Hány éves korig hisznek a gyerekek a Mikulásban?
Nekem Jézuskáztak, Télapóztak, mégsem volt trauma amikor rájöttem. Inkább varázslatos az egész és egyáltalán nem bánom. Azért ez nem olyan jellegű hazugság mint amikor kiderül, hogy az igazi apa a postás bácsi, vagy hogy apu évekig nem kiküldetésben volt hanem börtönben.
Az enyémek még hisznek egy kicsit, illetve tudják, hogy az emberek Karácsonykor egymást is megajándékozzák, de még várják a meglepetést. A 10 éves még hisz, a 12 már sejti, illetve lehet, hogy tudja is, de akkor is lelkesen vár fogtündért, húsvéti nyuszit, stb. Nekik ez így jó, talán egy hónapja került szóba más téma, de a nagyobb rövidre zárta azzal, hogy: "anyu, én még néha szeretnék kislány lenni".
10 és 6 éves fiaim vannak,a 10 éves is hisz még benne.
A húsvéti nyúlra ő jött rá kb.5 éves korában,pár napig szomorkodott,aztán lecsillapult a dolog.
Sajnos a boltok októberi csokimiki dömpingje nem tesz jót a titkoknak:(!
Én is úgy voltam vele, hogy nem fogok hazudni a gyereknek, úgyhogy sosem etettem ezekkel a mesékkel, de magára szedte a világból. Januárban lesz 6 éves, és minden őszinteségem dacára évek óta váltig állítja nekem, hogy Mikulás márpedig létezik. Tavaly annyiban hagytam a dolgot, idén már próbálom nyíltabban felvilágosítani, de hiába mondom neki, hogy ez csak egy kedves színjáték a gyerekeknek, szerinte nincs igazam, és ő igenis hisz benne, akármit mondok, én meg higgyek amiben akarok.
(Hasonló hitvitáink vannak Istennel kapcsolatban is. Totál ateista vagyok, ahogy a családban mindenki, így a vallásokat mindig csak sokszínű kulturális jelenségként mutattam be neki, mindig hozzátéve, hogy én tönkre nem hiszek semmilyen istenben, erre jön nekem olyanokkal, hogy Isten igenis van, és ő tudja azt is, hogy Isten szereti őt. Nem tudom, hol rontottam el...)
Kedves utolsó, inkább azt kérdezd magadtól, hogy ki meséli ezt be neki...
(Nem értek egyet minden szavaddal, az én lányaim hisznek a Jézuskában, bár a nagynak a nyuszi már gyanús:))
De ez a "tudja, hogy őt Isten szereti" nagyon gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!