El vagyok keseredve 14 hós fiam viselkedése miatt, a párom is engem okol, nagyon rosszul érzem magam!?!
Azért, azt az eszetekbe kellene vésnetek (kedves szülők), hogy egy 14 hónapos kisgyerekről van szó. Mégis mit vársz tőle? Őszintén szólva, én akkor lennék megijedve, hogyha bárki, aki odamegy hozzá, annak mindent engedne. Kicsi még ez a kisfiú, természetes a szeparációs szorongása. De azzal, hogy te erőlteted neki a leszakadást, annál nagyobb kárt teszel benne. A gyerek érdekében kérlek, hagyd, hogy ő, a saját ritmusában szakadjon el tőled. Ha nem így történik, már most is, de a későbbiekben még inkább vissza fog ez ütni.
Nagyon fontos lenne azért azzal tisztában lennetek, hogy ő egy gyerek, nem felnőtt. Lehet, hogy neked tök érdekes a nagy tér, a sok néznivalóval, de egy 1 év körüli gyereknek ez félelmetes. És már ne haragudj, de milyen dolog az, hogy ráparancsolsz, hogy márpedig játssz a nagyival. Biztos a te életedben is van olyan ember, vagy akár több is, akinek nem hogy azt nem hagynád, hogy megpaskolja a feneked, és csipkodja az arcodat, de még csak nem is beszélsz vele szívesen.
Ne kezd el azon rágódni, hogy jó anya vagy-e vagy sem. Inkább csak legyél a fiaddal empatikus. Ne irányítsd, hanem érezd őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!