Hány éves kortól számít problémának, ha a gyerek hazudik?
Azért kérdezem, mert a mostohalányomat (8 éves) egyre többször kapjuk hazugságon. Ès nem igazán értem, hogy miért nem mond igazat, amikor még soha senki, semmiért nem büntette meg.
Szerintem 8 évesen már elég nagy ahhoz, hogy nem kéne szó nélkül hagyni a dolgot. A férjem szerint még kicsi hozzá.
Az anyjának meg sokkal fontosabb, hogy a kislány a legdivatosabb legyen, mint az, hogy hazudik-e, vagy sem.
Ès attól félek, hogyha ez így megy tovább, akkor a fiam is utánozni fogja a testvérét.
Fiad nem fogja utánozni, ha csak ö is nem egy ilyen típus.
Azt kell látnom az életem folyamán, hogy ez típus kérdés.
pl bátyám mindig is mindenben hazudott, hazudik. Volt hogy ordítottak vele hogy ne hazudjon többet, másnap ugyan úgy lehazudott aprócska dolgot, amiért soha nem kapott volna ki. èn soha nem hazudtam, vagy nem extrémül, most is a nyiltság fele hajlok.
pl bátyám mai napig eltitkol anyukáméktól dolgokat. 35 éves, családja van, de tudom hogy anyuéknak nem mond még most is sokszor igazat.
ugyan azt a neveltetést kapta mint én és még sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!