Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy legyek tapintatos a 3...

Hogy legyek tapintatos a 3 éves "maszturbálóval"?

Figyelt kérdés
Éjjel mindig felébredek rá, nem tudok tőle aludni. Most akkor hogy mondjam neki, hogy hagyja abba, ha nem tanácsos őt ebben gátolni, tiltani? Szükségem van alvásra, főleg hogy közben a kisebbik miatt is többször fel kell ébrednem szoptatni. Az említett 3 éves pedig nem hajlandó egyedül aludni a szobájában. Mi lenne a jó megoldás?
2014. dec. 28. 11:55
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
Én azt olvastam, hogy ha, sokat van napközben levegőn, kiugrálja magát, akkor alább hagy ez a dolog.
2014. dec. 28. 14:58
 32/44 anonim ***** válasza:
Ja, és még hogy sokat kell ölelgetni, szeretgetni, mert szeretet hiány is lehet.
2014. dec. 28. 14:58
 33/44 anonim ***** válasza:
Tuti, hogy az ugrándozás nem ellenszer:) Ezek a dolgok nem így működnek.
2014. dec. 28. 15:05
 34/44 anonim ***** válasza:
79%

Pedig kulon szoba a megoldas. En is csinaltam ezt 3 eves koromtol. Iszonyuan elveztem az erzest amit okoztam magamnak. Akkor nyilvan fogalmam sem volt rola, hogy mi ez, csak tudtam hogy jo. Egyszer-egyszer elofordult veletlen, hogy ugy csinaltam, hogy szuleim is eszrevettek es nagymamam is. Persze a nagyi rogton rakezdett, hogy nem szabad piszkalni a nunit mert piros lesz es fajni fog. Utana sem szoktam le rola termeszetesen csak este csinaltam mikor senki nem latja. Mai napig csinalom pedig rendben van a szexualis eletem.

Szerintem ne szolj neki semmikeppen mert buntudatot fogsz kelteni benne. Inkabb minel hamarabb szoktast be a szobajaba. Nagyon nem egeszseges a gyerekkel egy szobaba lenni. Egyik baratnom unokatesoja 12 evesen is egyutt aludt a szuleivel... Mentalisan van is vele problema. Ez nagyon durva mar. Nem szabad hagyni, hogy a gyerek uralkodjon rajtunk.

2014. dec. 28. 15:43
 35/44 anonim ***** válasza:
53%

én ott ragadtam le, hogy éjjel felkelsz a 3 évesedre!

mielőtt lefekszel, nem altatod el a gyerekedet? hogyhogy nem alszik éjszaka? kérdezd meg tőle miért van ébren! nem normális ha egy 3 éves kukorékol éjszaka, nyilván azért csinál valami pótcselekvést. lehet nem is azt csinálja hanem fél mondjuk egyedül ébren? ezt is el tudom képzelni

2014. dec. 28. 18:14
 36/44 anonim ***** válasza:

Úgy legyél tapintatos vele, mint ahogyan nappal: nagyon. Semmiképp se gátold ebben. Ha kb 6 éves lesz, akkor nappal javasolt elmagyaráznod neki, hogy zavar téged ebben, de csinálja nyugodtan, csak ne éjnek évadján, és ne mások előtt. Mivel a pszichoszexuális fejlődés az egyik legérzékenyebb fejlődési folyamat, ezért ne gátold őt ebben semmilyen formában. Kivétel ha életveszélyről lenne szó, pl konnektor mellett csinálja, stb.

A kisgyermekek igen gyakran ágyban csinálják, csendes pihenő alatt, de este, alvás előtt is, ugyanakkor gyakori jelenség, hogy éjjel, félálomban. Tehát különösen problémás lehet, ha éjjel gátolod ebben, mert félálomban mélyebb tudatállapotban van (théta, vagy alfa agyi hullámhossz).

Ha éjjel arra ébredsz, hogy nyöszörög, mert rosszul van, ilyen esetben, gondold végig, hogy mennyire vagy megértő, tapintatos vele. A gyermeknevelés mindezekről is szól.

2014. dec. 28. 19:17
 37/44 anonim ***** válasza:
Még annyi jutott eszembe, hogy ha napközben naponta legalább 5-6 alkalommal csinálja, és/vagy nappal túl intenzíven (pl hangosan nyögdécsel, hangosan liheg), akkor se gátold, viszont az egy jel arra nézve, h szorongás miatt viszi túlzásba. Ekkor a szorongás okát meg kell találni. Óvodás korúaknak kiváló segítség a diagnózishoz az ingyenes Nevelési Tanácsadó, ahol játszanak vele, és a játékából kiszűrik az okot.
2014. dec. 28. 19:20
 38/44 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem, hogy bár ha egy 6 évesnek elmagyarázod, hogy éjnek évadján ne csinálja, attól még lehet, hogy tenni fogja éjjel, mivel általában félálomban , öntudatlanul csinálják a kisgyermekek. De arra az esetre jó ha tudja, hogy ha teljesen felébredne éjjel, akkor legyen tekintettel másokra, ne hangoskodjon. (Teljesen éber állapotban képes ezt kontrollálni egy 6 éves gyermek, bár náluk még az alfa agyi hullámhossz jelenti a teljesen ébert egyébként.)
2014. dec. 28. 19:24
 39/44 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező kommentjéból idézve:

"Én is utálom a maszt. szót rá, de nem tudom, hogyan nevezzem szebben. Biztosan nem "divat" ez a kérdés, hanem az érintettek megragadják az alkalmat, hogy tanácsot kérjenek, ha már asztalon a téma. "

A kifejezés bár elnagyolt, pontatlan, de így terjedt el szakkönyvekben is a nemi önkielégítésre. Tehát helyénvaló kifejezés ebben a kontextusban.

2014. dec. 28. 19:37
 40/44 anonim ***** válasza:

A 3 évesem is csinálja és igen tudatosan kielégíti magát ,mert felfedezi a testét és rájött hogy ez ott jó,tehát bizony maszturbál.

Engem nem zavar és nem csinálja nyilvánosan ,ha észreveszem pedig tapintatosan magára hagyom.

2014. dec. 28. 22:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!