Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más 3-4 éves gyerek sem fogad...

Más 3-4 éves gyerek sem fogad szót?

Figyelt kérdés

Küzdelem minden öltözés, vetkőzés, evés, indulás, stb. Elvan a kis saját világában, és baromi lassan reagál a kérésre, általában akkor amikor már eldurran az agyunk. :S

Másnál is van így? Ez életkori sajátosság, vagy mi rontottunk el valamit?

2012. nov. 11. 13:41
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez dackorszak.

Olvass róla résztelesen érdemes.

Enyémnek 1 évesen kezdödött, most 2 éves és már kezelhetö.

Èn azt az elvet vallom hogy nem könyörgök, ha nem öltözik nem megyünk vagy ö nem jön. Rögtön öltözik ha ezt kiejtem.

Evésnél soha nem könyörögtem, ha nem eszik éhes marad, majd a következö étkezésnél befal pár falatot.

Lassan reakcióra nincs tervem azt én is utálom.

Kitartás, a dackorszak korapubertás korig (10 év körül) tarthat.

Az enyémnél korán kezdödött korábban van vége. Nálatok ha most kezdödött akkor még eltart egy darabig.

2012. nov. 11. 13:44
 2/9 anonim ***** válasza:

Dettó!

Nem lehet vele elindulni sehova, az öltözés közel fél óra és előtte negyedóra veszekedés és hisztizés.

Már az lenne fura ha mindezt nem tenné.:)

Mikor nem kellene akkor meg nagyon gyorsan felöltözik és azonnal indulni akar.

2012. nov. 11. 13:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Úristen...leizzadtam! Komolyan 3-4 évesen IS EZT FOGJA CSINÁLNI??? Az enyém 16 hónapos,és DETTÓ ez a helyzet, eddig mindennap csak azért nem kaptam sikítórohamot, mert abban bíztam, hogy majd később elmúlik.

Szertefoszlott minden reményem:/

2012. nov. 11. 14:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Bár én még nem vagyok anyuka, de félig-meddig gyakorlom a szerepet (páromnak van egy 6 éves kisfia).

3 éve ismerem. Eleinte szinte biztosra véltem, hogy bármit mondok, ő tuti biztos az ellenkezőjét fogja csinálni. Így is lett. Amit a legjobban utáltam az volt, hogy válogatott a ruhák közül. (Ez bök, ez kényelmetlen, trikóra!!!)

A lassúság ellen nekem van egy jól bevált tippem, legalábbis nálunk a mai napig hatásos. Imád versengeni. Ma pl versenyeztünk, hogy ki öltözik fel előbb, persze más helyiségben. Hihetetlen, mennyire begyorsul, simán megver. :)

Régen vettünk egy konyhai vekkert. Csak felhúztam, és mondtam, hogy ha nem öltözik fel időben (míg az óra nem riaszt) akkor felrobban. :) De persze tudta ő hogy ez csak egy vicc, és hihetetlenül élvezte. Emlékszem, állandóan azt húzogatta.

2012. nov. 11. 14:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Az én 4 évesem ugyanaz, mint a Tiéd.

Kérem szépen, megint kérem szépen, újfent kérem szépen, könyörgöm neki, kérem hangosabban, kérem még hangosabban, kiabálok, megint kiabálok, és az én 4 éves fiam még mindig a fülén ül, és cseszik rá, hogy mit kértem tőle.

Nekünk van egy 1,5 évesünk is. Ha Őt megkérem akkor hozza a kabátját, nekiáll pakolni, leül enni, elmegy a fürdőbe, ... és még sorolhatnám.

2012. nov. 11. 14:53
 6/9 anonim ***** válasza:
igen,ilyen,szólok neki pakoljon össze,aztán megint szólok,aztán mondom számolok,és a 3-ra nem kezd pakolni,viszem az összeset a kukába,egyszer próbálta ki tényleg igy van e,azóta nem várja még elkezdek számolni.ha nem jön fürödni,szólok szépen még egyszer és még egyszer határozottan,számolok 3-ig ha nem jön akkor nincs esti játszás és olvasás,ezt is egyszer próbálta ki.most jön fürödni első szóra.ez nekem bevált csak akkor tényleg meg kell tenni amit ígértünk.
2012. nov. 11. 14:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Néha tényleg szófogadatlan, de az esetek többségében nem gond, csinálja, amit kell. Van, aki kisebbnek problémás, más meg később, pont ebben a korban. 2 évesen rosszabb volt, azért látom a fejlődést.
2012. nov. 11. 20:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom általában öltözik rendesen, de ha épp nincs kedve, akkor a versenyöltözés nálunk is bejön az esetek 90 %-ban. Eleve úgy kezdem, hogy fogadjunk, hgy én hamarabb fel tudok öltözni, mint te, erre persze azonnal kontrázik, és be is bizonyítja, hogy nincs igazam :))
2012. nov. 11. 21:01
 9/9 A kérdező kommentje:

Azért sokkal jobb, mint két évesen volt, akkor emlékszem volt, hogy annyira hisztizett az öltöztetésnél, hogy mire sikerült felöltöztetni az overálba, már inkább úgy döntöttünk, nem is megyünk le, annyira kikészült a gyerek. :S Meg persze mi is...

Most nem sír meg hisztizik, csak simán letojja, amit mondok, vagy kijelenti, hogy ő nem akar átöltözni.

Azért köszi, hogy írtatok. Jó érzés, hogy másnak is hasonló a sorsa. :)

2012. nov. 12. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!