Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak az én gyerekem "problémam...

Csak az én gyerekem "problémamentes", vagy azért van még hasonló?

Figyelt kérdés

A lányom most lesz 3,5 éves, rendkívül jó természetű gyerek. Nem mondom, hogy nincsenek hisztik, vagy jelenetek, de korántsem mindennaposak, és elviselhetőek.

A bölcsiben (most megy majd oviba) is mindig csak jót mondanak róla.

A környezetünkben elég sok egészen más természetű gyerek van, nem tudom, mennyire általános ez a nyugis természet? :)

2014. aug. 1. 20:12
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
63%
Az én 2,5éves kislányom is egy angyal :) Sosem vágott le nagy hisztiket ha nem kapott meg valamit. El tudok menni vele a boltba úgy, hogy nem követelőzik. Tudja, hogy csak 1 dolgot választhat. Sokan mondják, hogy milyen nyugodt természetű gyerek. Mi is most kezdjük az ovit, úgy gondolom nem lesz baj, mert jól nevelt kislány :)
2014. aug. 1. 22:49
 12/43 anonim ***** válasza:
75%
Fiam májusban volt 3. Ó is ilyen. Igazi kis energia bomba, de nem hisztis, néha bepróbálkozik pár könyceppel ha akar valamit, de ennyi.
2014. aug. 2. 04:00
 13/43 anonim ***** válasza:
75%
én 4 évesem is ilyen el lehet vele menni vele a boltba,és csak 1 dolot szokott kérni ,pedig nagyon tud nyüzsögni ,cserfes lány de azért van amikor bevágja hisztit nem is kicsit,de azt is tudja hogy engem ez nem hat meg .
2014. aug. 2. 07:17
 14/43 anonim ***** válasza:
86%
Azért ebben a korban főleg természet kérdése is. Kisfiam nagyon eleven és makacs természet,de olyan,hogy csak azért sem.Nem kényeztettük el,illetve igen a nagyszülők azon vannak folyton de én nem,elég szigorú vagyok,vannak határok,szabályok természetesen nem azt kell elképzelni,hogy kukoricán térdepel de a sarokba állás az előfordul.Egy fiúval általában amúgy is nehezebb kiskorban,mint egy lánnyal.Ezek ellenére értelmes,okos kisfiú,illedelmes,kedves,jóindulatú, de igen ki tud készíteni nehezebb természet. Szerencséd is van úgy 70-80%ban, a többi a nevelésen múlik :)
2014. aug. 2. 07:34
 15/43 anonim ***** válasza:
60%
Ha ez csak nevelés kérdése, akkor áruljátok már el, miért van, hogy sokszor a testvérek közül is az egyik könnyebb, a másik nehezebb természet? Az ő szüleik akkor most tudnak nevelni vagy nem?
2014. aug. 2. 07:48
 16/43 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk szinte nem is volt hisztikorszak, egy nagyon jó természetű gyermeket kaptam, de nem hiszem el, hogy ez neveltetés kérdése. 4 nagyszülővel vagyunk napi kontaktban, szóval garantált a kényeztetés.

Szerintem főleg jellem kérdése. Mondjuk hasamra csapva 70% jellem, 30% nevelés.

2014. aug. 2. 08:16
 17/43 A kérdező kommentje:

Nem az a fajta gyerek, akit leteszek a sarokba, és ott is marad. :)

De őt jobban leköti mondjuk a gyurmázás vagy a festés, mint a rohangálás. Szeret kint lenni, de kint is szívesebben szöszmötöl, pl homokozik, hintázik.

Imádja a könyveket, rengeteget olvasunk, nagyon igényli. Könyvtárba járunk már, mert nem győzzük a könyveket. :)

Ezen túl viszont nem az a mulya gyerek. Pl bemegy a fagyizóba és vesz magának fagyit, vagy ő kéri a felvágottat a boltban. Azért talpraesett. Csak ő nem olyan, mint nagyon sok bölcsis társa, hogy megállás nélkül rohangál és ordít-amivel nincs baj, egy bizonyos mértékig, és mást nem is tudnak játszani sajnos.

2014. aug. 2. 08:17
 18/43 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudom, feltűnt-e, de az ide válaszolók többségének szintén lánya van. :) Nem törvényszerű, de azért általában igaz, hogy a lányok nyugisabbak, halkabbak, szófogadóbbak, és egyáltalán, könnyebb természetűek, mint a fiúk. Nekem van lányom is, fiam is, ég és föld a különbség a két gyerek temperamentuma között, ami nem baj, de ez nem azért van, mert a lányomat "nevelem", a fiamat meg nem.
2014. aug. 2. 08:36
 19/43 anonim ***** válasza:
58%

Jellem és neveltetés kérdése is.

Fiam sokkal nyugisabb, mint a lányom pl, csak akkor nyafis, ha beteg, vagy foga fájt, éhes stb.

Egyik ismerős anyukának két lánya van most 2 és 5 évesek, a nagy "jó gyerek" volt mindig, semmi hiszti, nyafi soha, szót fogadott stb.., a kicsi pont az ellentétje, holott semmivel sem kényeztetik jobban, sőt.

Szóval ez sem feltétlen a szülő érdeme szerintem.

2014. aug. 2. 09:44
 20/43 anonim ***** válasza:
54%

Azt azért én sem állítanám,hogy ez kizárólag a nevelésen múlik.Persze vannak olyan gyerekek is,akik azért nem tudnak rendesen viselkedni,mert a szüleik nem tanították meg őket,vagy mert minden meg van engedve nekik.Viszont pl az én fiam,aki még csak 2 éves,már most irtó önfejű és akaratos tud lenni.Szüleim elmondása szerint én is pont ilyen gyerek voltam.

Én pedig igen szigorúnak és következetesnek tartom magam,nem az a fajta vagyok,akit a gyerek az orránál fogva vezet,viszont számtalanszor tapasztalom,hogy a gyerekem dacol velem és feszegeti a határokat.Ezen felül nem igazán köti le semilyen játék,kivéve ha ugrálásról,szaladgálásról van szó.Rengetegszer leülök hozzá játszani,de kb 3 perc után otthagy és futkározik,visítozik,felmászik mindenhova,szétdobálja a játékokat.Nem tud megülni a fenekén,még evés közben is állandóan fickándozik a széken.

Tehát neki ilyen a természete és ezen nem tudok változtatni.Aztán ha az utcán egy olyan anyuka lát minket,akinek nyugisabb természetű a gyereke,lehet kritizálni,hogy nem neveltem meg a gyerekem... :)

2014. aug. 2. 16:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!