Hogy érintene benneteket ha a hiperaktívnak
diagnosztizált gyermeketek viselkedésére rákérdezne egy
ismerős, majd megkérdőjelezné, hogy nem e az engedékeny
nevelés miatt olyan a gyermek amilyen?
Figyelt kérdés
Sosem látta a gyermekemet élőben,hanem egy másik közös ismerőssel beszélgettek rólunk ,közöttük merülhetett fel ez a kérdés a gyermekemmel kapcsolatosan.
Úgy jellemezném a 6 éves fiamat,hogy állandóan nyüzsög ,nem rosszalkodik direkt,szokott sírni,hogy ő meg akar feleni a viselkedésével,de nem tud,mert egy perc önkonroll után ismét erősebb a belső késztetés az ugrálásra ,szaladgálásra .
2012. nov. 16. 18:11
1/9 A kérdező kommentje:
Határozottan nevelem ,de a rászólás,fegyelmezés is csak pár percre képes kizökkenteni,majd újra megfeledkezve magáról ismét ugrál,szaladgál.
2012. nov. 16. 18:16
2/9 anonim válasza:
Legtobbszor a normalistol eltero viselkedest az atlagember nevelesi hibanak ertelmezi. Ne torodj vele.
2012. nov. 16. 18:16
3/9 anonim válasza:
Nem érdekelne ki mit mond, a gyerek a fontos nem mások véleménye.
2012. nov. 16. 18:17
4/9 anonim válasza:
Lesz..nám az ismerőst,mondjon,amit akar...Egyértelműen nem az engedékeny nevelés miatt lesz hiperaktív egy gyerek,aki pedig ezt nem tudja fölfogni agyilag,az szimplán buta.
2012. nov. 16. 18:22
5/9 anonim válasza:
Ne törődj vele, neked ettől nem lesz könnyebb. Ha legközelebb valaki beszól talán annyit mondhatsz neki, hogy örüljön neki, hogy nem tudja elképzelni milyen az, ha önhibádon kívül, akármit megteszel "beteg" a gyereked.
Nem gondolom amúgy annyira tragikusnak :) ettől még teljes élete lehet, lehet nektek is, csak nem adják könnyen a boldogságot az életben legtöbb esetben :) Csak azért visszaszólnék, hogy a beszóló érezze már, nem kellene mások életébe beleokoskodni mert nem tudja mikor kerül hasonló vagy rosszabb helyzetbe
2012. nov. 16. 18:25
6/9 anonim válasza:
Eleve olyan ember véleményére értelmetlen adni,aki nem is ismer!Hát az azt mond amit akar!Hogy lehet Tőle zokon venni,vagy miért érdekel egyáltalán?De még ha a családodból mondta is volna ezt valaki is azt mondanám,hogy le kell szarni,csak úgy érthető lenne,hogy foglalkoztat a dolog.
2012. nov. 16. 18:26
7/9 anonim válasza:
Aki nem találkozott még problémás gyerekkel mind rányomja a szülőre hogy ő a hibás.Én is sokszor kapom meg meg a fura nézéseket.Nem értik milyen nehéz velük.Első gyermekem nevelése során én is nagyon magabiztos voltam ,jó következetes szülőnek tartottam magam.Lenéztem azt akinek a gyereke nem tudott viselkedni .Aztán a második gyereknél jól pofára estem hogy nem tudtam kezelni a helyzeteket.és most engem néznek bénának de nem fogok senkinek magyarázkodni hogy miért ilyen a gyerek ,gondolják csak hogy szar anya vagyok.
2012. nov. 16. 18:28
8/9 anonim válasza:
Ha csendes lenne, akkor pedig azért szekálnák a gyereket: "megalszik a szájában a tej".
Én csendes voltam, és mivel nyugisan megültem a helyemen, ebből arra következtettek, buta vagyok. A fiam az ellentétem, ő minden lében kanál, a társaság középpontja, mozgékony, sokszor túl eleven, vele pedig ez a baj.
Akármilyen is egy gyerek, aki rosszindulatú, akkor is bele fog kötni.
2013. jan. 15. 11:11
9/9 anonim válasza:
Nagyon jó válaszok érkeztek. Szerintem ne legyél vele túl szigorú (persze amennyire kell), hisz láthatod hogy ő egy jó gyerek, meg akar felelni, stb. De egy gyereknek még nem evvel a megfeleléssel kellene foglalkoznia. Nincs semmi gond a gyermekeddel. Ezek alapján nekem egy érzékeny életerős gyereknek tűnik. Amúgy jól érzi magát a környezetében, sulijában? A rosszindulatú megjegyzésekkel meg ne törődj, hanem legyél higgadtan védelmező.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!