Baj, ha 2 éves gyermekem úgy alszik el hogy cumisüvegben issza meg a tejitalt?
Megakaptam az egyik ismerősömtől, hogy ez nem jó, már rég vacsorához kéne innia tejet.
Én a tejet minden formában próbáltam már adni Neki, még megkóstolni sem hajlandó, ha meg tejital helyett adom nem kell neki "anya ez nem jó".
Nála rituálé hogy este lefekszik, magára teríti a textilpelust, és úgy issza a tejecskéjét (tejital). Egy másik üvegbe innivaló van, amit ha nem teszek követeli. Vagy azt is megissza, vagy éjjel felkel és akkor issza meg -már ha felkel, de nem szól csak elveszi, megissza és alszik tovább.
Én leszoktatnám, de hogyan??? Van egy 8 hónapos babánk is aki igaz reggelig alszik, de egy szobában vannak. Ha a nagy üvölt, mert szeretné a tejcsit és az innivalót arra a pici felkel.
Hogy csináljam?????
Mintha az én lányomról lenne szó. :)
Az enyém "leszoktatta" magát, egy idő után mindig lerágta a cumisüveg cumijának a tetejét, (nap-nap után) és én egy hét múlva nem voltam hajlandó venni neki újabbat. Akkor addig erőltette, amíg nem töltöttem bele a tejet a lukas tetejű cumisüvegbe, de rájött, hogy nagyon folyik úgy, és utána már inkább pohárból itta.
Mondjuk ő mind a mai napig (9 éves) tejmániás, minimum egy liter a napi adagja, de van, hogy több.
Az én lányom sem iszik napközben cumisüvegből, régóta pohárból iszik. De Ő a fürdés-fogmosás után issza. Rendben vannak a fogai, de azért aggódom, nem akarom hogy megromoljanak. Áttörölni nem igazán tudom mert nálunk úgy megy: fürdés+fogmosás, öltözés, tejital, alvás. Ő el is alszik utána. Ha én bemegyek hozzájuk miután megitta, jönne az, hogy kijön, meg játszana, kiabál és akkor a kicsi meg felébred. Napközben, van hogy nem hajlandó enni rendesen, kivéve a reggelit, így örülök hogy legalább a tejitallal és az esti vitaminbombával bejut a szervezetébe sok fontos anyag.
Tanácstalan vagyok. De köszi a választ.
Ne izgulj!
Az egyik ismerősöm majd 30. kg-os lánya, 4,5 évesen is üvegből issza a tejet :O
Az már szerintem kicsit sokkk.
2 évesen egy kicsit sem!
Mi is 2 éves kora körül hagytuk el az üveget.
Jött a Télapó és elvitte a cumisüveget, de hozott helyette ajándékot.
Kitette este az ablakba, reggelre ott volt a meglepi az üveg helyett.
Nem is kereste, büszke volt, hogy a Télapóra bízta az üvegét
:)
Nem baj.
én 3 évesen adtuk oda a nyuszikának.De csak este és reggel itta csumisüvegből a tejcsit.Nappal pohár.
Most 3,5 éves,pohár van:-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!