Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hagyjam, hogy gyermekem akkor...

Antus kérdése:

Hagyjam, hogy gyermekem akkor szopizzon, amikor akar?

Figyelt kérdés

1 év 4 hónapos lányomat még mindig szoptatom, mellette nagyon keveset eszik.

8:00: fél kifli, tejcsi

10:00: pár kanál joghurt, cicin elalvás (kb.50)

12:00: pár kanál leves

15:00: fél banán, vagy alma,cici (kb.50)

17:00: pár kanál leves

19:00: alma, pár falat virsli, banánturmix

21:00: cicin elalvás (kb.50)

8 kg-os a lányom. Orvos azt mondja, szoktassam le a ciciről, mert azért nem hízik, mert szoptatom. Nem szeretném elválasztani, de lehet, hogy szabályoznám, hogy csak alváshoz kelljen neki a szopi. Mondjak neki nemet napközben, ha cicit kér? Nem eszik belőle szerintem, csak megnyugtatja. Min változtassak szerintetek?

2011. nov. 10. 12:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Leírom a 14 hónaposom napját (11 hós kora óta nem cicizik, tápszert kap)

7: ébredés, 2 dl tápszer

fél 9: reggeli kb fél sz. kenyér belseje+margarin, sonka, paprika, vagy májkrém, paprika

12:00 ebéd kb. 150-200 gramm. pl. raguleves, zöldségleves májjal, vagy tészta pörkölttel, vagy rakott zöldségek, vagy krumplipüré vadasmártással sült hússal...

12:30-15:00 alvás

16: uzsonna pl tejszelet+alma, vagy krémtúró+banán

18:30 vacsora, olyan mint reggel, vagy rántotta, bundáskenyér

20:00 2 dl tápszer, ez után alszik.

Nappal kb. 4-5 dl vizet iszik, éjjel nem eszik, nem iszik.

Születési méretei: 2850/48 , most 14 hónapos 9 kg/75 cm.

2011. nov. 10. 12:56
 2/16 anonim ***** válasza:

Első vagyok: szerintem a lányod kevés laktató ételt kap. Nem írtad a leves alatt mit értesz. Mit eszik belőle? Lányom kb egy szál répát, egy májat, meg egy kis húst, tésztát, levest. Sűrűre csinálom neki, levét annyit teszek hozzá, hogy ne legyen neki száraz.

Sok a gyümölcs szerintem, este alma és banánturmix helyett pl. rántotta.

A délelőtti alvást megpróbálhatnád áttolni ebéd utánra, mert így sokat van ébren az esti alvásig és lehet, hogy fáradt ahhoz hogy rendesen egyen.

2011. nov. 10. 13:00
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Megint első: szerintem ha 8-kor reggelizik, és tejet is kap, az eléggé eltelíti ahhoz, hogy a 10 órait elhagyd, így fél 12 felé elég éhes lenne ahhoz hogy többet egyen. Uzsonnára mehetne a joghurt gyümölccsel, vagy túró gyümölccsel, így tejtermék, gyümi letudva. Az ötórai levest kihagynám, ha éhes akkor pár db háztartási keksz, és inkább a vacsit hoznám előbb ha nagyon éhes addigra pl negyed 7-re.
2011. nov. 10. 13:02
 4/16 anonim ***** válasza:

Első gondolatom nekem is az volt,h levest nem kellene adni. Mert az nem hizlal, csak telíti a gyomrát.

Én a helyedben így csinálnám. Reggel szopi, aztán ha akar ehet valami kenyereset. délelőtt max. 1 joghurt. Ebéd főzelék hússal. Uzsonna lehet gyümölcs, vagy tejpép gyümölccsel így laktatóbb és hizlal is. Vacsora megint kenyeres, vagy rántotta, virsli ilyesmi és este szopi.

Alváshoz szerintem kaphat szopit, meg nem is sokszor szopizik, az én lányom ilyen idősen többször szopizott, de ő mellette evett mást is.

