Ma a boltban hallottam, ahogy egy anyuka és nagymama 'zsarolja' a 5-6 éves kislányt. Szólnom kellett volna nekik, hogy nem tesznek ezzel jót?
A játék részlegen nézelődtünk, és a másik sorban láttam, hogy a kislány válogat a játékok között és a mamája beszél hozzá, nem is figyeltem fel csak akkor, amikor a kislány azt mondta: Jó, jó, megígérem, soha többé nem fogok maszturbálni. Meglepődtem, és hallom utána, hogy a mamája mondja neki, hogy ha tényleg megígéri, megveszi neki mind a két játékot, amit választott. Bele is tették a kosárba. Büszkén szalad oda az anyukájához, és kiabálva meséli az anyukájának, hogy 'nem fogok többé maszturbálni!' Anyja meg kicsit szégyellve szól rá, hogy ne ordítson már. Gondolom nincs a kislány teljesen tisztában a fogalommal, talán csak annyi, hogy valami jó dolog, ami tiltott.
Szólnom kellett volna az anyukának, hogy ezzel a zsarolással kárt okozhatnak a kislány későbbi szexuális életében?
Most kicsit lelkiismeret furdalásom van, hogy nem említettem neki, hogy legalább nézzen utána az interneten. Nyilván nem akartam volna kioktatni, csak tanácsokat adni.
Az en 4 eves lanyom is hasznal elkepeszto szavakat. Most a slager az, hogy: Naaa anya ez nem tisztesseges :D Fogalma sincs mire szoktak mondani csak egyszer a telefonban az exemnek mondtam es azota ra van kattanva :D
Szerintem gaz, hogy ezt csinalja az anya, es igen lehet kesobb ebbol problemaja a gyereknek. De nem tehetsz semmit, az o eletuk.
Nem értem miért lenne feltétlenül kamu. Ha ezt mondták neki otthon, miért ne használná ezt a szót. Ha pedig így intézik el a szülők az ügyeiket a gyerekkel, akkor azon sem csodálkoznék, ha ezt a szót használják és nem a bugyiban simogatós kifejezéseket.
De a lényeg a lényeg. Nem hogy nem vettem volna jó néven, hogy kioktatsz a boltban, még ha hülye is vagyok, hanem úgy elküldelek melegebb éghajlatra, hogy azt nem teszed zsebre. Igazából kicsit érzékeny vagyok ezekre a kioktatásokra mostanában, sokan késztetést éreznek beszólni másoknak. A múlt héten kioktattak arról, hogy milyen csúnya az ujjszopás (még ha az is ???) és a túró rudi vásárlásról, hogy milyen rossz lesz a gyerek foga. Ezt 3 nap alatt. Miért nem söpröget mindenki a saját portáján?
Figyelj, én nem vagyok egy kötekedős, sárral dobálózós ember. Éppen ezért nem fogok belemenni ilyen vitába.
Sajnálom, ha felzaklatott a kérdésem. Ha van valami más, hasznos tanácsod a kérdésemmel kapcsolatban, ami nem sértő és nem provokatív,azt nagyon szívesen elolvasom, viszont ha kritizálni akarsz akár engem, akár a szavam hihetőségét, kérlek ne írj. Köszönöm.
Saját magad megválaszoltad az előző kommentedben: "...viszont ha kritizálni akarsz akár engem, ...kérlek ne írj. Köszönöm."
Téged nem szabad kritizálni, de te másokat akarsz. Hogy is van ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!