Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » El vagyok keseredve 14 hós...

El vagyok keseredve 14 hós fiam viselkedése miatt, a párom is engem okol, nagyon rosszul érzem magam!?!

Figyelt kérdés
14 hónapos fiam itthon velem és apjával tényleg tündéri, sokat játszunk hárman, este tévézünk és sokszor csodálkozva nézzük , hogy játszik, cikázik, boldog... Na de ha visszük valahova, kész katasztrófa! Nem lehet letenni, cipelteti magát, nyüszög, ha valaki kiveszi a kezünkből, orditani kezd, itt most nem haveri látogatásokról irok, csak mondjuk átmegyünk anyósomékhoz, anyuékhoz. Barátnőm lánya is ennyi idős, mindig is ismerték egymást. Minden héten vittem játszani, de tiz perc és kapaszkodik, most már mutat kifelé, tudom hogy menni akar. Ha meg ők jönnek, vidám, tök jól játszunk. Anyósomékhoz sűrűn nem vittem ugyan, de minden nap legalább fél órát látta őket születéstől fogva , ha náluk vagyunk, állandóan menekülne, annyira kellemetlen:( a férjem mnkahelyén napi egy órát tuti eltöltünk, hatalmas tér, szerintem csupa érdekes helyszinek, mindenkit ismer, mégis sokszor morog és nyikorog mindenkire, aki csak kedvesen szól hozzá, pláne ha meg is érinti, most már túl sokan nem is próbálkoznak, biztos elkönyvelték magukban, milyen elkapatott kisgyerek...ma fakadt ki a párom egy kicsit, hogy egy burokban nőtt kis gyogyigyerek lesz a gatyámon lógva, senki sem fogja szeretni rajtunk kivül, ha igy viselkedik mindenkivel(teszem hozzá, itthon a rokonokkal normális, szépen játszik, csak külső helyszinen bolondul meg), és én nevelem ilyen hülyén, hisz én vagyok vele...meg mi az, hogy nem lehet vele egy asztalnál lenni, mert nem eszik? Ha ott van valaki, tényleg csak akkor eszik, ha farkas éhes...jajj, nagyon szégyenlem magam, megbuktam anyaságból! Persze, most jön a rágófog, ami nagyon fájhat, de mindent mindig a fogzásra fogni kínos...mit csináljak? Váltsak stílust? Elég az ölelgetésből és kényszeritsem ezt a kicsi babát???
2010. jan. 12. 22:01
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
De hogy engedhetnék minden kénye-kedvének?az élet nem ilyen! Nem lehet mindig az, amit ő akar és ahogyan ő akarja? Mi az, hogy nem lehet hozzászólni, mert most épp neki az nem tetszik? Hát nem ez lenne az igazi elkapatás? Nem pont a nagyfokú empátiám és Őközpontúságom eredményezte ezt?
2010. jan. 12. 22:43
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Szerintem mindent jól csinálsz!!

Az én fiam kb 2 éves koráig ugyan ezt csinálta. Anyás!!!

Ez ne legyen baj, mi mindig azt tedd, ami a gyereknek jó. Ha otthon érzi jól magát, akkor nem kéne erőltetni semmit, ami neki nem tetszik. Ki tudja mi zajlik a kis lelkében valószínű az otthon a biztonság számára.

Én senkivel nem foglalkoztam ki mit gondol, ki mit hisz

ha sírt valahól, akkor haza mentünk. Kettő évesen pedig megváltozott és nem voltak ilyen jellegű problémák tőbbé.

El fog múlni ez az állapot csak figyelni kell a jelzéseire!! Ha jelen pillanatban az otthon adja a biztonságot számára, akkor a férjed ezt értse meg, hisz nem rég múlt egy éves a baba!!!

2010. jan. 12. 22:48
 13/21 anonim ***** válasza:
50%

Ajánlom figyelmedbe az Eriksoni életszakaszokat. Olvasd el, talán így jobban megérted a saját fiad.

Egy kis segítség: [link]

