Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiú gyereket nevelő szülők,...

Fiú gyereket nevelő szülők, nem érzitek úgy, hogy sokkal nehezebb dolgotok van, mint akiknek kislányuk van?

Figyelt kérdés

Persze, mindig van kivétel, de

- a fiú csecsemők sírósabbak, hasfájósabbak,

- a fiú babák később beszélnek

- a fiú gyerekek nehezebben kezelhetők

- a fiúk jelentősen szófogadatlanabbak

- már kiskoruktól fogva agresszívabbak

- a nagyobbak erőszakosabbak, szemtelenebbek, durvábbak.

2014. dec. 31. 20:07
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
53%
két fiam van...egyik sem volt hasfájós sem sírós...később beszélés nem tudom miért baj, hidd el bepótolják:) nem verseny ez...miért lenne nehezebben kezelhető? fiúk között is mint a lányok között is van ilyen is meg olyan is...láttál már igazi kislány hisztit?:) nem hinném, hogy szófogadatlanabb...sőt...agresszív...annyiban igaz, van egy mondás, hogy a fiúk ütközve tanulnak...én kislányként sokkal verekedősebb voltam mint a fiaim...szemtelenebb is...
2014. dec. 31. 21:39
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Én nagyon örülök, hogy fiam van. Most sem nehéz vele, és szerintem később is könnyebb, mint egy lánnyal. (bár ez nézőpont kérdése).

20 hónapos, és még nem beszél, de nem sírós, nem hasfájós (soha nem is volt), szófogadó, nem kezelhető nehezen (csak amennyire bármilyen nemű ekkora gyerek), nem agresszív.

Miért általánosítasz? És ezt a fiad is érzi, hogy "neheztelsz rá" a neme miatt.

2014. dec. 31. 21:52
 13/36 anonim ***** válasza:
52%

Két fiam van.

Egyik sem volt sírós, sem hasfájós.

Később? A nagyobb fiam elég korán kezdett beszélni, két évesen mondatokban, ragozva, néha olyan szavakat mondott, hogy csak lestem (sosem felejtem el, amikor kimondta, hogy kommandózni). Azóta se hagyja abba a csicsergést.

A nehezebben kezelhetőség nem tudom, mit takar, én nem érzem nehezen kezelhetőnek. Nem akaratos, de kitartó.

Nem hinném, hogy szófogadatlanabb, mint egy kislány. Lassan négy éves, a korára jellemző viselkedési formákkal.

Nem agresszív, bár mióta oviba jár hatnak rá az agresszívabb gyerekek, de nem jellemző rá, hogy magától lenne ilyen.

Később nem tudom, milyen lesz.

A barátnőmnek két lánya van. Mind a kettő le tudja vágni az igazi, sikítós-visítós, földön fetrengős hisztit. Nekik ott van a kényeskedés, a semmilyen ruha nem jó, húzod a hajam... nem akarok copfot, nem jó a fonat, ne fésüljél...

Én inkább pont azt érzem, hogy a fiúkkal könnyebb. :)

2014. dec. 31. 22:53
 14/36 anonim ***** válasza:
66%
4 gyerekem van, ebből 3 fiú, egy lány. Legnehezebb a lányommal volt. Bizony az öröklött tulajdonságok a legmeghatározóbbak. "Nevelhettek" ti bárhogy. A középső fiaim ikrek! Ég és föld a két gyerek, pedig mindegyiket én neveltem, ugyanazok a körülmények között. Már 16 évesek, de mintha külön bolygóról jöttek volna!
2014. dec. 31. 23:17
 15/36 anonim ***** válasza:
Egyik jellemzés sem igaz a kisfiamra. Én inkább annak örülök, hogy a szomszéd kislány nem hozzánk született. Ő igazi kihívás lenne, a listádra tökéletes példa. A kisfiam nem ilyen. Hogy mennyire nevelés kérdése, majd meglátjuk, ha jön a tesó :)
2015. jan. 1. 00:32
 16/36 anonim ***** válasza:
Van fiam is, lányom is. A fiam hasfájós volt, a lånyom nem. A hisztit mindketten felsőfokon űzték. A fiam hónapokkal előbb kezdett beszélni, és nagyon korán extrém gazdag szókincse lett. A leányzó átlagos beszédfejlődésű. Igaz, még csak 10 éves a fiam, de nem érzem, hogy nehezebb lett volna vele, mint a kicsivel.
2015. jan. 1. 01:31
 17/36 anonim ***** válasza:
Mindkettő van itthon, kicsit más így , mert tanítják egymást,De: néha a kannyal több bajom van, mint a fiúval. Az ezzel jobb rosszabb rajtunk múlik.
2015. jan. 1. 06:32
 18/36 anonim ***** válasza:
Fiam és lányom is van, ráadásul óvónő vagyok. Szerintem amit leírsz, az erős általánosítás, én egyáltalán nem tapasztaltam ezt ilyen sarkosan. Mindkét nemből bőven vannak nehezebb gyerekek, és szerintem javarészt hozott habitustól függ. Persze a nevelés javíthat/ronthat valamennyit, ez nyilván igaz.
2015. jan. 1. 09:14
 19/36 anonim ***** válasza:
kicsinek a fiaimal könyebb volt ,mint most a lányomal ,fiaim szótfogadobak voltak kicsinek,és békésebbek ,lányomal mostanába egyfolytába vita van ha felkell öltözni,fürdésböl alvásbol ,elindulásbol ,mindenre nem a válasz ha elindultunk akkor már nincs gond jó kislány szótfogadó csak odáig el kell jutni . és hisztis is néha kislányom ,fiaim csak egymásal durvák,másokal nem .
2015. jan. 1. 09:42
 20/36 anonim ***** válasza:
Két fiam van. Egyik sem sírós, de mindkettő nagyon sokáig hasfájós volt (8 hónap). A kicsi még 8 hónapos, nem beszél, de a nagyobbik másfél évesen már mondatokat mondott. A kezelhetőséghez és szófogadáshoz nincs összehasonlítási alapom, de nagyon távol állnak az agressziótól :) 1 évesen úgy fogta meg a katicabogarakat és picike csigákat hogy ne sérüljön meg, soha senkit nem bánt (most a nagyobbikról írok), az öccsével is óvatos. Vicces, de mindig kislányokat látok Bp-en a Blahán galambokat rúgdosni...
2015. jan. 1. 12:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!