Mi volt az az eset, ami miatt kikapott a kisfiad/lanyod?
Kinel hol van az a hatar, hogy "leszall a kod" es kikap a gyerek? Ertem en, hogy szepen meg kell beszelni vele, kommunikalni, az eroszak nem megoldas stb. de mi van akkor, ha nem megy tovabb a beketures?
Megjegyzem eddig meg nem jutottam el. De van hogy hajszalnal is kevesebb hianyzik! Nem rosszasag miatt, igazan a hisztit toleralom valtozoan. Es a lanyom eloszeretettel fesziti a hurt a vegletekig. Ha turelmes vagyok, akkor tobb hisztit nyom, hogy a vegen mar csattanok. Es persze mar ezutan szarul erzem magam, hogy miert kell hangosan raszolnom, attol meg begolyozok, hogy erdekes modon akkor mar tudja, hogy mit hogy kellene??? Amig szepen kerem, vagy mondom neki addig meg sem hallja.
Azt is megirnatok, hogy mennyi idosen mindezt?
Az a problemam a popsira, kezre veressel, hogy szerintem nem erti meg. Utana nem csinalja? Nalunk valahogy ugy van, hogy csinal valamit, akkor joparszor elmondom, hogy NEM, majd elviszem onnan. Szoval itt nem utok ra....na ellenben innen kezdodik a hiszti :) Amivel sirba visz, es nyomja 30 percet siman! Lehet nekem is csapnom kene elvitel helyett, es a hisztit megusznank?
Második vagyok, az enyém megérti, miért legyintek a kezére vagy a pelusra, mert elmondom neki, miért kapta, mert szóltam, figyelmeztettem, hogy nem szabad és nem figyelt oda, és mi baja lehet, ha olyat csinál, amit nem szabad. Csak éppen így kap nyomatékot. A macskát is úgy tanulta meg, hogy meglegyintette a macska is, hiába figyelmeztettem ezerszer előre. Ettől még próbálkozik, de utána már elég emlékeztetni, mi történt legutóbb, ez oké, elsőre mi sem nagyon tanulunk meg sok mindent, a tanulási folyamat ezzel jár.
Ja, egyszer vertem szájba, és nagyon össze is vesztem vele, amikor levetette velem a tollaslabda végéről a gumit és a szájába tömte! Azóta nem csinálta, és mást sem vett a szájába. Tudja, mindig elmondom, a szájába kaját, innivalót, cumit és a cumisüveg cumiját veheti, mást nem, és ezt minden egyes alkalommal elmondom, mikor látom, hogy valamit kóstolni akarna. Nem buták, tudják, csak feszegetik a határokat, nekem nagyon visszás érzés, hogy néha csak úgy veszi tudomásul, amit mondok, ha kemény vagyok vele. De ha lehet, én inkább ezt választom, mint azt, hogy folyton kórházban kössünk ki, mert ilyen-olyan balesetek történnek amiatt, hogy nem vesz komolyan. Van, amitől így sem tudom majd megvédeni, az épp elég. Mindig elmondom neki, azért van ez, mert nem akarom, hogy baja legyen, hiszen ő a mindenem.
Első vagyok! szerintem megérti, mert utána nem csinálja.
pl. közelíti a kezét a vasalózsinórhoz, és kérdőn néz rám - nekem ez az értelem jele. Ha mondom utána, hogy nem szabad, akkor abbahagyja.
Kedves 2 es 5 ős /mind kettő egy személy ha nem tévedek !
A gyereket szájba csapni " ? meg a kezet - Pelenkájára ütni ? Inkább foglalkozz azzal hogy szobatisztaságra neveled es nem pelusban unatkozva a kertbe a zöld paradicsomok között botorkäl melletted , es ha vmit tesz csapkodod . Azt írod meg érti hogy mi miért van hat akkor jó lenne ha a fejlődéset elő segítő dolgokat tanítanád meg neki. Vagy az erőszak al akarod bebizonyítani hogy neked Ö a mindened .. :/.. ?
Kedves Kerdezö!
Az erőszak ( a kézre csapás is ) SOHA de Soha nem lehet megoldás ezzel azt ered csak el hogy a gyerekben a bizalom meg törik es nem fog bízni benned mert ha a hiszti vagy más problémája van akkor nem segítesz neki hanem bántod .. :( A hisztit a rosszalkodást nem direkt csináljak , nem tudja miért teszi , egy kíváncsi sag Erzes , egy unalom Erzes ...stb ES ezért van az Anyu aki ismeri öt es segít neki túl lepni ezen es lassan meg tanulja hogy mit kell tennie ha ezt érzi.
pl - síkit rohangál ,_UNATKOZIK ! kösd le valamivel.
-Ok nélkül durci nem jó semmi ,-Ehes ? vagy fáradt ?
es sorolhatnánk vég nélkül .. a lényeg TE VAGY AZ ANYUKAJA te ismered a legjobban figyelj rá nagyon es tanuld meg mikor mi használ , de SOHA ne bántsd , hisz Ő a hisztivel es rosszaság al is neked akarja mutatni hogy ő mar miket tud . Es ha ilyenkor bántod azért bántod mert szeret téged es ragaszkodik hozzad ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!