Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha ilyen butaságot...

Mit tegyek, ha ilyen butaságot kapott karácsonyra?

Figyelt kérdés
A 9 éves kisfiamról van szó. A nővérék (ahol egy 18 és 16 éves nagyfiúk vannak) két durva videojátékkal ajándékozták meg őt... Rá van írva, hogy 18-as karikás, és külön fel van tüntetve hogy durva beszédű és erőszakos. Én naiv segítettem a srácoknak telepíteni ezt a szörnyűséget. Azt hittem, ilyen mászkálós játék, néha odacsap egyet kettőt a karddal... hát eléggé tévedtem. Vér mindenhol. Meg is ijedt a fiam, letöröltük. Kérdezem én, mit lehet ilyen esetben tenni? Ilyen szörnyűséget nem ajándkozhatok...főleg, hogy kisgyerekek vannak főleg a családban. Mit csináljak vele?!
2014. dec. 26. 17:13
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
Tehát leírom mégegyszer! Neked mit jelent a 18-as korhatár? Túlféltés az ha a 9 évesnek nem mutatsz pl p.rnót? Ezt is lehet töröltetni!
2014. dec. 27. 21:11
 12/50 anonim ***** válasza:
40%
Csak arra válaszolj, hogy egy 9 éves kisgyerek - e? 6 éves kor fölött rohadtul nem az.
2014. dec. 27. 21:14
 13/50 anonim ***** válasza:
Nem ez a lényeg, hanem az ajándék ami 18+-os! Ahhoz igen kicsi még!
2014. dec. 27. 21:16
 14/50 anonim ***** válasza:
90%
A 9 éves még kisgyerek, igen!
2014. dec. 27. 21:17
 15/50 anonim ***** válasza:
0%

Lehet, hogy nem 18+- os a játék se. Láttunk róla képet? Tudjuk legalább a játék nevét? Nem. Annyit tudunk, hogy eléggé kiszínezve hallottunk egy túlféltő szülőtől egy kétes valóságtartalmú sztorit. Egy mai gyerek nem ijed meg egy játéktól, mert akármilyen is, tudja, hogy csak egy pixelhalmaz meg néhány programkód.

A mai 9 évesek már játékokat raknak össze.

2014. dec. 27. 21:24
 16/50 anonim ***** válasza:
14%
14, gratulálok, a 4 éves meg még csecsemő, ugye? :)
2014. dec. 27. 21:25
 17/50 anonim ***** válasza:

Akkor mégis micsoda egy 6 éves? Kamasz? Nem tudom, miért kell szavakon lovagolni, amikor nem ez volt a kérdés.

A kérdező pedig leírta az elején, hogy rajta van a játékon a 18-as karika, nem ő találta ki hozzá a korhatárt. Ha meg úgysem hiszed el, hogy ez a valóság, minek válaszolsz a kérdésre?

Nem tudom, van-e gyereked, de léteznek még emberek, akik igyekeznek normálisan nevelni a gyereküket, és nem 10 évesen véres-lövöldözős játékokat játszatni velük. Nem ettől lesz talpraesett. A hozzád hasonló szülők miatt van az a sok mocskosszájú, beképzelt tini, mert mind azt hiszi, hogy ő már felnőtt, mert mindent szabad nekik.

2014. dec. 27. 21:36
 18/50 anonim ***** válasza:

Nem, nem ettől lesz talpraesett, de baja sem lesz tőle. Felesleges ezt ennyire felfújni, még akkor is, ha nem a mai kamukérdésről van szó. Nem, nem kamasz egy 6-10 éves, egyszerűen csak gyerek. Nem kisgyerek, gyerek.

A kigyerek kategória pedig igenis fontos. Sokszor a részletekben bújik meg a pszichológiai válasz. Az, hogy a kérdező kisgyereknek számol egy kiskamaszt, az azt jelenti, hogy a szemében még kisebb, mint ahány éves valójában.

Mivel a kérdező azt állítja, a játék 18- as karikás, nem tudom, mi a fenének telepítette fel egyáltalán, ha ez így igaz. Viszont valószínűbb, hogy csak önigazolást keresve túlozza el a kérdést, mivel még a játék nevét sem sikerült leírnia. Így aztán nem is ellenőrizhető.

2014. dec. 27. 21:55
 19/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A játék neve Assassins Creed. És azért került a kisgyerekek kategóriába a kérdés, ugyanis kamaszkortól még pár év elválasztja... más alkategóriát nem nagyon láttam, ahova beillett volna.
2014. dec. 27. 22:13
 20/50 A kérdező kommentje:
A játékot pedig azért telepítettük, mert én, mint anyuka nem vagyok túl jártas az ilyen játékokban (való igaz, hogy eléggé furcsállottam a 18-as karikát, de én nem tudtam, mi fán terem, miben nyilvánul meg), illetve a nővérem két fia is rábeszélt minket, és segített is. De a lényeg a lényeg: buta voltam, bele se gondoltam. Egyébként meg nem becsülöm le a gyerekemet, sőt, korához képest elég okos és fejlett. De szerintem nem való neki. És nem úgy ijedt meg tőle, hogy elkezdett pl. sírni. Hanem láttam, hogy a telepítés után 5 perccel le is törölte. Kérdeztem, miért? Erre pedig a válasz az volt, hogy nem akar vele játszani, mert durva.
2014. dec. 27. 22:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!