Külföldre házasodó nők/férfiak, ti hogyan birkóztatok meg a nyelvi nehézségekkel?
Szia!
Nem saját tapasztalat de azért leírom hátha segít v mit :).
Én félig olasz vagyok anyukám magyar apum olasz a szüleim Libiában ismerkedtek meg anyum 18 éves volt akkor és egy mukkot nem tudot olaszul apum pedig szint úgy magyarul ám már jóóóó ideje eggyüt vannak a mai napig is :).
Másik. Osztály társam 17 éves német országban összeismerkedett egy fiuval 3 éve a fiu kint lakik a lány itt magyarországon ök sem tudtak egy mukkot sem a másik nyelvén és 3 éve boldogok és még ki tudja meddig :) még az utazgatást is megoldották és előre hozott éretségivel eggyik magyarul másik németül 5re éretségizett szóval még hasznos is:P
Én svéd származású vagyok, a férjem magyar.
Angliában ismerkedtünk meg 2001-ben, én ott jártam egyetemre, és egyszer tartott egy előadást, mint véndiák és vendégelőadó.
Már a kapcsolatunk elejétől fogva tanítgatott magyarul, de akkortól kezdtem el komolyan venni, mikor elhatároztuk, hogy amint befejezem az egyetemet, Magyarországra költözünk.
Nem volt könnyű, de nekem nagyon nagy segítség volt, hogy mindketten beszélünk angolul, spanyolul és svédül is.
Amikor ideköltöztünk, akkor volt a legrosszabb.
Ugye valamennyire már beszéltem a nyelvet, de még eléggé törtem, és minden mondatomban volt nyelvtani hiba, ezért többször megmosolyogtak.
Persze tudtam, hogy nem a személyem volt nevetség tárgya, hanem amiket mondtam, de attól még nem volt kellemesebb érzés.
Mára már tökéletesen beszélek, írok, olvasok magyarul, csak egy nagyon minimális akcentusom maradt, amit az emberek fele észre sem vesz, a másik fele még azt gondolja, hogy határon túli magyar vagyok...
Huu-ha en eltem fel evet a Fulopszigeteken. :) Haat tenleg nem semmi az a nyelv. :)
Ferjem angol. Mikor megismerkedtunk en nagyon keveset tudtam angolul. Szotarral a kezemben talakoztunk. 6 eve elek kint Angliaba es igazan itt tanultam meg a nyelvet. Mar nincsenek nehezsegeim. Az elejen en is utaltam bankba jarni meg hivatalos dolgokat intezni. A ferjmet Magyarorszagon ismertem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!