Szerintetek melyik a jobb? Vagy a közép út a megfelelő?
Kisfiam 3 éves és annak ellenére sem hagyom nyeri, hogy hisztigörcsöt kap, ha veszít. Persze sokszor nyer, de azt is meg kell tanulnia, hogy az élet nem habos torta.
Szerintem azzal többet ártanék hosszú távon, ha mindig Ő nyerne.
Egyébként a reakciói változóak, van, hogy csak kicsit durcás, ha veszít és van, hogy dühöng és sír. De hiába vagyok vidám és emelt fővel viselem a veszteségemet, ő bizony még sosem gratulált nekem, ha én nyertem. :)
Én sem vagyok híve annak, hogy csalással nyerni hagyjuk a gyereket, még ha hiszti is van belőle. Nekem két gyerekem van, szóval ha az egyik nyer, akkor is van vesztes, ezért meg kellett tanulniuk feldolgozni. Nem mondom, hogy nem pityeredik el néha a kisebbik, de akkor választunk olyan játékot, ami neki is jól megy, így mindenki nyer és veszít is.
Mi váltogatjuk a játékokat, hogy legyen olyan is, amiben szerencse kell és legyen esélye mindegyiknek.
Van egy társasunk, amiben az egyik gyerekem verhetetlen. Felnőtteket is lazán veri, ha játszunk, akkor csak az a kérdés, hogy csúfos vereséget szenvedünk vagy totálisan lealáz. Valamelyik nap meg is kérdezte tizenvalahány nulla állásnál, hogy: anya, nem akarok udvariatlan lenni, de te próbálkozol egyáltalán????
Na, ettől annyira nagyképű lett a kisasszony, hogy kissé vissza kell fogni már. Úgyhogy nem jó az, ha mindig nyer a gyerek (még ha az ő esetében teljesen jogosan is, mert csalás nélkül nyer minden egyes alkalommal). Azért sem, mert előbb-utóbb nemcsak a jószívű családdal játszanak, akik vigyáznak a kis lelkére, hanem oviban, iskolában, és ott a többi gyerek is nyerni akar, ne akkor essen pofára. Időben meg kell tanulnia, hogy játszani magáért a játék öröméért is lehet.
Kedves Utolsó! Nem írtad, hogy hány évesek a gyermekeid, de az enyém 3. Én pedig 35. Mivel tesója nincs, csak statisztikai alapon nézve kb 100-ból 2 az esélye, hogy nyerjen velem szemben, bármilyen játékban. Szóval, ha nem hagynám nyeri, sosem lenne sikerélménye. Sőt, valószínűleg már játszani sem szeretne. Nem hiszem, hogy meg kéne utáltatom vele a versenyszellemet és meg kéne fosztanom a siker élvezetétől.
2-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!