2 éves gyermeketekkel miket szoktatok játszani? (lent a többi)
Lassan próbálkozhattok építőkockával, műanyag építővel is. Egy félét kezdjetek gyűjteni, a típust a rokonságban érdemes tudatosítani.
Fűzés: Először hurkapálcára, vagy más botra, bármit, amin lyuk van, később vastagabb zsinórra, aminek a végén viszonylag hosszú a kemény rész. Én celluxszal szoktam 3-4 centit betekergetni.
Bábozz neki! Nem kell elbújnod, ha az öledben ül, a kezeden van a báb, úgy is vidáman el fog vele beszélgetni, vagy hallgatja mit mond a bábu és mit válaszolsz te.
És próbáld meg hagyni őt is, hogy kezdeményezzen. Némi nyűglődés, unatkozás után nagyon jókat tudnak kitalálni, és elszórakoztatják saját magukat meg esetleg téged is a legegyszerűbb eszközökkel, vagy a meglévők újszerű felhasználásával.
Kia szabdba elsődlegese: játszótér, medence, labdázás, töpmotor, futóbicikli.
A benti játékok: könyvet nézeget, babakonyhában főzöcskézik, autókat tologat, kockázás, gyurmázás...
Szeptemberben megy bölcsibe, akkor lesz 2,5 éves.
Rossz időben nagyon szereti, ha a neten állatokat képeit nézegetjük. Mentettem le neki egy mappába külön vad- és háziállatokat, azokat nevezgeti meg. Szeret kis kuckóba bebújni (pléd, fotelek)
Az udvaron nagyon szeret a homokozóban játszani, megfigyelni a bogarakat:) Jó időben nagy sláger a sarazás, vizezés.
Esténként néha vetíteni szoktam neki. Nekem annyiból könnyebb, hogy nálunk nagyobb tesók vannak, és az ő ténykedéseiket nagyon szereti utánozni, legyen az festés, gyurmázás, aszfaltkrétázás, buborékkergetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!