Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » El vagyok keseredve gyermekem...

El vagyok keseredve gyermekem viselkedése miatt? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Lassan már sehova nem tudok elmenni vele, mert mindenhol hisztizik, akaratoskodik, szégyenbe hoz:( Ezeken még túl is tenném magamat, de 30 hetes terhes vagyok a kistesóval, így mindennapjainkat teljesen megnehezíti 22 hónapos lányom.

A mai nap tette be nálam a kaput.Nagymamához indultunk, busszal.Vártuk a buszt, a lányom nem volt hajlandó megállni mellettem, folyton a buszok elé futkosott ki.Rászóltam, hogy ne csinálja, mert nagyon veszélyes, elütheti egy busz.Erre hanyatt vágta magát(jó nagy tömeg volt, mindenki minket nézett), és hisztizett a földön fetrengve.Nem akartam hogy felfázzon, próbáltam ölbe venni, vagy talpra állítani, de nem engedte, mindig elfeküdt.Közöltem, ilyen viselkedéssel nem megyünk sehova, nem szálltam fel vele a buszra, integettünk csak neki....Hazafele indultunk,negyed óra az út, de nem volt hajlandó jönni, mindig lefeküdt a járdára és ordított, hogy a mamához akar menni.Felkaptam, erőszakkal kellett ölben hazahozni,hogy közben rúg-kapálózott.

Gyomoridegem van amióta hazaértünk, és a hasam iszonyatosan fáj, szúr, mintha le akarna szakadni:(

Ezt nagyon gyakran eljátsza, akár boltban vagyunk, akár máshol, hihetelen a viselkedése.Küzdelem minden napunk,küzdeni kell hogy elaludjon, hogy hazamenjünk a játszótérről, hogy rendesen egyen, hogy bepelenkázzam annélkül hogy rugdosódna... fogalmam sincs, hogy meddig fog ez még tartani, de kezdek megőrülni, úgy érzem nem bírom sokáig idegileg,és féltem a kistestvért is a pocakban, nem szeretném, hogy valami gond legyen.Kérlek adjatok tanácsot, hogy mit tehetnék, vagy kihez fordulhatnék, kitől kérhetnék tanácsot nevelésügyileg.Abban a tudatban vagyok, hogy jól nevelem, de ezek szerint mégsem:(Köszönöm!

2011. nov. 26. 12:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Jól neveled, ez a dackorszak, üdvözlet. Tudom, ez most nem vigasztal. Egy a fontos, ha látja, hogy nem ér el semmit sem a hisztijével, akkor abba fogja hagyni. Ha viszont könyörögsz, utánamész, babusgatod, akkor nem te fogod őt irányítani, hanem ő téged. Nehéz, de rá kell hagyni amikor hisztizik. Ha a boltban veri a magát a földhöz akkor hagyd ott, menj el a másik sorba (persze úgy, hogy látod). Jobb és más megoldás nincs. Türelem, ha kitartó vagy akkor nem fog sokáig eltartani.
2011. nov. 26. 12:07
 2/14 anonim ***** válasza:

ez a kőkemény dackorszak

én ilyenkor nem szoktam vele foglalkozni,hagyom hogy tomboljon,de egyedül be kell mennie a szobájába.ott aztán hagyom,hogy hisztizzen.hamar megunja,mert nincs közönsége,kijön és közli,hogy befejeztem.ha utcán csinálja,akkor megpróbálom megnyugtatni.leguggolok hozzá,elmondom neki,hogy ez csúnya viselkedés,választhat,hogy szépen jön mellettem,vagy felveszem és azonnal megyünk haza.be szokott jönni.az én fiam bölcsis szeptember óta,így itthon vezeti le a feszültséget,ott nem sír,jól viselkedik,mintagyerek.itthon van amikor egész nap hisztizik.nehéz elviselni,de most ez van.

szerintem a tesóról beszélgessetek sokat,az is közrejátszhat

2011. nov. 26. 12:21
 3/14 anonim ***** válasza:
Nálunk egyáltalán nem ilyen a dackorszak, persze vannak hisztik, de olyan nem fordult elő sose, hogy hisztizéskor fetrengett volna a gyerek a földön. Én első alkalommal rászólok és megmondom neki, hogy mehet a sarokba, ha tovább folytatja. Ha ez nem használ, tényleg beküldöm a sarokba, ott marad 2-3 percig. Sírhat, toporzékolhat, olyankor senki még csak rá se néz, úgy teszünk, mintha ott se lenne. Általában mire letelik a 3 perc, addigra lecsendesedik, akkor odamegyek hozzá és megkérdezem, jól fog-e viselkedni. Néha ha nagyon szemtelen kedvében van, azt feleli, hogy nem, akkor tovább marad a sarokban, de általában igennel válaszol és aztán szent a béke, megpuszilom :) Fontos, hogy érezze, hogy nem azért bünteted, mert őt magát utálod, hanem csak a rosszaságot. Ha jól viselkedik, rendesen eszik, hagyja magát felöltöztetni stb. akkor mindig dicsérd meg! Ja és minden alkalommal türelmesen el kell neki magyarázni, hogy miért rossz, amit csinált, miért kell pelenkát cserélni, miért kell rendesen enni stb. Én ezt akkor szoktam, amikor kiengedem a sarokból.
2011. nov. 26. 12:25
 4/14 anonim ***** válasza:

