2 évesek anyukái, van még, aki éjszakázik? Hogy bírjátok?
Kisfiam lassan betölti a 2-t, és még mindig kelünk éjjel... 2x, vagy többször, hosszabb, vagy rövidebb időre... Altatás is nehézkes, sokszor fél-1 óra is, mire elalszik. Van még valaki így? Hogy bírjátok? Én már elég nehezen...
Mikor és mennyit alszik a gyerkőc? Kisebb/nagyobb tesó van?
Elhiszem, hogy ígyis nehéz, főleg munka mellett :S Én is szeretnék lassan dolgozni, de így esélytelennek látom.
Nálunk 1 éves korig nagyon hasfájós volt a fiam, éjjelente 2x is felébredt 1-2 órát sírt, nagyon-nagyon rossz volt, azóta talán jobb, hogy nincs fent annyit, ritkább már, hogy fájjon a hasa, csak fogzáskor van pár éjszaka. SZóval nálunk csak 1-1 átaludt éjszaka volt, 1 éves kora után párszor, de soha nem volt jobb időszak, hogy pl 3-4 hónapig jól aludt volna.
Köszönöm a válaszokat! Látom van pár sorstárs!
A munkától én is félek, még itthon csak el-elvagyok kialvatlanul, de munkában :S
3 év éjszakázás, te jó ég :( Bele sem merek gondolni, hogy még akár nálunk is lehet ilyen.. Kitartást neked is!
Ti tudtok nyugisan aludni a gyerkőccel? Nálunk ő nem akar közénk jönni, én meg nem bírok rendesen az ágyán aludni. Ráadásul egy csomót mocorog, nem vagyok épp kipihent, mikor reggel felkelünk.
Nekem 2 èves a kisfiam, de szerencsère egy rossz szavam nem lehet rà. Este 21 óràtól reggel 8-ig alszik. Jó, èn is felkelek hozzà èjszaka többször is mert be kell takarnom. Mindig lerúgja magàról aztàn fàzik.
De szerencsèmre nem kell èjszakàznom.
Mondjuk születèse óta velünk van egy szobàban. Hallja az èn szuszogàsomat ès az apjàèt is, ez gondolom biztonsàgèrzetet ad neki. Mert nagyritkàn kb. 3-4 havonta egyszer megèbred èjszaka (nem tudom mitől) ès mondja hogy anyaaa, akkor mondom neki hogy itt vagyok aludtunk, aztàn mondja apaa, ő is szól neki halkan hogy itt van aludjon szèpen. Ès simàn visszaalszik ugyanúgy reggelig.
Nem azèrt nincs külön szobàban mert ne lenne helyünk. 4 szobàs a lakàsunk úgyhogy megoldható lenne. Csak egyenlőre nincs igènyünk rà. Nekünk ez így jó. Majd idővel lesz sajàt szobàja (ami most is van de egyenlőre csak jàtszószoba mert csak a jàtèkai vannak ott)
Szerintem fèl a kisfiad egyedül. Esetleg az nem megoldható hogy az ő szobàjàba betegyetek egy + àgyat neked ès àtmenetileg odaköltözz?
Köszi, hogy írtál! Van bent ágy, szoktam oda is feküdni néha, de mostanában ahhoz ragaszkodik, hogy megfogja a kezemet és az ágyába feküdjek. Az nem tetszik neki, ha a külön ágyra feküdnék. Mikor volt 1-2 hét jobb időszak, és átaludt 1-2 éjszakát, vagy csak 1x be kellett ugrani, akkor volt olyan nálunk is, hogy csak elég volt szólni hozzá. (külön szobában alszunk, de szinte egymásba nyílnak, nincs nagy távolság).
Én is gondoltam erre, hogy fél, de direkt szoktam neki mondani altatáskor is, hogy nyitva hagyom az ajtót, többször benézek majd, éjszakai fény is ég nála, de ígysem hajlandó egyedül elaludni.
2 év 2 hós, ő a legkisebb, van két nagyobb tesó (4 és 6 éves). Én napi 8 órában dolgozom + esténként tanulok az államvizsgámra. A pici ébred 2-3 alkalommal még mindig. Kivagyok, mint a béka.
De próbálok úgy hozzáállni, hogy csak átmeneti állapot. A fáradtság majd elmúlik :) Kávé kávé kávé
Egyébként csak inni ébred az enyém, pár perc után visszaalszik MOSTANÁBAN (lekopogoom)
Volt időszak, amikor többet ébren volt éjjel, volt hogy tízszer-hússzor is ébredt, volt hogy 3 órán át keresztül folyamatosan ébren volt. Variációk voltak....
Most kb 2 hónapja ez a szokásos 2-3 ébredés van ésé tényleg csak pár percesek, mintha csak ellenőrizne engem, hogy megvagyok-e még.
Mi együtt alszunk (nem is volt tervezve, de a sok ébredés miatt így alakult.)
Én sose próbáltam egyedül hagyni éjszaka és órákon át hagyni üvölteni, hogy majd úgy megtanul aludni. Ezzel nem tudok azonosulni. Ő csak egy pici gyerek, akinek az anyjára van szüksége, és majd elmúlik ez is, gondolom nem lesz ez így jó pár év múlva, addig meg kibírom.
A másik két gyerekem is van, hogy megébred, rossz álom, vagy pisilni kell, megyek egyből és segítek nekik.
A zombiságot amúgy meg lehet szokni, legalább is én elvagyok így is, hozzászoktam.
Köszi nektek is, hogy írtatok! :)
Együtt alvást úgy értetted, hogy egyből mellé feküdjek este? Mert a vége ígyis mindig az, hogy éjjel-hajnalban átköltözök hozzá. Végülis egy próbát megér, ígysem-úgysem tudok aludni (vele aludni nagyon nehéz a sok mozgolódás miatt), csak az a jó kérdés, ha utána egyik napról a másikra már nem mellé feküdnék le este, akkor mit szólna.
Amikor csak be kell szaladni hozzá, az tényleg tűrhető, nekünk is volt ilyen időszak, maga a felüdülés :) Bevallom töredelmesen, volt már, hogy megpróbáltam a sírni hagyást még kisebbként, de nem ment. Viszont akkor tényleg még durvább időket éltünk, éjjelente 2x felébredt és 1-2 órát üvöltött... még 1 évesen is simán.. sokszor még 1 éves korában is éjfélkor babakocsiban tologattam... volt, h abban is aludt.
Ma este pl. majdnem 2 órát altattam, már ettől is kivagyok, hogy ennyit kell altatni és utána rá 3-4 órára már megint mehetek be hozzá...
Biztos lehetne ezt jobban is bírni, csak mélyponton vagyok, mert nem látom a kiutat ebből :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!