Akiknek kezdetektől egyedül, vagy játékokkal sokáig nem eljátszó gyermeke van, volt, mikortól (ha volt ilyen időpont) kezdett már el önállósodni?
Pl. meséket nézett, nagyobbaknak való játékok érdekelték -e (pl. memória, társas, nyomdázás, gyurma, stb.)
20 hósom ezek közül semmit nem szeret még, a bajom, hogy alig tudok mellette még élni is, mert nagyon anyás is, de állandóan csak velünk akar játszani, húz, hisztizik, ha nem úgy alakul...
Az én 23 hónaposom eljátszik szépen, pl duplózik, gyurmázik (szerintem a memória, társas csak később érdekli majd őket), de ott kell vele ülni! Ha nem vagyok vele, akkor csak jön utánam, pl ha főzök, akkor ott téblábol a lábam alatt...
Ő is nagyon anyás, pont most írtam ki kérdést, 2 éves, és még éjjel is folyton be kell hozzá mászkálni, egyedül elaludni sem akar...
Teljesen átérzem, én is így vagyok, hogy alig van mellette szabadidőm, mert míg ébren van, teljesen lefoglal, este meg mikor elalszik, pár órára rá már mehetek is be hozzá.
Ötször elolvastam, mert nem akartam hinni a szememnek. Ugye nem azt várod, hogy egy másféléves memória- meg társasjátékokkal játsszon? Miért nem mindjárt scrabble-t adsz neki, hogy rakjon ki szavakat vele? :)
Az ekkora gyereket leginkább azzal tudod lekötni, amikor nem érsz rá játszani vele, ha melletted "ugyanazt" csinálhatja, amit te. Például amikor főzöl, akkor a kezébe nyomsz egy műanyag lábaskát egy fakanállal, hogy keverje neked stb. Ebben a korban szinte mindegyik gyerek nagyon anyás lesz, kezd nyiladozni az értelmük, és rettegnek az elszakadástól.
:) Szia
Én is voltam ebben a cipőben, illetve vagyok is. 6 éves elmúlt. Nagyon kevés dolog köti le..leginkább kinti, és amitől jó koszos lehet. Olajos, szerelés, barkács stb. De ugye erre ritkán van lehetőség (panelban lakunk). Most kapott tévéjátékot, max 10 perc.. ugy hogy tanácstalan vagyok, és várom a sulit, hátha jobb lesz! Nálunk még a pláne, hogy hiába ülök le vele társasozni stb.. az sem jó, max 10 percre. :(
Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok, már amennyire lehet. :)
Nekem rosszabb inkább feldolgozni ezt az időszakot (sajnos én épp ellenkezője vagyok a gyereknek, szeretek egyedül is lenni, sőt, jó lenne többet, mint amennyit enged, azaz jelenleg a semmit).Tudom, hogy ebben a korban, amiben még mi vagyunk, ez -persze gyerekektől függ, ki ilyen típusú- nagyon is "normálisnak" számít. Mégis csak annak a legnehezebb ezzel nap, mint nap együtt élni, felvenni a ritmust, akinek ilyen típusú gyermeke van.Sajnos nálunk az sem elég, ha csak odaülök, elvárja, hogy én bohóckodjak a játékaival és ő sokszor csak nézni akarja. Higyje el mindenki, igenis fárasztó.Én is próbáltam úgy szoktatni már jó rég óta, hogy csak 10 percre foglalná el magát időnként, de nekem sem sikerült.Nyílván órákat én sem várok el tőle! A játékokat csak azért kérdeztem, mert annak ellenére, hogy kevés időt tölt velük, azért szeretek venni neki időnként újakat is. Jó ötleteket adtatok, köszönöm, megfogadok minden hasznos tanácsot.
Úgy látszik, az értelmes többség tudta értelmezni a kérdésemet, és adott is rá választ, a fölényeskedő stílusú válaszadónak csak annyit mondanék, hogy inkább foglalta volna el magát hasznosan, míg bepötyögte a kötekedő szövegét. Mindig idetévednek ilyen idióták is.
További szép napot mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!