Fiú gyereket nevelő szülők, nem érzitek úgy, hogy sokkal nehezebb dolgotok van, mint akiknek kislányuk van?
Persze, mindig van kivétel, de
- a fiú csecsemők sírósabbak, hasfájósabbak,
- a fiú babák később beszélnek
- a fiú gyerekek nehezebben kezelhetők
- a fiúk jelentősen szófogadatlanabbak
- már kiskoruktól fogva agresszívabbak
- a nagyobbak erőszakosabbak, szemtelenebbek, durvábbak.
Nem, nem én döntöttem úgy, hogy de, márpedig nehezebb, épp erre mutattam rá az előbb.
Egyszerűen kíváncsi voltam, hogy az itteni szülők vajon szintén tapasztalják-e, egyesek inkább elismerik-e, vajon mennyire védik a sajár gyereküket ezen a téren (is), illetve hogy valóban vannak-e itt olyanok, akik teljesen az ellenkezőjét élik meg.
Kérlek, linkeld már be azokat az oldalakat, könyvcímeket, statisztikai mutatókat, ahol a pszichológusok és más, gyerekekkel foglalkozó szakemberek egyöntetű véleménye az, hogy a fiú gyerekek nehezebben kezelhetők, a fiúk jelentősen szófogadatlanabbak, már kiskoruktól fogva agresszívabbak, illetve, hogy a nagyobbak erőszakosabbak, szemtelenebbek, durvábbak..
Annyira szeretném elolvasni.
Azokra a statisztikákra én is kíváncsi lennék...
Amúgy korábban én is hittem ezekben a sztereotípiákban, ezért is akartam mindenképpen kislányt. Hát fiam lett, és rájöttem, hogy hatalmas ostobaság általánosítani, és hogy nagyrészt a nevelésen múlik a dolog.
Biztos, hogy nehezebb, még ha nem is vallják be, vagy elfogultak.
Bár lehet, hogy nem érzik nehéznek, mert a pimaszságot, engedetlenséget természetes állapotnak fogják fel.
Ámde a statisztika megkérdőjelezhetetlenül rájuk cáfol, vagyis én is veled értek egyet kérdező.
De elég csak szétnézni a környezetünkben. Ha megnézzük a felnőtteket. A férfiak között sokkal több a hangoskodó, másokat megfélemlítő egyén, vagy csak a szemtelenebb, tiszteletlenebb. A törvénnyel is nekik gyűlik meg a bajuk általában. Erőszakosabbak, durvábbak, egy tüntetésen is ők őrjöngenek, ők mennek el inkább, hogy vadulhassanak.
Ha pedig felnőttként a férfiak között sokkal több az ilyen egyén, mint nők között, teljesen egyértelmű, hogy gyerekként is így van. A fiúkkal nehezebb, mint a lányokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!