Diagnosztizált hiperaktivitásról kell tájékoztatni a majdani elsős tanítónénit?
Gyermekpszichiáter azt mondta ne szóljak előre nehogy megbélyegeződjön a gyerek... Két tesztet is csinált vele és elég súlyos a helyzet, már jócskán túlkoros az iskolakezdéshez, de a várakozás sem hozta meg azt, hogy nyugodtabb legyen.
Együttműködik, igyekszik, de nagyon izgága szigénykém.
A gyógyszerrel várunk 2 hónapig és csak végső esetben Ritalin.Omega 3- at tartalmazó kapszulát vettem ma.
A pszichiáter szerint egészen biztosan szükséges lesz a gyógyszer előbb- utóbb.
Én pedig úgy érzem, hogy a gyerek érdekében kötelességem tájékoztatni a majdani tanítónénit már a konkrét iskolakezdés előtt.
Szerintetek?
1. A tanítónő elég hamar kiszúrná. Adj esélyt neki, hogy eleve úgy készüljön hozzá a gyermek tanításához, hogy tudja a problémát. A gyereked érdeke is ez, hisz így adott szitukban nem azt várja el tőle, amit a többi gyerektől.
2. Erkölcsi kötelességed is tájékoztatni, nem is értem, hogy mondhatott ilyet a szakember.
Esküszöm!!! hogy azt mondta ne szóljak előre... direkt többször rákérdeztem... :-( pedig semmi jóval nem biztatott a kisfiammal kapcsolatban.
Vegyem fel akkor az iskola előtt a kapcsolatot a tanítónénivel igaz?
Én értem, hogy miért mondta, de rosszul gondolja. A gyerekről nagyon hamar ki fog derülni, hogy mi a helyzet és sokkal rosszabb lesz neki az, ha a tanítónéninek kell találgatni, ahelyett, hogy fel tudna készülni a problémák kezelésére. Szóval, szerintem mondd meg, te gondolod jól.
Gyógypedagógus
50 éves, tapasztalt, s valószínű, hogy fogalma sincs a hiperaktívitásról, mivel régen nem tanították. Tapasztalatom szerint az idősebb tanítónőknek sokkal kevesebb már a türelmük, s teljesen más a felfogásuk a "problémás" gyerekekről. Én biztos nem választanék idősebb kollégát ilyen esetben!!!
Tanító, gyógypedagógus (aki Szakértői Bizottságban dolgozik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!