Autista gyermeket nevelő szülők mit gondoltok?
gyermekpszichiáterhez kell foglalkozni, nem csak ezzel a gyanúval, hanem egyébként is. nagyon összetett nálatok a gond, az autizmus meg ezeknek csak egy része ha erről lenne szó, bár én inkább másra gondolnék :(
az a legegyszerűbb ha bejelentkezel a korai fejlesztőbe, ott több szakembe is meg fogja nézni, kb 2-3 hónap a várakozási idő, tehát még a héten kéj időpontot felmérésre.
utána kaptok egy diagnózist vagy gyanút amivel kaptok fejlesztéseket, ha vidékiek vagytok akkor teljesen ingyen, ha pest akkor elég húzós, de felmérésre mindképpen menjetek el, fejlesztésre máshova is mehettek.
ettől függetlenül még a gézengúzhoz is jelentkezhetnétek, ott vannak úszás terápiák, persze itt is először fel fogják mérni
Szerintem is itt az esetleges autizmus "csak" egy adalék lenne, értelmi probléma látszik a leírtakból, ami megmagyarázza a tüneteket és az észlelt gondokat is.
Én is a Korai Fejlesztőt és a BHRG-t javasolnám.
Szia!
Amikor akkora volt a lányom,mint most a kisfiatok,én is éreztem,hogy nincs vele minden rendben.Kb ugyanezeket a köröket futottuk vele végig.Aztán addig kerestem interneten,mire megtaláltam a Tanulási képességet vizsgálo helyeket.Irtam nekik egy kérelmet,amire ök küldtek egy idöpontot.Békéscsabán a legjobb szakemberhez kerültünk,aki megállapitotta az autizmusát 2 évesen.Innen már sinen voltunk.Ha bármi kérdésed van,nyugodtan irj privit:)
Az Autizmus Alapítványt is megpróbálhatjátok.
Lehet kérni díjmentességet, ha nem tudjátok vállalni a 38 ezer forintos vizsgálati díjat.
46 oldalas kérdőívet kell beküldeni és minden eddigi vizsgálati papírt. A várakozási idő 4-12 hónap az első vizsgálatra.
Kitartást nektek!
Én bármilyen gyanú esetén vinném szakemberhez. Adott esetben viszont nem neurológus a megoldás (pláne, hogy már voltatok).
Javaslom a Bethesdát:
Vidd el gyermekpszichiátriára kivizsgálásra. Hasonló cipőben jártunk mi is.
48/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!