Anyukák, mikor kezdtek el karácsonyi ajándékokon gondolkodni? 4 éves lányom a nyaralás alatt előállt a listával.
Rengeteg dolgot mondott, de tanácstalan vagyok :(
A lista:- Lego duplo ( rengeteg van, alig játszik vele)
-világító sellő barbie ( egy vagyok, szintén nem köti le, babázni sem szeret nagyon)
-egy másik, szintén tv-ből kinézett baba
-geomag ( tavaly is lebeszéltek róla, mondván, még pici hozzá)
-gelarti( matricakészítő, ez csak 5 éves kortól ajánlott)
Aquabeads ( 4 éves kortól varázsgyöngy, amit le kell spriccelni vízzel. szintén nem tudna melléje leülni)
Rengeteg könyvet
Bogyó és babóca társast kért. Ezekkel nincs gondom. Illetve néztem ki neki diavetítőt. Szerintetek az jó ötlet? Biztos lesz még egy rakat ötlete, de nem árt elkezdeni a tervezést..
Beszéld meg vele, győzd meg, ami neked nem tetszik, ahelyett ajánl jobbat, ülj le vele játszani, vegyél neki olyat, amihez te is kellesz, a társasjáték, diavetítő jó ötlet. Az értékrendet te közvetíted. Sajnos az oviban sok " rosszat" tanul, de tudod ellensúlyozni, mutass jobbat.
Nálunk pld egyáltalán nincs tv.
Az én lányom is már most mondogatja, hogy miket szeretne az Angyalkától (5 éves). Néha mondd olyasmit is, amivel tudom, hogy nem játszana, csak meglátta a tévében. Főleg karácsony előtt szokott sok értelmetlen játék reklámja lenni. Ilyenkor megmondom Neki, hogy attól, hogy a tévében látja, nem biztos, hogy az tényleg olyan jó, mint amilyennek látszik.
Karácsonyra meg a sok kívánságból választok kettőt-hármat, közöttük lehet olyan is, ami szerintem haszontalan játék, de tudom, hogy vágyik rá. Például a Ti eseteteket nézve például vennék egy barbie-t, egy társast és egy könyvet, meg mellé esetleg egy diavetítőt.
Kevesebbet üljön a reklámok előtt,és mindenképpen választank egyet ami neki való,max kettőt mondjuk matricakészítő az simán belefér,sose az a lényeg hány éves kortól ajánlott,mert lehet a te lányodnak már menne van érzéke hozzá,meg mondjuk egy barbit,vagy könyvet.
Vagy a diavetítő az remek ötlet.Nem hinném,hogy a gyereknek kéne eldönteni,hogy mit kér karácsonyra,ráadásul nem is ekkora listát.
ezek tényleg csupa reklám játékok. pont ezért szerintem őrültség lenne most megvenni, hisz még mennyi új reklám lesz karácsonyig, pont az ilyen gyerekek miatt!
hogy a kérdésedre is válaszoljak, én már megvettem a fiamnak. 2 éve kért egy carrera pályát, elég húzós az ára, de kitartóan vágyik rá. nyáron találtunk nagyon akciósat, így megvettük neki.
de ha ilyen reklám listám lenne akkor biztos várnék még 2 hónapot... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!