Nem is hisznek a gyerekek a Mikulásban csak velünk hitetik el, hogy hisznek?
Már nem is emlékszem hogy én ténylegesen hittem benne, meg hogy mikor jöttem rá hogy nincs.
De azt tudom hogy sosem kérdezgettem a szüleimet.
Pedig most felnőttként, és anya ként annyira átlátszó a dolog hogy nem hiszem el hogy a fiam tényleg azt hiszi hogy valahol az Északi sarkon van egy nagypocakos bácsi aki egy éjszaka alatt elmegy a rénszarvas szánnal minden gyerekhez.
Az üzletek már több mint egy hónapja tele a csoki mikulásokkal, meg a kész mikulás csomagokkal.Ma voltunk Mikulás nézőben ahol volt két Mikulás is, holnap meg jön az oviba is.
Ma már kapott csomagot rokontól, szomszédtól.
Egyáltalán nem kérdezget hogy miért van ilyen sok különböző Télapó, miért van tele a bolt a csomagokkal.
Hülyeség hogy azt gondolom hogy igazából csak elhitetik velünk felnőttekkel a gyerekek hogy hisznek az igazi rénszarvasos Mikulásban?
Akkor csak én érzem így, már most már végképp.
Ma reggel halál lazán közölte velem a fiam hogy anya nem is a Mikulás rakta ide a csomagot, hanem te (azaz én).Mondtam neki hogy de hát kisfiam amikor bejöttem este betakargatni téged még semmi nem volt itt, aztán meg elaludtam úgy hogy nem lehettem én.Erre kedvesen mondta Jól van anya akkor a Mikulás volt. :)
Én úgy tudtam a sztorit kiskoromban, hogy létezett egy Mikulás(Szent Miklós). De ugye senki teste sem él örökké, de a szellemét megőrizzük(mert az nem hal meg), amire minden évben Dec.6-án kerül sor. A csoki meg a jó-cselekedeteit szimbolizálja.
Most is így tudom. :) A manós történetet meg csak az animációs filmekből(mesékből) ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!