Nagyon kirívó eset a lányom azzal hogy 2 évesen reggel és este cumisüvegből issza a kakaót? Ez meddig megengedhető?
Ez nálunk is így volt, most május végén volt a lányom 2 éves. Itatópohárból ivott, majd áttértünk a Kubus flakonokra és társaihoz. De a kakaót reggel, este cumisüvegből itta.
Múlt héten flakonba csináltam neki a kakaót, először nem akarta meginni, vagy fél órát fogdosta, mondtam, nincs cumisüveg, mert "rossz, elromlott", végül feladta és megitta a flakonból, azóta nem is keresi a cumisüveget. Persze a sima cumi még megvan! Napközben már pohárból is iszunk, de reggel és este, most már a Kubus flakonból issza a kakaót.
Így gondolom én is, ahogyan az első írja.
Ne az legyen az irányadó, hogy ki mit mond, csináljátok úgy, ahogyan nektek a legjobb, legkényelmesebb.
Minden csak nézőpont kérdése.
De szerintem ez egyébként sem kirívó dolog, sok gyerek ragaszkodik a kis rituáléihoz, ez hozzá tartozik a napjukhoz.
Nem azért issza abból mert másból nem tudja, hanem mert ez ilyen kis megszokott "biztos pont" az életében.
Neki ez, másnak meg más.
Az én fiam is így issza még. Reggel kakaó, este tej.
Nappal iszik kubus üvegből, pohárból, szívószállal, de valóban rituálénak számít a reggeli-esti cumisüveg.
Napközben nem is érdekli, nem is keresi.
Kislányom márciusban múlt kettő éves. Tejet még nem kapott, mert tejallergiás. Így valahogy megmaradt a cumisüveg is meg a tápszer is. Pohárból nem issza a tápszert még kakaónak sem. Így én meghagytam a cumisat. Addig amíg tej helyett tápszert iszik, meghagyom. Egyébként mindent pohárból iszik.
Ő a negyedik gyermekem. Az első gyermekem kapott tápszert, de egy éves korától amikor már megitta, megihatta a tehéntejet nem kapott cumisüveget. A két középső gyermekemnél egyáltalán nem volt szükség cumisüvegre, mert volt elég anyatej. Szóval ahány gyerek annyi féle megoldás van. Mindenki azt teszi amit a legjobbnak gondol a gyermekének.
Az én gyerekeim itatópohárból sosem ittak, csak normális pohárból, viszont az esti kakaót bizony sokáig cumisüvegből itták. A nagyobb lányom 4 és fél éves koráig. Baromira nem érdekelt, ki mit gondol, az én gyerekem, én pedig engedtem neki. Nemrég hagyta el (magától!!) a cumisüvegből kakaózást. A fiam két és fél évesen (nemrégiben, néhány héttel a nagylány előtt) hagyta el, szintén magától. Én mindenben kivárom/kivártam, hogy mikor érik meg a gyerekem rá, hogy elhagyja. Cumit, ujjszopást, cicizést, pelust, cumisüveget, mindent maguktól hagytak el.
Még annyit: most voltunk a napokban fogorvosi ellenőrzésen. Hibátlan a fogsoruk. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!