Csak az én gyerekem "problémamentes", vagy azért van még hasonló?
A lányom most lesz 3,5 éves, rendkívül jó természetű gyerek. Nem mondom, hogy nincsenek hisztik, vagy jelenetek, de korántsem mindennaposak, és elviselhetőek.
A bölcsiben (most megy majd oviba) is mindig csak jót mondanak róla.
A környezetünkben elég sok egészen más természetű gyerek van, nem tudom, mennyire általános ez a nyugis természet? :)
Vannak könyebben nevelhetö gyerekek meg olyanok is akikkel nehezebb.Testvérem van,anyu azt mondta ha a tesom születik elöbb akkor tuti nem válall be mégegy gyereket.
Az én lányomra is rácsodálkoznak milyen nyugodt gyerek,szépen viselkedik a boltban tisztelettudo,köszön stb.Aha igen itthon meg olyan mint egy tornádo,néha már az örület határán vagyok vele.Na nála azt elérnem hogy ne rohangáljon a boltba igazi kihivás volt.Olyan mintha egy testben két gyerek lenne,egy amit mindenki lát és egy amilyen ü itthon valójában.
Az előző rátapintott a lényegre!
Ha egy gyerek tőlségosan szófogadó, csendes, akkor ott valami nincs egészen rendben. Állhat emögött pl az, hogy a szülő tülságosan elfojtja, akár nem feltűnő, hanem trükkös, alattomos módon, de lehet ,h a szülő következetesen, ideálisan nevel, a gyermek viszont pszichésen sérült, vagy (enyhe/súlyosabb fokú) autista, de lehetnek jellemzőek ezek mind ,egyszere, és más oka is lehet, olyan oka, ami rendellenes. A rendellenesség eredhet pusztán egy kellemetlen élményéből a gyermeknek, amit tudat alá fojtott, és tartós szorongást okoz neki.
Pláne dackorszakban, tehát 1-3 éves kor között gyanus, ha a gyermek jól viselkedik. A dackoszakot -mondhatni- áldás, ha megéli a gyermek, pláne ha a szülő optimálisan áll hozzá! Lásd: az alább linkelt kérdésnél a másodiktól ötödik válaszokat (egyelőre 5-en írtak oda) :
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
25 nálad a pont. :-)
Azt hiszik mindenkinél az számít jó gyereknek ha leteszed és ott marad. De ebből is látszik lövésük sincs a gyereknevelésről, ha azzal sincsenek tisztában mit jelent az, hogy jó a gyerek! Hiába magyarázod, nem értik. :-)
De tényleg milyen érdekes, hogy mindenki következetes és szigorú szülő DE a gyerek mégsem viselkedik? És nem arról szól a jól viselkedés, hogy nem rohangál kiabál! Kicsit utána kellene nézni és utána okoskodni. :-)
De látom manapság már az számít cikinek akinek a gyereke meg van nevelve. Hiszen amit nem ismerünk az csakis ciki lehet! :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!