Hagyjam, hogy gyermekem akkor szopizzon, amikor akar?
1 év 4 hónapos lányomat még mindig szoptatom, mellette nagyon keveset eszik.
8:00: fél kifli, tejcsi
10:00: pár kanál joghurt, cicin elalvás (kb.50)
12:00: pár kanál leves
15:00: fél banán, vagy alma,cici (kb.50)
17:00: pár kanál leves
19:00: alma, pár falat virsli, banánturmix
21:00: cicin elalvás (kb.50)
8 kg-os a lányom. Orvos azt mondja, szoktassam le a ciciről, mert azért nem hízik, mert szoptatom. Nem szeretném elválasztani, de lehet, hogy szabályoznám, hogy csak alváshoz kelljen neki a szopi. Mondjak neki nemet napközben, ha cicit kér? Nem eszik belőle szerintem, csak megnyugtatja. Min változtassak szerintetek?
Leírom a 14 hónaposom napját (11 hós kora óta nem cicizik, tápszert kap)
7: ébredés, 2 dl tápszer
fél 9: reggeli kb fél sz. kenyér belseje+margarin, sonka, paprika, vagy májkrém, paprika
12:00 ebéd kb. 150-200 gramm. pl. raguleves, zöldségleves májjal, vagy tészta pörkölttel, vagy rakott zöldségek, vagy krumplipüré vadasmártással sült hússal...
12:30-15:00 alvás
16: uzsonna pl tejszelet+alma, vagy krémtúró+banán
18:30 vacsora, olyan mint reggel, vagy rántotta, bundáskenyér
20:00 2 dl tápszer, ez után alszik.
Nappal kb. 4-5 dl vizet iszik, éjjel nem eszik, nem iszik.
Születési méretei: 2850/48 , most 14 hónapos 9 kg/75 cm.
Első vagyok: szerintem a lányod kevés laktató ételt kap. Nem írtad a leves alatt mit értesz. Mit eszik belőle? Lányom kb egy szál répát, egy májat, meg egy kis húst, tésztát, levest. Sűrűre csinálom neki, levét annyit teszek hozzá, hogy ne legyen neki száraz.
Sok a gyümölcs szerintem, este alma és banánturmix helyett pl. rántotta.
A délelőtti alvást megpróbálhatnád áttolni ebéd utánra, mert így sokat van ébren az esti alvásig és lehet, hogy fáradt ahhoz hogy rendesen egyen.
Első gondolatom nekem is az volt,h levest nem kellene adni. Mert az nem hizlal, csak telíti a gyomrát.
Én a helyedben így csinálnám. Reggel szopi, aztán ha akar ehet valami kenyereset. délelőtt max. 1 joghurt. Ebéd főzelék hússal. Uzsonna lehet gyümölcs, vagy tejpép gyümölccsel így laktatóbb és hizlal is. Vacsora megint kenyeres, vagy rántotta, virsli ilyesmi és este szopi.
Alváshoz szerintem kaphat szopit, meg nem is sokszor szopizik, az én lányom ilyen idősen többször szopizott, de ő mellette evett mást is.
Egyébként 3 éves korig levest nem adunk , inkább főzelék hússal, valamilyen tészta (túrós, sajtos, milánói).Ezek legyenek a fő étkezések.
Szerintem nem kell tőle elvenni a cicit, csak tartlmasabb étkezéseket kellene kialakítani.védőnő 21 hós kislány anyukája
Most leírtam, hogy hogyan is nézne ki az alvása miatt. 2* alszik.
8:00 ébredés
11:00-12:00 csicsi
14:00-16:00 csicsi
21:00-től csicsi
8:00 reggeli: kifli,tejcsi
11:00 cicin alvás
12:00 ebéd: főzelék
14:00 cicin alvás
16:00 alma, banán, túró stb.
19:00 vacsi: rántotta, bundáskenyér, virsli(vagy-vagy)
21:00 cicin alvás
Így nagyjából jó? Az órákra is gondolok!
Szia!Nos hogy őszinte legyek elég kevés amit eszik.......szerintem.....27 hós a kisfiam és még mindig igény szerint szopik ami kiteszi az elalvást is mint nálatok tehát cicin alszik el de kb így néz ki a napja(már 1,5 éves korától):
7-8-kor ébred cici úgy fél óra és reggeli( kb ezek:rántotta,tejbegríz,májkrémes kenyér,lekváros kenyér,virsli..stb. )
tízórai: vmilyen gyümölcs(banán szőlő alma)
ebéd :leves (bármilyen a tojáslevestől a húslevesig )hozzá második is (kedvencek:pörköltek,csirkemájas rizottó és az összes főzelék fasírttal) és ha szépen evett kinder csoki :-)
kb.15:00 alvás cicivel
uzsi:joghurt vagy gyümölcs
vacsora: bundás kenyér szendvics vagy amit mi eszünk
És közben amikor akar adok/adtam cicit.......nálunk is az van hogy van hogy csak úgy kér cicit kicsit szopizik és kész :-) De akkor is kell neki még éjjel is :-S
Üdv.A
Szia,
első vagyok. Szerintem jó úgy ahogy leírtad. De majd látod, hogy bírja, és azért a gyerkőchöz is igazítsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!