2010. jan. 12. 22:59
 14/21 anonim ***** válasza:
50%
Csatlakozom az előttem szólóhoz, szerintem jó anya vagy és nem csinálsz semmit rosszul. Ne foglalkozz másokkal, szerintem te érzed és te tudod a legjobban, hogy a gyerekednek mi kell. Csinálj mindent úgy, mint eddig, szeretgesd, öleld, ha erre van szüksége, finoman fegyelmezd, ha ezt kell tenned. Ne feledd, még csak 14 hónapos, nem várható el tőle, hogy kifogástalanul viselkedjen minden helyzetben. Nem látunk bele a kicsi fejébe és szívébe, hogy mikor mit gondol, hogy éppen mitől fél és mitől ijed meg. Most éppen anyás korszakát éli, te vagy az életében a legfontosabb, az egyetlen biztos pont. Ezt a férfiak nem tudják felfogni, és a legkönnyebb az anyát hibáztatni, hogy félre nevelte a gyereket. Az én anyósoméktól is folyton menekültek a gyerekek, rosszul érezték magukat náluk (mondjuk én meg is értettem őket, hogy miért menekültek) de eltelt egy bizonyos idő, és megváltozott a viselkedésük, okosodtak, nyitottabbak lettek a világ dolgaira, máshol is kezdték biztonságban érezni magukat nélkülem. Erre meg kell érni a gyerekeknek. Ne keseredj el, így ismeretlenül is azt gondolom, hogy jó anya vagy.
2010. jan. 12. 23:01
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy vagy sz@r anya. Ez hülyeség. A könyveket nem azért javasoltam, mert valamit rosszul csinálsz, hanem hogy megértsd, miért ilyen a babád.
2010. jan. 12. 23:38
 16/21 anonim ***** válasza:

Én inkább kérdeznék és utána válaszolnék,de mindenek előtt leszögezném,hogy nem vagy rossz anya.

A kérdésem az lenne,hogy a 14 hónap alatt volt-e néha(mennyire néha) nélküled is a fiad,anyukáddal,apával,anyósodékkal v. bárki olyannal akiben megbízol?Nem ottalvásra gondolok,hanem 1-2-3 órára,míg pl.elmentél pároddal moziba v. vacsizni,ettél egy süti a barátnőddel,v. elmentél egyedül vásárolni stb.

2010. jan. 13. 00:00
 17/21 anonim ***** válasza:
Szia! Mi is ebben a cipőben járunk...én úgy oldottam meg hogy mielőtt bemennénk valahova úgy húsz percet ácsorgunk és ismerkedünk a tereppel,ennyi idő nagyjából elég hogy elkezdjen érdeklődni,és hébe -hóba lekéreckedjen,persze aztán gyorsan vissza a karomba.A sírást így megússzuk.Ha bejutottunk akkor leülök vele egy székre,beszélgetek anyósommal és várunk(ilyenkor nyugiban kávézhatok,és beszélgethetek, mert a fiam csak félősen meghúzza magát az ölemben).Szóltam mindenkinek hogy időre van szüksége, ne is vegyék észre mert csak sírni fog.Újabb húsz perc után elkezd lemászni az ölemből és kíváncsiskodik,közben szorosan markolja a ruhám.El enged néha aztán gyorsan vissza szalad,de egyre messzebb és messzebb merészkedik, a vége álltalában az hogy jót játszik a nagyiékkal, és 2,3 órát én is szuszantam.
2010. jan. 13. 07:44
 18/21 A kérdező kommentje:
Igen, én is időt szoktam kérni....ahogy sokszor nekiesnek, hááát, ettől nagyon ideges tud lenni...kérdésre válaszolva: jól látod, hogy nincs senkire sem hagyva. Én ezt ugy gondoltam, hogy pont ráérek egész nap vele lenni, nem hagyom senkire, apa vigyáz rá, mig 2-3 órát alszik délután, ennyi idő alatt bőven elintézek mindent, valahogy nem igénylem nélküle a programokat, nem vágyom sehová, mentem én annyit életemben, hogy nem hiányzik most érdekesmód:) akkor vagyok boldog, mikor hárman csinálunk bármit:) Tisztelettel köszönöm a válaszokat, egytől egyig hasznos, felolvastam a páromnak, és figyelt!!! a könyveket pedig meg fogom nézni, rendelek a netről. Köszi mindent!tisztàbban látok, tovább tanitom és nevelgetem, több türelem kell, várok , várom a kinyílást:)))
2010. jan. 13. 08:42
 19/21 anonim ***** válasza:

érdekes, az enyém pont fordítva csinálja: itthon kínlódás, nyávogás, bárhol máshol tündérbogár:))))))

egyébként nem vagy rossz anya, a férjed meg egy hülyécske, bocs :))))amiért ilyet mond.

valószínű, a te babád egyszerűen ilyen típus.

még az jutott eszembe, hogy lehet, hogy tú sok helyre viszed, és ez sok neki, és nem érzi biztonságban magát. lehet, hogy jobban szeretne otthon lenni, hármasban.

és ne felejetsük el, hogy mégiscsak egy babáról van szó...

2010. jan. 13. 09:35
 20/21 A kérdező kommentje:
Ma is mentünk apához "dolgozni", az ölében ült a kicsi ugy fél percig, közben apa magyarázta a fiának a tegnap olvasottakat:) vagyis figyelt, ugyhogy csak volt értelme felolvasnom a válaszokat! Amúgy tényleg gyogyi a férjem, ez nem kétség:) puszi Nektek!
2010. jan. 13. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!