Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha ilyen butaságot...

Mit tegyek, ha ilyen butaságot kapott karácsonyra?

Figyelt kérdés
A 9 éves kisfiamról van szó. A nővérék (ahol egy 18 és 16 éves nagyfiúk vannak) két durva videojátékkal ajándékozták meg őt... Rá van írva, hogy 18-as karikás, és külön fel van tüntetve hogy durva beszédű és erőszakos. Én naiv segítettem a srácoknak telepíteni ezt a szörnyűséget. Azt hittem, ilyen mászkálós játék, néha odacsap egyet kettőt a karddal... hát eléggé tévedtem. Vér mindenhol. Meg is ijedt a fiam, letöröltük. Kérdezem én, mit lehet ilyen esetben tenni? Ilyen szörnyűséget nem ajándkozhatok...főleg, hogy kisgyerekek vannak főleg a családban. Mit csináljak vele?!
2014. dec. 26. 17:13
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
0%
Gondolhattad volna, hogy ez lesz, ez egy nagyon megosztó téma, szélsőséges nézetekkel. És nemigen közelednek az álláspontok soha.
2014. dec. 29. 22:09
 32/50 anonim ***** válasza:
Ez egyáltalán nem megosztó téma! Minden épelméjű szülő azt gondolja amit a többség leírt (az említett játék nem egy 9 évesnek való), kivéve egy embert!
2014. dec. 30. 09:00
 33/50 anonim ***** válasza:
aősanyák gyűltek, akik semmilyen konzolt vagy játékot nem tűrnek meg a lakásban, még létezik a másik oldal is...
2014. dec. 30. 13:32
 34/50 anonim ***** válasza:

Attól, hogy ide az ősanyák gyűltek, akik semmilyen konzolt, vagy játékot nem tűrnem meg a lakásban, még létezik a másik oldal is...

Minden játékban van "erőszak", még NIntendon is. Márió teknősök fején ugrál, és megöli a gombákat. Super Smash Bros? Mindent ütni kell, ami mozog. Az Assassins Creed ugyanez, csak kicsit(!) több vérrel.

Emlékeztek a Wolf 3D nevű játékra? Nyilván nem, mert a szuperszüleitek nem engedtek vele játszani... na mindegy, vér már abban is volt, meg Hitlert kellett lelőni. És? Attól a való életben még nem lesz tömeggyilkos a gyereked.

Nem baj, nektek úgyis hiába magyaráz az ember, zárjátok el a tévét is, kössétek be a gyerek szemét, dugjátok be a gyerek fülét is parafedugóval, bugyoláljátok be pukkanós fóliába, és tegyétek a szekrény tetejére a Matrjoska baba mellé, úgy garantáltan nem lesz baja.

2014. dec. 30. 13:38
 35/50 anonim ***** válasza:

Képzeld, van a lakásban három konzol, én is szoktam játszani, sőt még lövöldözőset is szoktam játszani, de erős különbség van aközött, hogy egy 9 éves gyerek játszik ilyet vagy egy felnőtt. Ezt nem vagy képes felfogni, hogy egy gyerek még másképp érzékeli azt, ami a tévében megy, nem tudja elválasztani a valóságtól. Épp ezért találták ki a korhatárokat.

Senki sem azt mondta, hogy a gyerek nem láthatja, ahogy super mario ráugrik egy teknős fejére.

De te játsszass csak nyugodtan Dead Space-t a gyerekeddel, hátha nem alszik pár hónapig tőle. Biztos kemény gyerek lesz, leveri a többit az iskolában.

Ehhez nem kell ősanyának lenni, csak minimális értelmi szinttel rendelkezni.

2014. dec. 30. 16:50
 36/50 anonim ***** válasza:
A Wolf 3d-s kérdést persze sikerült figyelmen kívül hagynod. Azt simán játszották 9 évesek a maga idejében, mégis normálisak lettek. (nem úgy, mint te)
2014. dec. 30. 18:30
 37/50 anonim ***** válasza:

Meséld már el, hogy én miért nem vagyok normális? De tényleg.

És hogy megválaszoljam ezt a szörnyen fontos kérdést: tényleg nem játszottam a Wolffal, mert amikor 9 éves voltam, nem volt számítógépünk, és nem is érdekeltek a játékok.

De belátom, tényleg nem vagyok normális, mert nem kaszabolós játékok előtt töltöttem a gyerekkoromat.

De ha már így, akkor te is válaszold meg az első kérdésemet, mert kíváncsi vagyok.

2014. dec. 30. 19:14
 38/50 anonim ***** válasza:

Azért nem vagy normális, mert nem fogod fel azt a tényt, hogy a gyerekek max iskoláskorig nem tudják szétválasztania valóságot a képzelettől. Mivel a kérdező gyereke már 9 éves, simán meg tudja különböztetni.

Tudtam, hogy a szuperszüleid még csak gépet sem vettek neked. Tudom már, honnan fúj a szél: irigy vagy, mert te ebből kimaradtál, most meg vén fejjel ciki leülni Máriózni, mert a szomszéd gyerek, meg a sajátod is kiröhög. Vagy csak itt neten huszárkodsz ilyen vehemenciával, mert a 10 év körüli gyereked is elzavar a konzol elől.

2014. dec. 30. 21:02
 39/50 anonim ***** válasza:
Neked elgurult a gyógyszered. Menj, keresd meg.
2014. dec. 30. 21:35
 40/50 anonim ***** válasza:

lehet, hogy a te családodban szokás egymást kiröhögni, nálunk nem. De ide vezetett a te nagy nevelésed.

Egyébként inkább nézlek valami 18 éves kis gyökérnek, akinek a konzolból áll az élete, és nem élné túl, ha anyuci eltiltaná tőle. Megpróbálhatnál elgondolkozni rajta, hogy nem mindenkinek ebből áll az élete.

Na, menj vissza nyomkodni.

2014. dec. 30. 21:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!