Külföldre házasodó nők/férfiak, ti hogyan birkóztatok meg a nyelvi nehézségekkel?
az én párom külföldi angolul beszélünk egymással bár egyikünknek sem ez az anyanyelve(ráadásul most egy 3. országban élünk ) igazából nincsenek nagy gondok emiatt mivel én már gyerekkorom óta tanultam angolul is, mikor megismerkedtünk már akkor is folyékonyan beszéltem. azért azt meg kell hagyni hogy néha nem tudja olyan árnyaltan kifejezni magát az ember és néha ez frusztráló. enyhe kultúrális különbségek is vannak annak ellenére hogy ő is európai (skandináv)
de ezek miatt nincsen gond a kapcsolatunkban. szerintem a nyelvi gondoktól ne félj ha az ő anyanyelvét beszéled és abban az országban is éltek akkor úgyis nagyon hamar tökéletesen megtanulod.
Szia!
Én nem beszéltem a párom anyanyelvét amikor megismerkedtünk, csak az angolt, de azt jól... Akkor kezdtem el franciát tanulni, mikor megérkeztem hozzá. Ennek már egy éve, még mindig vannak nehézségeim, bár már egyre kevésbé, de még mindig utálok telefonálni és hivataos ügyeket intézni, de minnél többször kell, annál jobban megy, erre gondolok mindig.
Ne félj, biztos hogy menni fognak ezek a dolgok, a legfontosabb ilyenkor szerintem a szerelem és a bizalom. Az túl tud segíteni a nehézségeken..
Ja, Erasmus ösztöndíj alatt ismerkedtünk meg, az első randi után összeköltöztünk.
Én még megismerkedésünk előtt a férjem anyanyelvének irodalmából doktoráltam, így elméletileg minimális meglepetésnek kellett volna érnie nyelvi és kulturális szempontból. Nyelvileg ez így is volt, de a kulturális különbségekre úgy érzem, lehetetlen felkészülni, hiába az elméleti tudás.
Amúgy egy harmadik országban ismerkedtünk meg, ahol mindketten tanítottunk. Ott a hasonlóságok tűntek fel jobban, ha valamelyikünk országában élünk, a különbségek. De 10 év után ennek ellenére még működik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!