Egyébként 3 éves korig levest nem adunk , inkább főzelék hússal, valamilyen tészta (túrós, sajtos, milánói).Ezek legyenek a fő étkezések.

Szerintem nem kell tőle elvenni a cicit, csak tartlmasabb étkezéseket kellene kialakítani.védőnő 21 hós kislány anyukája

2011. nov. 10. 13:11
 5/16 A kérdező kommentje:
Hú, nagyon sokat segítettek a válaszok, annyira örülök, hogy írtam Nektek, főleg, hogy ilyen jó válaszokat kaptam. Én meg a leveseket akartam erőltetni, mert azt legalább eszegeti, de várhattam volna, hogy hízzon. A vitamin miatt gondoltam ezekre. Már ma elkezdem azt, amit írtatok. Amúgy húslevest adok neki tésztával, répával. A borsót kiköpi. Vagy zöldborsólevest csipetkével. A levet eszi meg, meg a csipetkét. A borsónak a héját nem bírja. Tegnap már turmixoltam és átszűrtem neki, hogy megegye, de nem vált be. Gondoltam, hogy túl sokszor adok neki hamit, de szinte egész nap próbálkozok, hogy hamizzon valamit, lehet ez a baj, hogy sosem éhes igazán.
2011. nov. 10. 13:27
 6/16 A kérdező kommentje:

Most leírtam, hogy hogyan is nézne ki az alvása miatt. 2* alszik.

8:00 ébredés

11:00-12:00 csicsi

14:00-16:00 csicsi

21:00-től csicsi

8:00 reggeli: kifli,tejcsi

11:00 cicin alvás

12:00 ebéd: főzelék

14:00 cicin alvás

16:00 alma, banán, túró stb.

19:00 vacsi: rántotta, bundáskenyér, virsli(vagy-vagy)

21:00 cicin alvás

Így nagyjából jó? Az órákra is gondolok!

2011. nov. 10. 13:41
 7/16 anonim ***** válasza:

Szia!Nos hogy őszinte legyek elég kevés amit eszik.......szerintem.....27 hós a kisfiam és még mindig igény szerint szopik ami kiteszi az elalvást is mint nálatok tehát cicin alszik el de kb így néz ki a napja(már 1,5 éves korától):

7-8-kor ébred cici úgy fél óra és reggeli( kb ezek:rántotta,tejbegríz,májkrémes kenyér,lekváros kenyér,virsli..stb. )

tízórai: vmilyen gyümölcs(banán szőlő alma)

ebéd :leves (bármilyen a tojáslevestől a húslevesig )hozzá második is (kedvencek:pörköltek,csirkemájas rizottó és az összes főzelék fasírttal) és ha szépen evett kinder csoki :-)

kb.15:00 alvás cicivel

uzsi:joghurt vagy gyümölcs

vacsora: bundás kenyér szendvics vagy amit mi eszünk

És közben amikor akar adok/adtam cicit.......nálunk is az van hogy van hogy csak úgy kér cicit kicsit szopizik és kész :-) De akkor is kell neki még éjjel is :-S

Üdv.A

2011. nov. 10. 14:16
 8/16 anonim ***** válasza:

Szia,

első vagyok. Szerintem jó úgy ahogy leírtad. De majd látod, hogy bírja, és azért a gyerkőchöz is igazítsd.

2011. nov. 10. 14:20
 9/16 anonim ***** válasza:
mindent elmondtak előttem, csak annyit fűznék hozzá, hogy ha mégis szeretnél leveseket adni, a krémlevesek zsemlekockával laktatóak és egészségesek is, olyan nekik, mintha rendes főétel volna, főzelék helyett is adhatod, ha jobban szereti.
2011. nov. 10. 23:23
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, majd megpróbálom a krémlevest is. Ma kezdtem a tervet, a hűtőre ki is ragasztottam, hogy mikor mit adok ma neki. Kicsit bekattantam? :-) Kiváncsi vagyok, hogy tudom-e tartani és hogy fog-e enni a főzelékből. Úgy tudnék örülni, ha legalább 5 kanállal enne..
2011. nov. 11. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!