Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiú gyereket nevelő szülők,...

Fiú gyereket nevelő szülők, nem érzitek úgy, hogy sokkal nehezebb dolgotok van, mint akiknek kislányuk van?

Figyelt kérdés

Persze, mindig van kivétel, de

- a fiú csecsemők sírósabbak, hasfájósabbak,

- a fiú babák később beszélnek

- a fiú gyerekek nehezebben kezelhetők

- a fiúk jelentősen szófogadatlanabbak

- már kiskoruktól fogva agresszívabbak

- a nagyobbak erőszakosabbak, szemtelenebbek, durvábbak.

2014. dec. 31. 20:07
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Én is azt gondolom, hogy ezek csak sztereotípiák, és ha igazak is, mi szülők neveljük bele a gyerekbe, például ahogy már írta valaki, egy fiúnak sok szülő jobban elnézi az agresszivitást, ezért agresszívabb is lesz.

Fiam van, 1 évesen beszélt, viszont másfél éves kora után kezdett járni. Lassan 3 éves lesz, de még nem szobatiszta. Kifejezetten szelíd, kedves természetű gyerek. Voltak hisztis periódusai, de ezek inkább a fejlődési ugrásokhoz voltak köthetőek, alapvetően egyáltalán nem hisztis, sírós gyerek, viszont elég akaratos és makacs.

2015. jan. 1. 13:35
 22/36 anonim ***** válasza:
60%
Ezekből a válaszokból nekem az jön le, hogy a fiús anyukák erősen elfogultak. Most kapásból 3 kisfiú ugrik be a baráti-családi környezetből akik 3-5 év közöttiek és bűn rossz az összes! Igaz, a saját anyukájuk szerint nem rosszak csak hiperaktívak (mindegyik ezt nyilatkozza). Van olyan amelyikkel az óvónő se bír. Nagyon durván játszanak, ütögetik egymást és a többi gyereket, a szülők meg ha rájuk is szólnak az csak olyan tessék-lássék módon, nehogy a másik szülő rosszallja, hogy ők nem fegyelmeznek. Szerintem még tetszik is nekik, hogy "életrevaló" a gyerek (majd később nem fog, amikor már nem az lesz a rosszaság hogy hasbarúgom a másikat). Az én kislányom 3,5 éves és persze vannak néha hisztijei (bár egyre ritkábban) de az agresszió nagyon távol áll tőle, sosem bántana senkit, szófogadó és nagyon érzékeny kisgyerek. Ezeket a fent említett kisfiúkat én vagy nagyon megnevelném vagy két napig nem bírnám elviselni a saját házamban.
2015. jan. 1. 18:35
 23/36 anonim ***** válasza:
Szerintem pont Te vagy az elfogult:) Hogy a fiúk ördögien rosszak, a lányok angyalok kevés hisztivel:)
2015. jan. 1. 19:03
 24/36 anonim ***** válasza:
32%
Nem érzem. Viszont nem a gyerek hibája hogy rosszul neveled. Hisz minden a látott mintán, szülői példamutatáson múlik.
2015. jan. 1. 19:43
 25/36 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Nekem két fiam van, és egyik se hisztis, se nem agresszív, viszont hihetetlenül okosak, makacsak és életrevalóak. A szomszéd kislánya viszont egy kis hisztérika, egész nap a földön fetrengve üvölt ha valami nem úgy van ahogy ő kigondolta.
2015. jan. 1. 19:44
 26/36 anonim ***** válasza:

21-es vagyok. Szerintem minden szülő valamilyen szinten elfogult a saját gyerekével, szóval ennyi erővel mi is írhatnánk, hogy elfogult vagy a lányoddal :)

Én pl. direkt próbáltam leírni a negatívabb tulajdonságait, hogy objektívebb legyen a válaszom. Az agresszió egyáltalán nem jellemző a fiamra, sőt, kifejezetten kis érzékeny lelkű, kedves, gondoskodó típus. Viszont ha valamit a fejébe vesz, attól szinte lehetetlen eltántorítani :)

2015. jan. 1. 23:50
 27/36 anonim ***** válasza:
fiamat "terrorizálta" egy kisfiú elsőben...már az osztályfőnök kérte, hogy rugjon vissza "nemnéznekoda", de akkor sem ment...az új iskolában volt egy lány, aki verte, terrorizálta az összes osztálytársát...nem lehet ezt nemekre lebontani és nem lehet kijelenteni, hogy egyik vagy másik nemmel könnyebb vagy nehezebb...
2015. jan. 2. 11:34
 28/36 anonim ***** válasza:
A nagyobbik gyerekem lány, a kisebbik fiú. Mindkettő kisördög, pedig a nagy még csak 3,5 éves. Amúgy a fentiek inkább a lányomra jellemzőek.
2015. jan. 2. 16:37
 29/36 A kérdező kommentje:

Sokan félreértettek egy kicsit: a fentiek nem az én véleményemet tükrözik, hanem ezek pszichológusok és más, gyerekekkel foglalkozó szakemberek egyöntetű véleménye, illetve statisztika.

Mint írtam, hosszabb-rövidebb ideig én is hittem abban, hogy nevelés kérdése majdnem minden, de ezt teljesen megcáfolta a hivatásomban tapasztalt rengeteg eset.

Mivel az átlagostól (jó és rossz értelemben egyaránt) eltérő gyerekekkel foglalkoztam, egyértelművé vált, hogy a pozitív értelemben nem átlagos gyerekek között nagyjából 50-50% a lány-fiú megoszlás, addig a problémás gyerekek 80%-a fiú.

A családi és baráti kör szintén abszolút ezt támasztja alá: egy családban nehezebb eset a lány, az összes többinél a fiúkkal jelentősen nehezebb. Pedig ugyanabban a családban nevelkednek a testvérek :)

Tehát rég nem állja meg az a kijelentés a helyét, hogy a nevelésen múlik minden, még szinte minden sem, nagyon-nagyon meghatározóak a személyiségjegyek.

2015. jan. 2. 20:27
 30/36 anonim ***** válasza:
53%
Akkor nem értem mi célod volt ezzel a kérdéssel. Azt kérdezted, hogy osztjuk-e a tapasztalataidat, a többség leírta, hogy nem. Erre te kijelentetted, hogy márpedig de :) Ha már eldöntötted, hogy mi a válasz a kérdésedre, akkor miért kérdezted meg?
2015. jan. 2. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!