második vagyok

még annyit,hogy ne foglalkozz az emberekkel,a véleményükkel, a lesújtó pillantásukkal.ezeket minden ember átélte a saját gyerekével,csak hajlamos elfelejteni.egyébként én is ott tartok,hogy nem szeretek vele menni sehova babakocsi nélkül,mert mindenhol megáll,az összes üzletbe be akar menni,elszaladgál vagy elmotorozik,én meg sík ideg vagyok.de muszáj ezeket a dolgokat is megtanulnia

2011. nov. 26. 12:26
 5/14 anonim ***** válasza:

Én 29 hetes vagyok, és van egy kétévesem.Egy ideig próbálkozott, majd volt pár hét szünet, és most újra kezdte.Amikor rossz, megkérdezem tőle, most mi következik?Magától megy a sarokba két percre.Ha lejárt elmondom neki miért kapta a büntit, majd megölelgetem.

Bevetettem azt, hogy indulás előtt átbeszélem vele hol és hogyan kell viselkedni.Ha nem fog úgy tenni, akkor azonnal jövünk haza.Ez bevált.Nem tudok az áruházban utána rohangálni, és emelgetni amikor ő akarja.Azért még hanyatt nem vágta magát.

Nem fenyegetőzök.Ami büntit beígérek neki, azt be is tartom, különben nincs értelme.

Az apja csak fenyegeti, de soha nem bünteti.Eredmény?Tegnap este közölte, hogy apának ő nem fog szót fogadni.Csak azt nem tudom mi lesz, ha a kórházban leszek.Elszabadul a pokol.

2011. nov. 26. 12:37
 6/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 3 gyerekem van,a legkisebb 23 hónapos kisfiú.

A két nagyobbal soha nem volt semmi ilyen gondom,de a kicsi az valami borzalom amit művel.

Én is úgy vagyok már vele,hogy nem szeretek elmenni már sehova sem,mert mindig csak a hiszti megy.

Ha nem az van amit ő akar,képes ő is lefeküdni a földre még az utcán is.

A bolti bevásárlások kaotikusak,ha gyalog van,mindent pakolna le,elfut,ki akar szökni a pénztártól ,szóval borzalom.

Viszont ő,ha nagyon felhergeli magát,még oda is hány nekem.

Próbálom azt csinálni vele,hogy nem figyelek rá,és akkor pár percen belül abbahagyja.

De ez csak otthon működik,azért az utcán muszáj ráfigyelnem.

A tiéd nem szokott hányni?

Sok tanácsot én sem tudok adni,mert nekem is szükségem lenne rá,mert már úgy érzem,hogy nem tudom mi lenne a hatásos a hiszti ellen.

Remélem ez csak átmeneti dolog nála.

Te pedig ne idegeskedj,vigyázz a pocaklakóra,mert én pont ennyi idősen kerültem be vele,mert beindult a szülés,de szerencsére sikerült leállítani.

2011. nov. 26. 12:41
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönök minden eddigi választ!

Kétszer már előfordult, hogy hányt is, egyszer mert éjszaka felkelt és nem engedtem játszani, a másikra nem emlékszem, de az is valami hasonló jellegű dologból fakadt....

A sarokba állítás nálunk is bevált módszer, utána abba is hagyja egy kis időre a rosszaságot, de utána röviddel minden kezdődik előről.

Gondoltam, hogy ez már a dackoraszak, de tart már jó 3 hónapja,, és kezdem kilátástalannak érezni a dolgokat.Egyre jobban elkeseredek, egyre kevésbé tudom élvezni a gyereknevelést, és a babavárást is:(

2011. nov. 26. 13:26
 8/14 anonim ***** válasza:

:) Nekem a nagyobbik 2,5 éves, a kicsi 3 hónapos. Ugyanezeket produkálja a nagy, amiket leírtál. Mondjuk ennek ellenére viszem, ahova tudom, mert nem érdekel, ha néznek. Olyankor "visszanézek", vagy tudomást sem veszek az emberekről. Jó, persze nem tagadom, hogy kellemetlen.. Én lusta szülő vagyok, és ált. a nagyot babakocsival viszem, így sok idegeskedést megspórolok. Ráadásul a fiam elég nagydarab, simán kinéz ovisnak, így úton-útfélen (de leginkább buszon, trolin) kapom a megjegyzéseket, hogy "jaj, hát ilyen nagy fiú babakocsiban?" Pffff...

