Ketsegbe vagyok esve, valakinel hasonlo eset? Eveses kerdes
Hűha...
hát nálunk is van ilyesmi, de nem ennyire durván..
én azt csinálnám, hogy kaja előtt, mikor még nem nagyon éhes, akkor mondjuk ropidarabkákkal, vagy valami száraz kajával próbálnám neki mutatni, de ne az ő kanalával, hanem te is ülj oda, és te is csináld, lassan, hogy lássa, és hagyd, hogy ő is csinálja...ha hisztibe megy, nyugtasd meg, hogy nem baj, majd feltöröljük, meg hogy ő még csak ezt most tanulja, majd egyre ügyesebb lesz, stb, stb...
sok sikert!
A fiam sem engedi, hogy megmutassam, ő maga szeretett volna rájönni. Hagyni kell, kicsit lassabban fogja megtanulni, de előbb-utóbb magától is rájön. Nálunk is így volt: egyszer csak látom ám, hogy már nem fordítja meg a leveses kanalat a szájában, akkor nagyon megdicsértem! :) Néha még most is "visszaesik", de általában már jól csinálja. Éhes, így aztán - mivel egyedül akar enni minden áron - kénytelen hatékonyan lapátolni, ha nem akar éhes maradni. :)
Egy jó tanács, hogy ne hagyd nagyon megéhezni, mert akkor a korából és a természetéből fakadó dacosságára még rátesz az éhségből, és fakadó tehetetlen düh, és akkor tényleg odacsap mindent és kezdődik a cirkusz! :)
Eleinte nálunk is a villa (gyerek villa) jött be. Sokkal ügyesebb villával, mint kanállal. Ott legalább van sikerélménye!
Mióta bölcsibe jár - azóta nagyon szépen eszik kanállal is. Ott működött a 2 kanalas módszer, mert a gondozónőnek nem mert hisztizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!