Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi volt az az eset, ami miatt...

Mi volt az az eset, ami miatt kikapott a kisfiad/lanyod?

Figyelt kérdés

Kinel hol van az a hatar, hogy "leszall a kod" es kikap a gyerek? Ertem en, hogy szepen meg kell beszelni vele, kommunikalni, az eroszak nem megoldas stb. de mi van akkor, ha nem megy tovabb a beketures?

Megjegyzem eddig meg nem jutottam el. De van hogy hajszalnal is kevesebb hianyzik! Nem rosszasag miatt, igazan a hisztit toleralom valtozoan. Es a lanyom eloszeretettel fesziti a hurt a vegletekig. Ha turelmes vagyok, akkor tobb hisztit nyom, hogy a vegen mar csattanok. Es persze mar ezutan szarul erzem magam, hogy miert kell hangosan raszolnom, attol meg begolyozok, hogy erdekes modon akkor mar tudja, hogy mit hogy kellene??? Amig szepen kerem, vagy mondom neki addig meg sem hallja.

2014. aug. 7. 13:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
35%
Szia! Az enyém most 5 éves, pont szerdán kapott ki nagyon. Kertes házban lakunk, az egyik oldalon a szomszéd kutyája kiszabta a kerítést, ő pedig átfér a lyukon. Már korábban is mászott át, de megbeszéltük, hogy nem szabad. Szerdán egyedül ment ki az udvarra, én bent főztem, és mikor kinéztem, hogy mit csinál, azt láttam, hogy a szomszédban van, és éppen paradicsomot szed magának. Teljesen elborult az agyam, elég hangosan tettem helyre, aztán a három kedvenc játékát felraktam a szekrény tetjére egy hétre. Most már bánom, mert rossz nézni, ahogy szenved, de ez nagyon kiverte a biztosítékot, álmomban sem gondoltam volna, ilyesmit fog csinálni.
2014. aug. 10. 18:11
 12/19 anonim ***** válasza:
29%

Csináltasd meg a keritest ne a gyereket verd mert ki bújik a lyukon ... ha paradicsomot szeretne mert nem neked szol ? tudod miért ? mert nem bízik benned mert te csak bántani tudod nem pedig segíteni neki . A jatekat pedig ne vedd el ! ne ezzel büntesd mert azok a kesseg fejlesztők , amiket szeret es leköti ... nem úgy mint TE ; ( ... , nem büntetni kell egy gyereket , hanem nevelni szép szóval bizalommal es akkor mi előtt tesz valamit meg fog kérdezni kikéri a velemenyed mert bízik benned .

Azt írod nagyon kikapod ... hat tőlem te is nagyon kikapnál ha a konyhában vagy miközben a gyerek a lyukas keritesen bar mikor kibújhat a szomszéd kutyához , es ráadásul meg Ő kap ki . Szegyeld magad !!! ES NYUGODTAN LEPONTOZHATSZ , AZ IGASÁG MINDIG FAJ A TUDATLANOKNAK !!!

2014. aug. 11. 13:19
 13/19 anonim ***** válasza:
ott a pont a 12-nél...
2014. aug. 12. 13:10
 14/19 anonim ***** válasza:
91%
Ugyanakkor nem árt ha a gyerek tudja,hogy az anya is csak emberből van, és nem tökéletes(mint te). Nem verni kell a gyereket, hanem mindent megbeszélni vele, de és ez nem az én véleményem, hanem Popper Péteré becsapni sem szabad, ha ott a határ, akkor ott a határ, ha megtörténik az"odacsapás" akkor később bocsánatot kérve meg lehet beszélni miért volt, és mit nem szabad, sem a gyerkőcnek, sem anyának. Mindenki hibázhat anya és a gyerek is, fontos, hogy mindketten tanuljatok belőle, így fognak a határok egyre közelebb kerülni egymáshoz, és a gyerek nem robot felnőttel, hanem igazi emberrel nő fel.
2014. aug. 17. 13:29
 15/19 anonim ***** válasza:
Opsz! Ott a pont.
2014. aug. 17. 13:29
 16/19 anonim ***** válasza:

Az én fiam 2 éves,mostanában kezdi feszegetni a határokat.Alapjáraton türelmes vagyok vele és egyáltalán nem vagyok a testi fenyítés híve,de sajnos nemrégiben mégis kapott egyet a kezére,mert állandóan a tűzhely gombjait csvargatta.Napokig ez volt a kedvenc elfoglaltsága és hiába próbáltam lekötni bármivel,fél percenként kirohant a konyhába és bekapcsolta a sütőt.Próbáltam szép szóval rábirni,hogy ne csinálja,de nem volt semmi haszna.Végül már úgy éreztem,hogy direkt provokál a gyerek,azaz próbálgatja a tűréshatáromat.Neki ez játék volt,hogy ő kirohan és bekapcsolja a tűzhelyet,anya meg jön és kikapcsolja.Nagyokat nevetett közben,engem meg majd szétvetett az ideg.

