Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha ilyen butaságot...

Mit tegyek, ha ilyen butaságot kapott karácsonyra?

Figyelt kérdés
A 9 éves kisfiamról van szó. A nővérék (ahol egy 18 és 16 éves nagyfiúk vannak) két durva videojátékkal ajándékozták meg őt... Rá van írva, hogy 18-as karikás, és külön fel van tüntetve hogy durva beszédű és erőszakos. Én naiv segítettem a srácoknak telepíteni ezt a szörnyűséget. Azt hittem, ilyen mászkálós játék, néha odacsap egyet kettőt a karddal... hát eléggé tévedtem. Vér mindenhol. Meg is ijedt a fiam, letöröltük. Kérdezem én, mit lehet ilyen esetben tenni? Ilyen szörnyűséget nem ajándkozhatok...főleg, hogy kisgyerekek vannak főleg a családban. Mit csináljak vele?!
2014. dec. 26. 17:13
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
Az AC nem +18-as
2014. dec. 27. 22:24
 22/50 anonim ***** válasza:
A 9 éves fiad okosabb, mint a nővéredék és némely itt kommentelő:)
2014. dec. 27. 22:27
 23/50 A kérdező kommentje:
Akkor mit jelent a játék borítóján virító 18-as karika, és a hátoldalán a "vigyázat, erőszak és durva beszéd" felirat? Akkor is ölni kell benne.
2014. dec. 27. 22:32
 24/50 anonim ***** válasza:
Kérdező, hagyd a fenébe ezt a válaszolót. Az assassin's creed arról szól, hogy mászkálsz, és késsel embereket szúrkálsz le. Ha valaki szerint ez egy 9 éves gyereknek való, azon nem lehet segíteni. A fiad úgyis eldöntötte, hogy nem akar vele játszani. Add vissza a nővérednek, és felejtsétek el az egészet.
2014. dec. 27. 23:14
 25/50 anonim ***** válasza:

4-es voltam.

"hát a 4es válaszoló igen csak nagy butaságot írt. vérengzés? káromkodás? nem kell egy 9éves fiúnak. nem ebből fogja megtanulni megvédeni magát. csak rosszakat fog álmodni, illetve hatással lehet a stílusára, pl.: elkezd csúnyán beszélni ő is, fenyegetőzni ha nem úgy van valami ahogy ő akarja.

tehát kérdező, én eladnám a helyedbe, vagy megkérném az ajándékozót hogy hozzon helyette normálisabb ajándékot. semmiképp nem tartanám meg, önszántamból nem adnám neki oda később sem."

Kedves 5-ös!

Megkérdezném tőled hol élsz?

Miért kell homokba dugni a fejed?

Az én gyerekeim anno az óvodában tanultak meg káromkodni és válogatni,hogy ezt meg azt nem eszek meg! A durvaság tovább folytatódott az iskolában és kivédhetetlen,hogy a gyermekink ne tanulják meg az erőszakot,mert minél idősebbek lesznek annál inkább durvává válik nemcsak a beszéd de az egymással való elbánás minősége! Felhívom a figyelmeteket a Gyakori Kérdésekben is sokszor megjelenik amikor valakit valamilyen módon szekálnak! Ki szoktad kerülni ezeket a kérdéseket?

Fenntartom ama véleményemet,hogy igenis fel kell készíteni a gyerekeinket az erőszakra is,hiszen számtalan helyzetben találkozhat vele és jobb ha tudja ilyenkor mi a teendő:pl:sűrűn hallani a mobil telefont elszedik egymástól! Hányszor fordulhat elő ha beleszámítjuk azt is,hogy nem minden esetben van feljelentés?!!!!!

Két külön nemű felnőtt gyermekeim vannak de a fiamnak meg kellett tanulni főzni,mosni,takarítani és egyéb háztartási munkákat. A lányomnak szerelni,építőipar,szerelvények és mindazt ami a háztartás karbantartásához szükséges.

Miért tanítottam meg velük? Ne legyen kiszolgáltatva senkinek és ne tudják őket becsapni!!!!!!!

2014. dec. 29. 04:23
 26/50 anonim ***** válasza:

És úgy igyekszel felkészíteni őket az erőszakra, hogy 9 évesen olyan játékot játsszanak, amiben késsel le kell szúrkálni az embereket? Hát gratulálok a felfogásodhoz.

Majd ne csodálkozz, ha a gyereked is így reagál, amikor az oviban elveszik a mobilját.

Én nem banditát akarok nevelni a gyerekemből.

2014. dec. 29. 13:07
 27/50 anonim ***** válasza:
0%
Akkor nevelsz belőle banditát, ha hagyod, hogy mindenkinek behódoljon, mert nem tudja, hogy kell az erőszakra reagálni. Befolyásolható lesz, mert elnyomják a hangadók, megverik, ezzel hamis vilégkép alakul ki benne. A statisztikailag legtöbb bűnöző abból a rétegből kerül ki, akiket a suliban terrorizáltak a társaik. Jó banditanevelést, te szerencsétlen.
2014. dec. 29. 19:00
 28/50 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a gyerek biztos egy rakás szerencsétlenség lesz, mert az óvodában nem horrorfilmet néznek. Te jó ég. Olvasd már vissza, miket írkálsz.

Vajon kik is lesznek azok, akik a többieket terrorizálják? Csak nem azok, akiknek otthon azt mondta az anyja, hogy üss vissza, mert csak erőszakkal lehet bármit elérni? Vedd el nyugodtan a kisebbtől, mint a videójátékban, mert az gyenge, el kell taposni. És még én vagyok a szerencsétlen.

Mert nem azokból lesznek a bandázók, akik már kiskorúek óta az erőszakot látják? Tényleg igazad van, azok szoktak inkább kifordulni magukból, akik a koruknak megfelelő dolgokkal találkoznak. Neked meg jó beszélőt majd a dutyiban a gyerekkel.

2014. dec. 29. 20:54
 29/50 anonim ***** válasza:
9%
Nem, amiket felsoroltál, azt elsősorban egy bizonyos népcsoport csinálja (c vel kezdődik), és azok születésüktől olyanok, tökmindegy, mivel játszanak.
2014. dec. 29. 21:31
 30/50 A kérdező kommentje:
Nem akartam a kérdésemmel vitát szítani. Én azon a véleményen vagyok, hogy egy 9 éves gyereknek nem kell ölős, verekedős játékkal játszani. De ez nem életkortól függ! Egy 18 éves emberre se néznék jó szemmel, aki trancsírozós játékkal múlatja az időt. Persze azt csinál, amit akar. Rá már nincs (akkora) hatással, mint egy fejlődésben lévő gyerekre.
2014. dec. 29. 21:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!