Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Őszintén, mennyit foglalkoztok...

Őszintén, mennyit foglalkoztok napközben 23 hónapos gyermeketekkel? Leszámítva az etetését, fürdetését, pelenkázását.

Figyelt kérdés
23 hós a fiam és nem fejlődik megfelelően szerintem. Van egy 2 hónapos tesója,egyedül vagyok itthon velük.Kíváncsi lennék, hogy én nem foglalkoztatom eleget vajon? Vagy más is annyit "ér rá" mint én.
2010. febr. 6. 17:55
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Persze napközben, mikor házimunkát végzek,akkor is beszélek vele, meg odaadok neki nem veszélyes tárgyakat, de akkor azért mégse 100%-ban rá figyelek.

Úgy érzem kevés vagyok neki, nem is nagyon szeret velem játszani.

2010. febr. 6. 17:57
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a korban jobban szeretnek egyedül játszani!Ez jó is,mert így fejlődik a kreativitásuk!Saját maguk jönnek rá a dolgokra,nem a szülő mondja,hogy mit csináljanak.Elég,ha a nap egy bizonyos szakában pl.est lefekvés előtt van közös játék,mese stb.
2010. febr. 6. 18:04
 3/16 A kérdező kommentje:

Azért aggódom, mert nem beszél, csak halandzsázik, egyedül nem eszik, nem iszik. Egy két három hete érti csak meg a bonyolultabb dolgokat ami azon túlterjed hogy hozd ide a labdát.

Sok mindent nem ért meg, amit más gyerekek már régen. Félek, hogy nem fejlesztem eléggé:(

Leírom egy napunkat: reggel fél7kor ébred, peluscsere, kézmosás, reggeli, (közben beszélek hozzá mindig) ezután időfüggő, de általában elmegyünk bevásárolni, orvoshoz, patikába,postára stb.

Közben ált. a tesókocsiban ül, mert nem képes gyalogolni hosszassabban (ez se tudom meddig normális).

Hazaérünk, kint az udvaron játszunk kicsit, motorozik,bár nem sokat ha hó van, havat lapátolunk, mindig próbálom bevonni hogy ő is kisseprűvel söpörjön vagy ilyesmi, közben szintén beszélek hozzá.

Aztán bejövünk, kézmosás, peluscsere, ebéd melegítése, ezután ebédel.

Utána egyedül alszik (ez az egyetlen dolog amivel sosincs baj).

Én ezidőalatt megfőzök estére a férjemnek, meg neki másnapra.

Délután felkel, akkor van az hogy "együtt játszunk" formaberakó,labdázás, rajzolás, de nagyon rövid ideig lehet csak lekötni,főképp a mozgásos játékok kötnék le, dehát órákon keresztül nem lehet kergetőzni a lakásban, főleg h akkor túlzottan fel is pörög.Estefelé megjön az apja, vele is kicsit labdáznak meg ilyesmi, majd vacsi, fürdetés és alvás.

2010. febr. 6. 18:13
 4/16 A kérdező kommentje:
Tévét, dvd-t nem néz, nem kötik le a rajzfilmek. Mit csinálhatnék még vele, hogy fejlődjön? :(
2010. febr. 6. 18:16
 5/16 anonim ***** válasza:

szegénykém, és addig mit csinálsz a 2 hónapos babáddal?

mert ahogy így leírod, elég sűrű a napod:(

szerintem tökéletesen csinálsz mindent. nem kell a baba nyakán lógni. ha nem felődik eléggé, arról nem te tehetsz.

ha így érzed, kérdezd meg a gyerekorvost, hogy ezeken kívül még mit kellene tudnia, mert ebben nem tudok sígteni, az enyém még csak 16 hónapos.

2010. febr. 6. 20:12
 6/16 anonim ***** válasza:
Igaz az én kisfiam még csak 20 hónapos,de ő sem tud többet,sőt.Ő sem szeret mesét nézni,egyszerű utasításokat megért,halandzsázik,minden szót ismétel,de nem mond ki szépen,legszívesebben körbe-körbe futkos.Mit értesz azon,hogy többet kellene tudnia?Csak azért kérdezem,mert én sem tudom igazán,hogy ilyen idősen milyenek a kisgyerekek?
2010. febr. 6. 22:24
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A 2 hónaposommal kb. annyit foglalkozok napközben,hogy szoptatom meg pelusozom:(( Esti fürdetésénél foglalkozok vele kicsit többet, meghát éjjel pótolja be ő az "anya hiányt" mert hajnali 2től 4ig ébren van :/

Én csak az ismerőseim gyerekeiről meg a szomszédokról tudok beszámolni, mert velük találkozom is és látom is miket tudnak a gyerkőcök, nem pedig csak mesélik.