Akkor szakadt el a cérna,mikor sétából hazaérve,miközben én még az előszobában voltam,ő már be is rohant a konyhába és bekapcsolta a tűzhelyet.Ekkor odamentem és rácsaptam a kezére.Nem nagyot,gondolom nem is nagyon fájt neki,mert utána is vigyorgott.

Viszont értelme nem nagyon volt a dolognak,mert azóta is kapcsolgatja a tűzhelyet,úgyhogy mostmár teljesen tehetlen vagyok.Belenyugodtam,hogy amig rá nem un a gyerek,addig naponta 50x kimegyek és kikapcsolom a tűzhelyet,ill állandóan résen vagyok,hogy nehogy bekapcsolva maradjon.

2014. aug. 17. 14:32
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Én hiszek abban, hogy ha a gyereket megütöd, akkor csak azt tanítod meg vele, hogy a konfliktusokat agresszióval kell megoldani. Nem kell majd csodálkozni, ha az oviban elveszi a játékát egy gyerek, ő meg majd jól elveri érte.

Ennek ellenére, nálam is előfordult már néha, hogy kikapott. De ez nem a megszokott fegyelmezési módszer!

2 éves lehetett kábé, már stabilan járt egyedül, és tudta nagyon jól, hogy az úttesten csak úgy megyünk át, ha megfogja egy felnőtt kezét. Elmentünk a boltba, és kiverte a hisztit, hogy csokit akar. Nem kapott, már nem emlékszem miért. Arra viszont emlékszem, hogy hazáig ment a harc, majd "bosszúból" fogta magát és mindenféle előzetes jelzés nélkül kiszaladt az úttestre. Mivel tudta, hogy azt mi nem szeretjük, gondolta majd ezzel most jól kitol velünk. Szerencsére nem jött autó, de a férjem elkapta, és egy buszmegálló teli ember előtt jól elverte a fenekét. Kicsit aggódtam is, hogy holnap jön a gyámügy, de nem jött. Persze elmagyaráztuk neki utána, hogy nem azért nem szaladgálunk az úttesten, mert apu meg anyu haragszik, hanem azért, mert elüt az autó, és neked lesz bajod. Nem tudom, mit értett a magyarázatból, de soha többet nem fordult elő.

A paradicsomos sztoriról meg annyit, hogy azért én is elvertem volna. Aki olyan nagy szájjal bírálja, kíváncsi vagyok, vajon ő a nap 24 órájában ott áll a gyerek mellett, hogy "lekösse"? Meg ne üssük, ne vegyük el a játékát, ne kiabáljunk vele, hanem legyünk ott mellette mindig, és fejlesszük?! Ezt bizonyára valami könyvből olvastad, mintha csak a védőnőmet hallanám. Én tőle is visszakérdeztem, hogy mindez szép és jó, de akkor a másik gyerekre ki figyel? Ebédet ki főz? Hogy a házimunkáról ne is beszéljek. Jó-jó, amíg csecsemő, a házimunka nem számít, de egy ekkora gyerek mellett na ne ám, hogy ne lehessen elvégezni a dolgomat!

2014. aug. 17. 22:16
 18/19 anonim ***** válasza:
Hu,darazsfeszekbe nyultal...elolvasva az osszes kommentet,nalam egyik sem verte ki a biztositekot annyira,h.megverjem. A paradicsomos sztori kifejezetten cuki szerintem. Engem egesz gyerekkoromban vertek,hol csak ugy,hol meg mert rosszat csinaltam. Elegge gyava nyul lettem nagykoromra,amolyan szolgalelek,aki behuzza fulet-farkat ha erosebb kutya jon. Es ez nem jo! Persze,ez miutan letisztult bennem,mar nincs gond. Ha a gyereket megvered,azt tudni fogja,h.ha ezt csinalom,megvernek. De hogy MIERT - arrol.fogalma sem lesz. Piszok nehez,nekem is 3 gyerkocom.van,es en is napi szinten harcolok veluk, emeltem mar a.hangomat is,hoztam el oket orjongve boltbol,szomszedtol,fetrengve pocsolyabol,de nem fogom megverni oket. Egy 1-2 eves gyerek meg feszegeti a hatarokat,minden uj,minden izgalmas. A 2-3 eves mar erti,de meg mindig jo mindent kiprobalni...a hazimunkarol meg annyit,h.teszek ra,nekem fontosabb a gyerekeimmel toltott ido. /emlekszel,h.Anyud mit fozott? Nem. De arra emlekezni fogsz,h.jatszott veled/. Rendelun kajat,eszunk virslit,keso este fozok,pakolok. Ezek az evek nem jonnek vissza,es en nem szeretnem ha arra emlekezne,h.anyam kiporolta a nadragomat mert hozzanyultam ehhez ahhoz stb. De beismerem nagyon nehez...sokat lelekzem melyeket es szamolok magamban. De ilyenkor eszembe jut a szomszed is,akinek meg 5 evesen halt meg agytumorban a lanya,es o nyilvan ugy gondolna,h.barcsak paradicsomot csenne a szomszedban. Vilagbeke!
2018. ápr. 5. 13:49
 19/19 anonim ***** válasza:
*lelegzem
2018. ápr. 5. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!