Engem nem érdekel. A közelbe persze gyalog megyünk, egy 5 perci séta persze tart 15 percig is.. Ott meg nyúlkál mindenért. Legutóbb a dm-ben meglátta az eladó csaj, h nyúlkál, és viccesen megjegyezte, hogy itt egy újabb kis polip :D (Tehát nem csak neki van 8 "keze" ) :)

Ja, a pelenkázás is kész téboly, de nem mesélek, tudod....

Bilire sem hajlandó ülni. Áhhhh. Azért tud kisangyal is lenni, most csak a rossz dolgokat írtam le. A kis hugicát pl. imádja szerencsére :) Tanácsot nem tudok adni, csak magambÓl kiindulva: kitartás, türelem, néha dühöngés.

Nyugi, mire vége a dackorszaknak, majd kezdődik előlről a kicsivel :DDD

2011. nov. 26. 13:31
 9/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

Az én kislányom 26 hónapos, és van hogy egész nap csak hisztizik. Sajnos mindehez még az is társul hogy mostanában éjszaka egyszerűen 2 óránként felkel és ordít, már teljesen kimerültünk...Nálunk is jön a kistesó.

Én azt tudom mondani hogy:

1, remélhetőleg van segítséged (mint írtad van Mama) esetleg Papa, testvér, barátnő stb, kérd meg őket hogy egy fél vagy esetleg egész napra segítsenek egy párszor mert nem vagy jól. Olyankor te menj el otthonról vagy csinálj bármit ami nem a gyerekekkel kapcsolatos, vásárolj, mozizz, ebédelj a pároddal, barátnőddel stb

2, Ha úgy viselkedik ahogy írtad akár otthon akár máshol akkor figyelmezteted hogy így nem viselkedünk, hagyja abba különben hazamentek és ő mehet a sarokba vagy szobájába egyedül. Ha nem hagyja abba akkor valóban tedd ezt, sarokba vagy szobájába ami kényelmesebb. Esetleg ha vásároltok akkor a hiszti idejére hagyj ott mindent és gyertek ki az üzletből és állítsd valahova a bejárattól kicsit arrébb ugyanúgy büntetésbe, amíg ott áll fordíts hátat neki. Ha elrohangál akár otthon akár máshol, hisztizik örjöng akkor is szó nélkül tedd vissza addíg amig ott nem marad. (természetesen a fél szemedet tartsd rajta olyankor csak ő ne tudjon róla...) Ha ottmarad akkor kezdődik a kb 3 perces bünti. Utána menj oda és beszéld meg vele miért történt ez így és hogy kérjen bocsánatot. Ha nem kér bocsánatot továbbra is ottmarad. Ha bocsánatot kért megöleled és vége a büntinek, de utána sem kapja meg amit akart.

Ezt lehet naponta jó sokszor el kell játszanod egy ideig, és az is lehet hogy a sarokba maradás-visszarakosgatás is nagyon sokáig el fog tartani. Hangsúlyozom az elején.

Erősítsd meg magad, vegyél egy mély levegőt és tégy így! Muszáj!!!!!

Viszont amikor már rájön hogy mi az új módi, és jól csinál valamit akkor nagyon dícsérd meg!

Kívánom hogy sikerüljön. Keményítsd meg magad és vidd ezt véghez akármi is van, akárki néz, akármennyire fáradt vagy. Muszáj!!!!

2011. nov. 26. 13:40
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia!

2 fiam van, az egyik már elnőtte a dackorszakot, de a pici nemrég kezdte és valami borzalom amit művel. Nála nem működik a figyelemelterelés, ami a nagynál bevált. Bár, ő nem is volt ennyire "dilis":)

A picinél csak az segít, ha otthagyom, ráhagyom, amit művel. Van, hogy beteszem az ágyába, mert néha ha belelovalja magát, akkor fogja magát és elszalad, neki a radiátornak és ott üvölt. Ha valahova menni kellene, öltözni kellene, meghát pelenkázni, akkor mindig van előadás. Én magamban egyszerre sírok és nevetek. Iszonyat, hogy miket tud művelni ez a kis akaratos fiatalúr:)

Kitartás, egyre nehezebb lesz majd, de aztán majdcsak elnövi a dackorszakot:) Tényleg az a lényeg, hogy ne lásson rajtad se mérget, se jókedvet, se semmit. Maradj közönyös, mintha nem hatna meg a hisztije. És akkor rájön, hogy semmit de semmit nem ér el a műsorral. Viszont, ha azt látja rajtad, hogy kihoz a sodrodból, annál inkább csinálja, merthát ez a műsor neked szól, és a saját határait feszegeti.

Azon se lepődj meg, ha másik családtagnál egy jólnevelt gyermek, nálad meg az ellenkezője. Mert nálunk csak nekem van műsor, mamának nincs, apának csak elvétve:)

Kitartás!

Ja, 21 hónap van a 2 gyermekem között, úgyhogy mire az egyik kinőtt a dacból, a másik belelépett, tehát folyamatosan benne vagyok ezekben az előadás sorozatokban:)

2011. nov. 26. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!