Kisgyerekes anyukák! Manapság miért ment ki a divatból a gyereknevelés?
Zsófiával kell egyet értenem, azért amit ő leír, az messze van a bántalmazó szülő fogalmától, ne keverjük a szezont a fazonnal. Az én kislányom is másfél éves múlt, még maga a kisangyal, kezdődő hisztikkel, de én tudom, hogy lesz ez még rosszabb, hiszen csak most kezdi feszegetni a határokat. Biztos vagyok benne, hogy lesz még egy két harcunk.
Én sem csaptam még se a pelusára, se a kezére, de tudom, az még messze van a csapástól is, inkább csak jelzés értékű legyintés, de határozottan fogtam már meg a tiltott dologhoz elindult kis kezét. Nem hiszem, hogy ez véglet lenne, és gondolom nem is az egyetlen nevelési módszer, amivel ezek az édesanyák élnek.
Szeretem, amikor olyanok írnak véleményt, akiknek másfél-két éves a gyerekük.... Azt sem tudja még mi az a gyermek nevelés. Aztán bizony van olyan 3-4-5-6 éves kis csávó, akinek 1000x is elmondhatod szépen, hogyan kell beszélni, vagy jöjjön le az asztal tetejéről, csak azért is az ellenkezőjét teszi....igen, ilyenkor azért nem árt tudatni, hogy nem a homokozóban van a haverjával. Ha te mondasz valamit, az úgy legyen, mert következményei vannak...
Aztán amikor kamasz, és egyszer csak rádöbben, hogy ki vagy te, és "minek ugatsz bele az életébe", és mondod meg neki, hogy hányra jöjjön haza....amikor ő már elég nagy.... Na akkor sem árt pofán vágni.....nem sok, de egy-két ilyen eset van azért....
És nem kell olyan álszent módon kifejezni... "kezére csapni, meg a pelenkára"..., amikor 13 évesen cigivel a kezében megkérdezi :"mit akarsz"? Igen anyukák, van amikor pofán kell vágni!!!! És a végen, megköszöni, hogy "anya, de jó, hogy akkor ott 5 évvel ezelőtt nem engedted, hogy azon az úton menjek, mint a haver, mert ő most is ott lóg az anyja nyakán suli nélkül....esetleg füves cigivel a kezében...
Később hálásak a nevelésért, de ahol nincs letisztázva, hogy amit a szülő mond, ha tetszik, ha nem be kell tartani, ott nagy bajok lehetnek, és itt lenne fontos szerepe az apának, mert bizony sok kamasz gyereknél anya már nem bír az imádott poronttyal...
Előző vagyok:
Nem véletlen van a mondás "jókor-jó időben kapott 1-2 atyai pofon..."minden gyermek életében, nem sokszor, de egyszer-kétszer gyógyító erejű tud lenni, hogy a helyes útról ne tévedjen le az a gyermek...
Lehet velem nem egyet érteni, de attól még igy van....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!