Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesek anyukái, van még,...

2 évesek anyukái, van még, aki éjszakázik? Hogy bírjátok?

Figyelt kérdés

Kisfiam lassan betölti a 2-t, és még mindig kelünk éjjel... 2x, vagy többször, hosszabb, vagy rövidebb időre... Altatás is nehézkes, sokszor fél-1 óra is, mire elalszik. Van még valaki így? Hogy bírjátok? Én már elég nehezen...

Mikor és mennyit alszik a gyerkőc? Kisebb/nagyobb tesó van?

2015. jan. 6. 15:27
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
külön alusztok?
2015. jan. 6. 15:27
 2/21 anonim ***** válasza:
Borzasztó a helyzet, bár volt rosszabb is. Most csak 1-szer kel éjszaka és már van amikor magától vissza is alszik. De 1,5 évesen 3-4 órákat töltöttem bent a szobájában vele, mert nem volt hajlandó visszaaludni. Akkor ez nem volt akkora gond, mert nem dolgoztam. Aztán jött az a periódus, hogy óránként 20 percet fent volt, mire visszaaludtam volna megint hívott. Most kezd nyugodtabban aludni, de már tényleg rohadtul fárasztó a helyzet. Elaludni is piszok nehezen alszik el, a nagytesót sem hagyja. A bölcsiben alszik 2,5-3 órákat is, otthon durván fél 10-től reggel 6-ig.
2015. jan. 6. 15:38
 3/21 A kérdező kommentje:
Külön, aztán éjjel-hajnalban átköltözök hozzá..
2015. jan. 6. 15:38
 4/21 A kérdező kommentje:

Kedves második, teljesen átérzem! Bár nálunk nincs nagytesó.. Nálunk még most is előfordul, pl egy hete éjjel megébredt 23:00-kor és 1:30-ig fent volt... Fogzik, fájt a hasa, nem tudott aludni... Még most is van, hogy órákat fent vagyunk, ha szerencsém van, akkor csak kétszer ébred meg, és 15-30 percen belül visszaalszik. Altatás legalább fél óra-1 óra, amint otthagynám, már ordít, hogy menjek vissza, ha még nem aludt el mélyen. Éjjel a második ébredésre már inkább mellé fekszek, de nagyon kényelmetlen nekem vele aludni az ágyában.

Nem tudom, mikor lesz már végre jobb a helyzet, eddig mindenki csak biztatott, hogy ekkor meg akkor jobb lesz, de már azt látom, hogy sokak pár hónapos babája jobb alvó, mint a fiam :S

2015. jan. 6. 15:42
 5/21 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem ez egyfajta erőpróba a részéről, amit ő nyer meg. Kicsit határozottabban álljatok hozzá, mert ez iskolás korig is rögzülhet.
2015. jan. 6. 15:42
 6/21 anonim ***** válasza:
45%

és mi lenne ha együtt aludnátok?

Nekünk 3 van. Általános okosság az meg nincs. Az első velem aludt 3 éves koráig. Az első éjszakát ovisan, 3 és fél évesen aludta át. Ketteske velem aludt 10 hónapig, aztán külön. Hármaska 7 éves, nem alszik jól külön, ezért 4 évesen átraktam a jól alvó és jól rugdosható tesó mellé. :) Ha vmiért a nagytesó eljön mellőle, már ébren is van :)

2015. jan. 6. 15:44
 7/21 anonim ***** válasza:
73%
Én is határfeszegetésnek gondolom. Próbáljatok határozottabban hozzáállni, egy 2 éves gyerkőc már sok mindent megért.
2015. jan. 6. 15:49
 8/21 A kérdező kommentje:

Én is gondoltam erre, hogy csak hiszti kérdése, de bizonytalan vagyok. Néha-néha, mondjuk úgy havonta-kéthavonta 1x átalussza az éjszakát. Vagy, volt 1 hónapja kb 2 hét, hogy elaludt egyedül. Ha hiszti kérdése lenne, akkor szerintem ennyi sem ment volna.

Együtt aludni őszintén megmondom, nem szeretek vele, mert folyton mocorog, a lábamnál alszik, így én folyton felébredek, nehogy megrúgjam, rárúgjam a takarót véletlenül. Az ágya is nagyon kényelmetlen nekem, rendes nagyágyra meg rátenni sem merném, mert leesne róla. (a földre nyitható kanapéján is úgy alszik, hogy félig lelóg róla...)

2015. jan. 6. 15:51
 9/21 A kérdező kommentje:
Elalvásnál, mikor már nagyon elhúzza, és rászólok erélyesen, inkább elkezd nyúlkálni a szemébe, hogy becsukja és elaludjon hamar, nehogy kimenjek tőle, míg nem alszik.
2015. jan. 6. 15:55
 10/21 A kérdező kommentje:

És mi lehetne a megoldás? Próbáltam már szépen elmondani neki, egyszerűen képtelen úgy elaludni, hogy nem vagyok ott. Nem tudom, hogy csak a fogzás miatt-e, de nem is tudhatom, hiszen szinte állandóan jön foga...

Próbáltam már határozottan, már kiabáltam is vele, de csak sír, sír, sír, nem tud elaludni, ha nem vagyok bent. Ugyanakkor, mint írtam, volt már kb 2 hét, hogy szépen mondtam neki, hogy most megyek, aludjon és magától elaludt... aztán mikor elindult a fogacska, akkor azóta megint nem megy az egész, csak nyűglődés megy... De már 2 éve... először hasfájás, aztán fogzás, nem volt még nyugis időszakunk. Más gyereknek is kijönnek a fogacskái, gondolom...

2015. jan. 6. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!