Mert a mesélésnek már direkt nem hiszek, hiszen akkor lehet a legnagyobbakat túlozni:)

Szóval a fiammal egyidős gyerekek egyrészt beszélnek, legalább pár szót, amiből anya érti mit akarnak. Arról nem is beszélek, hogy vannak jópáran akik mondókáznak, mondatokban beszélnek, énekelgetnek! (és tényleg, mert hallottam). Az én fiam pedig még arra se hajlandó hogy utánozza amit mondok, vagy ismételgesse:(

Más gyermekek egyedül esznek,jó, nem szépen tisztán még, de egyedül kanalaznak, vagy fogják a kanalat,a pohárról nem is beszélve.A kenyeret,kalácsot,kiflit,virslit stb.egyedül eszik,az én gyerekem ilyesmit meg se eszik.

A formabedobó se megy rendesen,csak ideges lesz tőle, a puzzléról nem beszélve.Építőkockát se épiti, csak rombolja.

És sorolhatnám még:(

Ja és persze sokan már a szobatisztaság vmelyik lépcsőjén tartanak, van aki már bilibe pisil kakil, van aki csak szól ha már besikerült vmi.

2010. febr. 7. 07:32
 8/16 anonim ***** válasza:

Szia.Az én kisfiam 22-hós.Nekem sem eszik egyedül,inni cumisüvegből iszik csak,próbáljuk a poharat is kisebb-nagyobb sikerrel.Bilizés egy ideig érdekes volt neki,most meg rá sem akar ülni.Viszont már beszél mond mindent,mondókázik, ragozz is bár van mikor rosszul.

Szerintem ez gyerek függő is,ki mennyit tud vagy hogy fejlődik.Az én kisfiam megy szeptembertől oviba az miatt is,hogy gyerekek között legyen meg ha látja,hogy más gyerek hogy eszik,iszik egyedül talán ő is.Azt mondják 3-éves korukra minden gyerek behozza a lemaradását.Bár nem hiszem,hogy a te kisfiad le lenne maradva.Szerintem csak az ő saját tempójában fejlődik.

2010. febr. 7. 13:42
 9/16 anonim ***** válasza:

Érdekes, amiket itt leírsz a 2 éves fiadról. A szomszédunkban van egy ekkora gyerek, ő már szépen beszél, ragoz, mindent megért szépen eljátszik magában, okos kifiú. Az én kisfiam 20 hónapos, de ő már jó pár hónapja megért mindent amit mondok neki, a bonyolult dolgokat is, én etetem, de ha olyanja vn ő is megeteti magát, joghurtot már maga kanalazza - kicsit koszos lesz, de mindegy- poharazni még én nem akarom, mert magára önti állandóan, majd nyáron. Kenyeret kiflit, kalácsot, virslit már maga eszi régóta, nem is engedné máshogy. Lego kockákból szívesen épít, FP csigába beteszi a formákat, szeret könyveket nézegetni, egy mesét simán végighallgat, kommentál (Bartos Erika meséi), sokat beszél, rengeteg szót ért és használ, érti az előtte, mögötte...szavakat, ellentétpárokkal is stisztában van, egy csomókérdésre válaszol, pl hogy hívnak, hol laksz, hány éves vagy...stb.

Amiket leírtál érdekesnek tartom, főleg az, hogy nem érti meg, amiket kérsz tőle, holott egész nap beszélsz vele. Kérd ki a védőnőd tanácsát, hisz te is látod, hogy a környezetedben lévő gyerekek miket tudnak. Beszélnie, meg bilizni még nem kell, az korai, a rombolás is természetes folyamat. Ennyit tudtam egyszerre. Ja és én se foglalkozok vele egész nap, hisz de. főzünk, takarítunk, mosok, délután alszik, utána kimegyünk, este apával játszik, de mégis azért együtt vagyunk egész nap, emiatt ne aggódj szerintem.

2010. febr. 7. 14:20
 10/16 A kérdező kommentje:

Na ugye, másé legalább pár dologban előrébb van...de ő valahogy sok téren van lemaradva. A védőnő és a gyerekorvos szerint ez normálsi, logopédián elküldtek mondván, hogy majd ha 3 évesen se beszél, akkor vigyem.

Csak félek,hogy már késő lesz.

De akkor köszi a válaszokat, ezek szerint más se tud ennél többet foglalkozni egy ekkora gyerekkel egy nap.

2010. febr. 7. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!