Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy legyek tapintatos a 3...

Hogy legyek tapintatos a 3 éves "maszturbálóval"?

Figyelt kérdés
Éjjel mindig felébredek rá, nem tudok tőle aludni. Most akkor hogy mondjam neki, hogy hagyja abba, ha nem tanácsos őt ebben gátolni, tiltani? Szükségem van alvásra, főleg hogy közben a kisebbik miatt is többször fel kell ébrednem szoptatni. Az említett 3 éves pedig nem hajlandó egyedül aludni a szobájában. Mi lenne a jó megoldás?
2014. dec. 28. 11:55
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem senki nem szólt hozzád durván, viszont látszik, hogy alkalmatlan vagy anyának, ha egy háromévest nem vagy képes a saját szobájába szoktatni, és ezáltal hagyod, hogy uralkodjon rajtad.

Ráadásul idegeneknek nyavalyogsz egy fórumon, mert egyedül képtelen vagy megoldani ezt az eget rengető problémát.

Na, ez volt a durva, nem az eddigiek!

2014. dec. 28. 12:23
 12/44 anonim ***** válasza:
53%
Tudom, hogy nem erre a valaszra vagysz, de a sajat szobaja a magoldas. Amugy sem alhat veletek orokre. Hidd el, hogy magatol nem megy at meg 13 evesen sem. Sajnos egy nagy szenvedes lesz, de at kell szoktatni. Akkor is ha nagy a hiszti es akkor is ha napokig csak a ket szoba kozott maszkalsz, mert allandoan vissza kell vinni a sajatjaba. Probaljatok meg kellemesse tenni a szobat valami figuras aggyal vagy lehetne par napig eloszor csak a jatszo szoba az es egyre tobb idot toltene ott es tudatositani, hogy jajj de jo hogy van sajat helyed, agyad es dolgaid csak magadnak. Valahogy igy.
2014. dec. 28. 12:28
 13/44 A kérdező kommentje:
hát látod, nem vagyok anyának való, de ez túl későn derült ki, most már nem szabadulhatok meg a gyerektől, és még uralkodni is képtelen vagyok rajta... ráadásul itt nyavalygok másoknak. Szánalmas!
2014. dec. 28. 12:32
 14/44 anonim ***** válasza:
17%
Na, rátapintottál a lényegre: szánalmas igen.
2014. dec. 28. 12:34
 15/44 anonim ***** válasza:
36%
Igaz nekem külön szobában alszik a lanyom mióta megszületett ( illetve mikor haza jöttünk a kórházból ) de az o szobájában van egy agy nekem, és neki a közös állásra mert amikor még szopizott bizony sokkal kényelmesebb volt fekve . De elaludt es vissza raktam az àgyàba. Olyan még nem volt higy velem és az apjával egy agyban aludtunk volna... Nem akartam rászoktatni . De mi sokat aludtunk egyutt ha pl beteg vagy valami nyugos jön a foga. De ha szépen elaludt mar melyen be rakom az àgyába. Szerintem próbáld meg hogy elalszik veletek aztán be viszed a szobájába . Azt minden alvásnál csináld ,ment hagyd higy ott maradjon, 3 évesen mar meg fogja érteni higy külön kell aludni. Türelem játék lesz az biztos ! A maszturbaciorol pedig annyit hogy el kell kezdeni neki elmagyarázni hogy mikor, hol szabad és nem szabad. De csak óvatosan , ne érezze azt higy ez rossz dolog ! :) sok sikert és kitartást !
2014. dec. 28. 12:35
 16/44 anonim ***** válasza:
81%

Hozzászóló: Mégis, ki a frásznak képzeled te magad? Több önkritika, mert a színvonalad mélyen intelligencián aluli!

A 3 évessel már lehet beszélgetni, esetleg beszéljétek meg, hogy akkor csinálja, amikor egyedül van, ne este a közös ágyban. Egy próbát megér, és azért ez még nem tiltás.

2014. dec. 28. 12:41
 17/44 anonim ***** válasza:
36%

Egyrészt tényleg minden második kérdés erről szól mostanában, komolyan mondom, szinte már "divat" lett. Én nem érzem magam prűdnek, de csak engem zavar, hogy ezt így nevezzük?? Nekem a maszturbálás nem az amit egy baba vagy 3-4 éves kisgyerek csinál. Ő maximum felfedezi a testét, hol a fülét csavargatja, hol a kezét nézegeti, vagy éppen a fütyijét piszkálja. De nem tudatosan kielégíti magát... Nekem ez olyan mintha szexelésnek hívnánk amikor Pistike megmutatja az oviban a fütyijét Julcsikának... Szóval kész vagyok ettől.

Másrészt ha bármi olyat csinál, ami miatt nem tudsz aludni, akkor igen, valószínűleg a szobájába kellene szoktatni. Már tényleg nagyfiú (bár az én kisfiam kezdettől fogva a saját szobájában alszik, eleinte ott aludtam vele) és mindenki jobban és nyugodtabban aludna. Ezt máshogy nem tudjátok megoldani. Aki szerint beszélnie kellene erről a kérdezőnek a kicsivel, az mit mondana pontosan? Mert egy 3 éves ezt nem úgy csinálja, hogy "na, akkor maszturbálok egyet"... főleg éjszaka félálomban. Én semmiképp sem mondanám, hogy kisfiam zavarsz. Nagyon más megoldás, mint a külön szobába szoktatás, nincs.

2014. dec. 28. 12:58
 18/44 anonim ***** válasza:
Az én lanyom 14 honapos. Ebben a pillanatban is a párnàt gyömöszöli... Na most egy 14 hónaposnak nem tudom elmagyarázni higy miért ne csinálja , vagy hogy most nem szabad de amikor egyedül vagy akkor igen. Vagy valami hasonló . De egy 3 eves gyereknek, aki mar tud beszélni es érti amit mondanak neki vagyis fel is fogja. Neki el lehet szépen finom mondani hogy ezt nem csináljuk akkor ha mások is látják stb.
2014. dec. 28. 13:05
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
6, 11 és 14 éves gyerekeim vannak. Soha nem kerítettünk ennek nagy feneket! Biztos, hogy nem azt lesném éjjel, mit csinál a 3 éves... Ez az ő intim szférájuk, nem kell rájuk szólni. Soha nem csinálták közönség előtt, de ha pl. oviban előfordul, az óvónők is tudják, hogy ez egy természetes dolog!
2014. dec. 28. 13:08
 20/44 A kérdező kommentje:
Nem lesem, egyszerűen felébredek minden mozdulatra. Nem szándékosan csinálja "társaságban", szinte alszik még közben. Külön ágyban. Én is utálom a maszt. szót rá, de nem tudom, hogyan nevezzem szebben. Biztosan nem "divat" ez a kérdés, hanem az érintettek megragadják az alkalmat, hogy tanácsot kérjenek, ha már asztalon a téma. Régen vagy nem csinálta senki, vagy nem volt "divat" beszélni róla. Még mindig jobb itt kérdezni idegeneket, mint az ismerőseimet tájékoztatni szegény gyermekem intim szférájáról. Iszonyú kínos.
2014. dec. 28. 13:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!