Hagyjam, hogy gyermekem akkor szopizzon, amikor akar?
1 év 4 hónapos lányomat még mindig szoptatom, mellette nagyon keveset eszik.
8:00: fél kifli, tejcsi
10:00: pár kanál joghurt, cicin elalvás (kb.50)
12:00: pár kanál leves
15:00: fél banán, vagy alma,cici (kb.50)
17:00: pár kanál leves
19:00: alma, pár falat virsli, banánturmix
21:00: cicin elalvás (kb.50)
8 kg-os a lányom. Orvos azt mondja, szoktassam le a ciciről, mert azért nem hízik, mert szoptatom. Nem szeretném elválasztani, de lehet, hogy szabályoznám, hogy csak alváshoz kelljen neki a szopi. Mondjak neki nemet napközben, ha cicit kér? Nem eszik belőle szerintem, csak megnyugtatja. Min változtassak szerintetek?
Sziasztok!
Igaz, még nincs vége a napnak, de leírom, hogyan sikerült:
8:00: 3 falat kifli, 50 ml vaniliás tej, cici
12:00: 3 kanál paradicsomos krumpli, cici
16:00: 10 darab tészta,negyed alma, cici
Itt tartunk, tehát szerintem sehogysem sikerült. Ez semmi. Itt sorakozik a menü az asztalon, de nem akar többet enni. Sírhatnékom van...mondjátok már meg, hogy hogyan lehet beleimádkozni a gyerekbe a kaját? Vagy ne idegesítsem magam? Ennyit eszik és kész? Idegesítő, hogy főzök neki és semmi értelme, mert nem eszi meg. Egyszer biztos jobb lesz, talán 2-3 évesen, de addig így nem bírom ki...még soha nem evett meg egy adag ételt. Max.30-50-et csecsemőként, de az nem most volt.
Hát ez nem sok. Reggeli vaníliás tej helyett kapjon vizet vagy teát. Mit evetta kiflihez?
Eteted vagy elé rakod és ő veszi?
Akartam Neki adni hozzá párizsit, úgy is hogy rátettem apró darabokat, de kifordult a szájából, ezután virslit kockáztam fel picire, de azt sem kérte. Kifli magában, szárazon. Nevetséges. Még a vajat sem szereti.
Próbálkozások: asztalra ültetem, vele eszek játékosan, beszélek Hozzá, nem beszélek hozzá, leteszem elé apró kockákban, hogy ide tettem, vedd el, jó? Ez általában beválik, de nem mindig. Vagy szájába teszem, vagy a kezébe, vagy villát adok neki, hogy ő csinálja. Földre is szoktunk űlni, mese közben is próbálok becsempészni a szájába. Szerintem minden lehetséges módon megpróbáltam már. Úgy is csináltam már, hogy letettem a földre, ott hagytam, mosogattam, és lestem, hogy eszik-e egyedül. Volt, hogy így evett pár kocka kiflit. A vége mindig az, hogy cicit kér.
Akkor szerintem csak alváshoz kapjon cicit. Ha kéri mondd meg hogy vag ha megette ami oda van készítve vagy ragaszkodj ahhoz hogy csak alváshoz. Biztos lesz pár napig sírás, hiszti erre készülj fel.
Nálunk az evés úgy zajlik hogy gyerek az etetőszékben, készítek előre katonákat pl májkrémes kenyér vagy vajas sonkával. Én is leülök enni. Utána amig rendet rakok még űl a székben, falatozik. Kb 20 perc. Ebédnél kap kistálkába néhány kanál kaját meg kanalat. Azzal el vsn ptóbálkozik maszatol, addig lapátolom be neki a kaját. Uzsonna pl tejszelet fogja és egyedül eszi. Ugyanígy a banánt is. Egy felet kap a kezébe és megeszi. Almát gerezdre vágva kapja.
Mai eredmény:
8:00: fél kifli, fél paradicsom, cici
12:00: 4 szem sültkrumpli (főzelék nem kellett Neki),cici
16:00: 5 kanál húsleves tésztával, répával, cici
18:00: 25 falat tojásrántotta :-) (számoltam, beteges), cici
Nem sok, de haladunk, talán. A tojásrántottának örültem, mint majom a ....
Főzelék egyáltalán nem kell Neki, talán azokat kéne erőltetnem, amit meg tud fogni. Pl. bélszín, krumpli, répa, virsli,tészta, alma, banán stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!