Péntek délután óta lázas 1,5 évesünk. Csillapítottuk a lázát germicid C-vel, de most, ahogy felkelt a du. -i alvásból 39 fokos, még mindig tart a láz. Vigyem ma ügyeletre vagy megvárhatom a holnap déli rendelést?
Szerintem ez a 3 napos láz lesz!Nem kell vele ügyeletre rohanni.Csillapítsátok a lázát és holnap elviszed a rendelésre.
Egy ápolónő/anyuka
Én biztos nem vinném ügyeletre, de nálunk olyan rossz híre van az ügyeletnek, hogy senki nem megy a közelébe.
Ha játszik, eszik, akkor nagy baja nem lehet, ha levert lenne az más.
Nálunk is volt ilyen, kapott kúpot, lehúzta a lázát, aztán hétfőn vittem a gyerekorvoshoz, aki semmi mást nem javasolt, tea, méz, ha kell lázcsillapítás, figyeljem, hogy ha nem eszik és levert.
nos igen,az ügyelet nálunk sem ér semmit,csak ezért tétovázok...
egyébként megnyugtattatok,megvárjuk a holnapi rendelést.
csak itt a környezetemben mindenki rohan a dokihoz már egy náthával is,és így a sorból kilógva félek,h. túl nemtörődöm vagyok a betegségekkel. de ezek szerint nem vagyok egyedül.
Sima vírusos megbetegedésnél normális, hogy 3-4 napig lázas a gyerek.
Ha eztán is tart a láz, akkor érdemes orvoshoz menni, de amúgy teljesen felesleges, pláne, ha nincs mellette hányás, hasmenés, túlzott bágyadtság vagy más aggodalomra okot adó tünet.
Ez nem feltétlen a 3 napos láz, rengeteg vírusos fertőzés ilyen tünettel jár.
Vidd le a lázát 38 fokra és itasd bőven, adj neki rengeteg C vitamint, ennyi amit tenned kell.
Én csak akkor vinném lázzal hétvégén ügyeletre ha a hangulata is nagyon rossz lenne, vagy még magasabb lenne a láza, ha látványosan rosszul lenne.
Amúgy kisfiam is ilyen, fel sem veszi a lázat szerencsére.
Ügyeletre nem vinném. Nekünk a dokink azt mondta, 1 éves kor fölött a germicid már nem hatásos.
Nurofen, antipiretikus kúp-nekünk ez vált be. Jó a Mexalen kúp is, de annyira nyöszörgő volt tőle a fiam, h soha többé nem adok neki.
Azt hiszem a Benuron még eléggé hatásos.
Germicid egész pontosan 10 kg felett nem igazán hatásos, persze ez nem azt jelenti, hogy nem is hat egyáltalán.
1,5 évesnek teljesen jó a Mexalen kisgyermekeknek egy nagyon jó paracetamol kúp, de a Nurofennek is van kúpja, ha a szirupot nem issza meg a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!