Férjek, férfiak! Hogyan lehet rávenni titeket a beszélgetésre?
Úgy érzem régen sokkal többet beszélgettünk a férjemmel, ami nekem nagyon hiányzik. Most csak a napi történéseket beszéljük meg, semmi lelki dolog, érzések, tervezések stb.
Ha felhozom a témát elvicceli, ha komolyra fordítom a szót, akkor meg begubózik vagy megsértődik (nem jó szó rá, de valami ilyesmit csinál)
Mit csinálok rosszul, hogyan próbálkozzak?
Lányok, ti is írhattok ám!
Üdvözöllek, végre felébredtél.
Hahó!
Ők férfiak, nem képesek ilyesmire, csak nagyon nehezen... :))
Az én férjem egy érzékeny, bújós alkat, de még ő is hidegrázást kap, mikor elkezdenék vele "komoly" témákról beszélgetni olyankor, mikor neki nincs hozzá hangulata.
Ilyenkor kapom meg azt, hogy elmehettem volna rendőrnek a kérdezősködésem miatt, pedig csupán a női kíváncsiságom hajt.
Egy férfi sosem fogja tudni megérteni, hogy arra a kérdésre, hogy pl. "Hogy érzi magát a bátyád most, hogy elválnak?", nem elég nekünk annyi válasz, hogy "Sz*rul...!
:)))
A férjem se egy szószátyár típus, a fontos dolgokban beszélget de amit kevésbé talál fontosnak, vagy pl. a a kis érzéseimmel kapcsolatos dolog, ott kedvesen , de gyorsan "leráz" :)
Meg hallottam egy viccet, ami talán a ffiak hozzáállását "minősíti" a kommunikációhoz.
A székely feleség nagyon unja már, hogy a férje sosem mondja, hogy "szeretlek". Eléáll , és megkérdi hogy miért nem mondja gyakrabban?
Mire a székely:Egyszer már mondtam... majd ha változás lesz, szólok! :D
Lányomnak van egy jó teóriája. Sarkít (tapasztalati alapon, tudatosan), de éppen ezért tetszik. Ő - akinél jobban kevesen tudják tisztelni a Társat, - azt mondja: "nézd..ezek (mármint a hímneműek) tulajdonképpen animális lények. Versengésre, agresszivitásra, birtoklás-vágyra vannak programozva (kommunikációra NEM elsősorban!)
és - bár az evolúció azt "kéri" tőlük, hogy - az intellektust e célra felhasználva - meghaladják ezt a programot, majd egy magasabb szintre lépjenek, tömegeikben nem képesek erre. Ehhez úgy kéne érzékelniük a jelenségeket - finoman, árnyaltan, sokoldalúan - mint nekünk nőknek. Egyes egyedeikben már meg is jelenik az erre való készség, de akkor meg mi, nők kezdjük úgy érezni, mintha ezek a férfiak eltávolodtak volna a saját lényegüktől..Félő, hogy ettől alábbhagy bennünk a vonzalom. Más megoldás tehát nemigen van: azt kell elvárnunk tőlük, amit "tudnak", és úgy szeretni őket, amilyenek - egy kötelező kultúrember-szintnél nem alább".
Én meg igazat adok a leánygyerekemnek..nem semmi ez a vélemény. Már szinte...bölcs.:-)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!