Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves gyermeketekkel miket...

Bea24 kérdése:

2 éves gyermeketekkel miket szoktatok játszani? (lent a többi)

Figyelt kérdés
Kislányom augusztusban lesz 2 éves, ötletekre lenne szükségem, mert kifogytam. :) Leírom miket szoktunk: mondókázás, éneklés, tornázás, színezés, képeskönyv nézegetés, mágneses rajztábla,gyurmázás,főzőcskézik nekem a játékedényiben, bohóckodunk, nevetgélünk sokat. Szokott motorozni, csúszdázni, labdázunk néha, a hintát nem szereti. Szokott segíteni söprögetni, port törölni. Egy héten 2szer megyünk játszótérre, mert elég messze van, ennek ellenére sokat vagyunk kint.Esti mesét olvasok, van, hogy kéri, hogy bújjak mellé, az olyan jó. :) Van egy 10 hónapos öcsikéje, már kezdenek együtt játszani. A gyermekház a házunk aljában van, így járunk társaságba, nagyon szereti, sok lehetőség van, így a lehető legmegfelelőbben szocializálódik, ennek ellenére az az érzésem szüksége lenne változatosabb közös játékokra. Kérlek adjatok ötletet, hogy mivel tudnám bővíteni a repertoárt. Miket játszotok?
2011. jún. 27. 16:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Lassan próbálkozhattok építőkockával, műanyag építővel is. Egy félét kezdjetek gyűjteni, a típust a rokonságban érdemes tudatosítani.

Fűzés: Először hurkapálcára, vagy más botra, bármit, amin lyuk van, később vastagabb zsinórra, aminek a végén viszonylag hosszú a kemény rész. Én celluxszal szoktam 3-4 centit betekergetni.

Bábozz neki! Nem kell elbújnod, ha az öledben ül, a kezeden van a báb, úgy is vidáman el fog vele beszélgetni, vagy hallgatja mit mond a bábu és mit válaszolsz te.

És próbáld meg hagyni őt is, hogy kezdeményezzen. Némi nyűglődés, unatkozás után nagyon jókat tudnak kitalálni, és elszórakoztatják saját magukat meg esetleg téged is a legegyszerűbb eszközökkel, vagy a meglévők újszerű felhasználásával.

2011. jún. 27. 17:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Kia szabdba elsődlegese: játszótér, medence, labdázás, töpmotor, futóbicikli.

A benti játékok: könyvet nézeget, babakonyhában főzöcskézik, autókat tologat, kockázás, gyurmázás...

Szeptemberben megy bölcsibe, akkor lesz 2,5 éves.

2011. jún. 27. 17:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Rossz időben nagyon szereti, ha a neten állatokat képeit nézegetjük. Mentettem le neki egy mappába külön vad- és háziállatokat, azokat nevezgeti meg. Szeret kis kuckóba bebújni (pléd, fotelek)

Az udvaron nagyon szeret a homokozóban játszani, megfigyelni a bogarakat:) Jó időben nagy sláger a sarazás, vizezés.

Esténként néha vetíteni szoktam neki. Nekem annyiból könnyebb, hogy nálunk nagyobb tesók vannak, és az ő ténykedéseiket nagyon szereti utánozni, legyen az festés, gyurmázás, aszfaltkrétázás, buborékkergetés.

2011. jún. 27. 17:59
 4/5 anonim ***** válasza:
a felsoroltakon kívül kétévesm fő kedvencei: kirakós, gyurma, orvosi táska, újságból kivágok képeket és stifttel felragasztja őket üres lapokra, macipelenkázás és -öltöztetés, Duplo, buborékfújó, állatos kártyák rakosgatása, most ennyi jut eszembe.
2011. jún. 27. 19:24
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, jó ötleteket adtatok! Mindenkinek jó és nyugodalmas éjszakát. :)
2011. jún. 27. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!