Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek megfelelő módon...

Szerintetek megfelelő módon fegyelmeztem és büntettem a 18 hónapos kisfiam?

Figyelt kérdés

Ma ebédnél elkezdett rosszalkodni, kipocsolta a meggyszószt a tányérjából, majd egy laza mozdulattal kiborította az etetőtálcájára a maradék ételt. Amíg pocsolt, minden alkalommal higgadtan, de határozottan megfogtam a kezét, és rászóltam, hogy ezt nem szabad. Amikor kiborította, úgy gondoltam, hogy na, itt végetért számára az ebéd: határozottan kikaptam az etetőszékéből, megmosdattam, és beküldtem a szobájába, a szobaajtót pedig becsuktam. Csak addig tartottam bent, amíg feltakarítottam, kb. 5 perc. Ő addig üvöltött, toporzékolt bent, majd egyszercsak elhallgatott. Ekkor bementem, a fiam pedig állt a szoba közepén kezében a játékgitárjával, taknya-nyála egybefolyt, szipogott, de már nem sírt. Leültem szemben Vele, magam elé tartottam, és elmagyaráztam, hogy miért csuktam be a szobájába. Végig a szemembe nézett, nem sírt, majd a végén hosszan megölelt. Utána könnyen fogat mostunk /mindig ellenkezni szokott/, és 2 perc alatt elaludt.

Nem kiabáltam Vele, nem is ütöttem vagy szorítottam meg egyáltalán. Nem szoktam kiabálni, mert az szerintem a tehetetlenség jele /nem azt mondom, hogy sosem szakadhat el a cérna, de kiabálással nem akarok fegyelmezni/, a testi fenyítésnek pedig minden formáját elutasítom.

Mivel ez volt az első ilyen eset, kíváncsi lennék gyakorló anyukák tapasztalataira, módszereire, észrevételeire. A negatív kritikát is szívesen fogadom, hiszen úgyis számtalan eset lesz, amikor fegyelmeznem kell majd a gyerekemet, csak legyenek normális hangvételűek azok a kritikák, et szeretném kérni.

Köszönöm, ha írtok.

2014. okt. 16. 14:04
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Na, hatott?
2014. okt. 18. 18:29
 22/23 anonim válasza:
Az én 18 éves fiam is ilyen... Múltkor ráborítottam az asztalt meg kiosztottam egy-két sallert és megjött az esze... Azóta normálisan étkezik.
2014. okt. 19. 05:05
 23/23 A kérdező kommentje:

Na, látom, a 22-es személyében ide is megérkeztek a nem normálisok.

21-es kommentelő kérdésére válaszolva, azóta szépen eszik, néha csapkod /de az hiszti, amikor pl. egyben akarja megrágicsálni az uborkát, amit elcsent az asztalról, én pedig elveszem Tőle:-)/, de kiöntés meg őrült nagy pacsálás nem volt azóta. Egyébként azóta kisangyal, nem hiszem, hogy köze lenne ahhoz az esethez, de örülök Neki.

2014. okt. 19. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!