Miért csinálja ezt a gyermekem? Miért sikit mindenért? Hogy kezeljem?
Pedig lassan már 4éves lesz és ráadásul fiú is :O
De egyszerüen már az idegeimre megy és ráadásul kellemetlen is!Még ha sirna azt mondom oké de Ö sikit!!!És nem is kicsit,mint egy kis vércse!
A másodiknak és a harmadiknak:Nem neveletlen a gyerekem!!!!Igaz hogy kicsit el van kényeztetve mert tartósan beteg de nem rossz!Sőőőőt!Két fiam van.Nagyobbik nyolc éves elmúlt,és a pici ezerszer szótfogadóbb mint a nagy.
A többi értelmes válaszra:Nem(csak) akkor "sikit" mikor nem kap meg valamit mert ha nem kap csokit vagy hasonlót amit szeretne és elmagyarázom neki hogy most nem lehet akkor megérti,hanem amikor pl:hajat mosunk,megkérem hogy vegye fel a cipöjét és nem mindig sikerül még neki elsöre akkor is,
Pici kora óta ezt csinálja,elöször arra fogtam hogy nem tud még beszélni és igy fejezi ki magát.De hát most már folyékonyan beszél.
Dühös ilyenkor,bosszankodik.
Kislányom 2.5-éves ö is hajmosásnál,csizma húzáskor ha nem úgy megy ahogy szeretné.
13:05-ös vagyok.
Nekem a 4 évesem nagyon dühös tud lenni, ha valami nem sikerül neki. Ő megkésett a beszédben, így még a mai napig vannak hiányosságok. Előfordul olyan, hogy azért lesz mérges, mert nem tudja rendesen kifejezni magát.
Szerintem így nálatok érthető a visítás. Ő így fejezi ki a dühét. Majdcsak leszokik róla, vagyis kitalál valami másik idegesítő kifejezésmódot :) Türelem :)
na a vizes valaszolonak:talan rajtad is lehetne ezt alkalmazni, mikor duhos vagy!mit szolnal? mert nem kotod ki az asztallabahoz es vesszozod jol meg, talan az is hatasos modszer. Sajnalom a gyereked, vagy talan neked nincs is olyan
neked kedves kerdezo:valoszinu, hogy mar megszokasbol csinalja, egy jo energia levezetes lett neki, egy tikk, ami beleorokosodott ugymond. van ra megoldas: vidd el valamilyen foglalkozasra, esetleg erdeklodj korbe, hol tartanak a kozeletekben gyermekpszichodrama foglalkozasokat, jatekos meses foglalkozas, semmi tobb es valosagos gyogyir az ilyen esetekben
egy gyogypedagogus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!