Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » El vagyok keseredve gyermekem...

El vagyok keseredve gyermekem viselkedése miatt? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Lassan már sehova nem tudok elmenni vele, mert mindenhol hisztizik, akaratoskodik, szégyenbe hoz:( Ezeken még túl is tenném magamat, de 30 hetes terhes vagyok a kistesóval, így mindennapjainkat teljesen megnehezíti 22 hónapos lányom.

A mai nap tette be nálam a kaput.Nagymamához indultunk, busszal.Vártuk a buszt, a lányom nem volt hajlandó megállni mellettem, folyton a buszok elé futkosott ki.Rászóltam, hogy ne csinálja, mert nagyon veszélyes, elütheti egy busz.Erre hanyatt vágta magát(jó nagy tömeg volt, mindenki minket nézett), és hisztizett a földön fetrengve.Nem akartam hogy felfázzon, próbáltam ölbe venni, vagy talpra állítani, de nem engedte, mindig elfeküdt.Közöltem, ilyen viselkedéssel nem megyünk sehova, nem szálltam fel vele a buszra, integettünk csak neki....Hazafele indultunk,negyed óra az út, de nem volt hajlandó jönni, mindig lefeküdt a járdára és ordított, hogy a mamához akar menni.Felkaptam, erőszakkal kellett ölben hazahozni,hogy közben rúg-kapálózott.

Gyomoridegem van amióta hazaértünk, és a hasam iszonyatosan fáj, szúr, mintha le akarna szakadni:(

Ezt nagyon gyakran eljátsza, akár boltban vagyunk, akár máshol, hihetelen a viselkedése.Küzdelem minden napunk,küzdeni kell hogy elaludjon, hogy hazamenjünk a játszótérről, hogy rendesen egyen, hogy bepelenkázzam annélkül hogy rugdosódna... fogalmam sincs, hogy meddig fog ez még tartani, de kezdek megőrülni, úgy érzem nem bírom sokáig idegileg,és féltem a kistestvért is a pocakban, nem szeretném, hogy valami gond legyen.Kérlek adjatok tanácsot, hogy mit tehetnék, vagy kihez fordulhatnék, kitől kérhetnék tanácsot nevelésügyileg.Abban a tudatban vagyok, hogy jól nevelem, de ezek szerint mégsem:(Köszönöm!

2011. nov. 26. 12:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Legközelebb indulás előtt ülj le elé, és készítsd fel, beszéljétek meg (ne fenyegetve), hogy most elmentek szépen a nagymamához a busszal. Emlékszik, hogy a múltkor integettetek a busznak, ha elfutkos akkor ismét csak integetni fogtok. Ügyesen fogunk menni, hogy jókedvünk legyen. Ha elindultok időben a buszhoz az jó lehet, mert kicsit tudtok az ő ütemében haladni. Felfedező korszak is ám ez amit sokan elfelejtenek. A gyerek alig várja, hogy kimeheseen, és akkor se láthat jól, érezhet semmit amit ő szeretne. Kis időt arra is kell szakítani, nagyobb az esély,hogy utána jobban halad a te ütemedben.

Nehéz időszak, a végén meglásd milyen jó érzés lesz, hogy mégis megcsináltátok, és nem lesz ez mindig így.

2011. nov. 26. 17:21
 12/14 anonim ***** válasza:

A ksilányom 3 éves és ő is ezt csinálta anno, úgyhogy hozzászoktam, mert az 1 éves fiam ugyanezt csinálja.Végig hisztiriázza a várost!

Ő is szeret földön feküdni.

2011. nov. 26. 17:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem tudod babakocsival vinni, ha messzebb mentek, vagy boltba? Én még ilyen helyekre viszem a babakocsit és szépen ül benne, ha ki akar jönni, kiveszem, de ha mondom, hogy most ne szálljon ki, mert pl. fizetek, akkor megvárja. Mamáékhoz majd fél óra a busz út, alvásidőben megyünk és szépen elalszik és amíg odaérünk kialudja magát, vagy ha leszálltunk még alszik és tologatom egy kicsit. Mindig alacsonypadlóssal megyünk, nem tudnám feltenni. Boltba is inkább beleültetem, de mászkáljon el, ne pakoljon. Ha a párom is velünk van, akkor nem visszük a babakocsit, akkor ketten terelgetjük. Bár előttünk még a jövő, de remélem rosszabb nem lesz. Persze nálunk se rózsás mindig a helyzet, főleg az esti lefekvésnél, azt meg most ráhagyom, fél 10 körül alszik el újabban. Enni a szobában eszik, a székében nem hajlandó. Én inkább engedek, persze ésszerű határokon belül. Én is szeretek a tv előtt enni, ez van.
2011. nov. 26. 23:49
 14/14 A kérdező kommentje:
Sajnos nem ül meg a babakocsiba, ki tud bújni a biztonsági övből és kiszáll...Amúgy mindig visszük mindenhova a babakocsit.Most csak azért nem vittük, hogy ne kelljen külön azt is a buszra felcipelni.
2011. nov. 29. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!