Csak mi nem engedjük meg az alábbi helyzetet vagy más szülők sem, hozzánk hasonlóan?
Kis, vidéki településen élünk, viszonylag egy csendes utcában lakunk, több gyerek is van itt az utcában. A fiunk 4 éves lesz. És egyszerűen napi szinten látunk kint a fiunkhoz hasonló korú gyerekeket, szinte egész nap, de fél nap legalább teljesen egyedül, felügyelet nélkül az utcán. Jó, tény, hogy nem annyira forgalmas az utca, de azért ugyanúgy járnak autók, teherautók, motorok, kerékpárosok az utcában, csak nem annyi, mint egy forgalmas úton.
Viszont mi nem engedjük ki felügyelet nélkül egyedül a fiunkat játszani, ha ő kimegy, mi is kint vagyunk vele. Mert nem gondolnám, hogy egy 4-5 év körüli gyereket ki lehetne mindenféle féltés, bűntudat nélkül engedni. Én megmondom őszintén, hogy felelőtlennek tartom ezeket a szülőket, mert az, hogy kint vannak és legalább néha-néha ránéznének, vagy legalább a ház előtt játszanának, de nem, az egész utcában játszanak, tehát elhagyják a házat és van, hogy az utca másik végében játszanak, ahol tuti nem tud felügyelni rá a szülő.
A múltkor egy anyuka legalább 1 óra hosszán át kereste a gyerekét, az egész települést végig járva, a végére már igen csak kiborulva, de csak nem találta, csak nem találta a gyereket. Aztán kiderült, hogy itt az utcában egy szomszédhoz ment be a kisgyerek és ott volt, csak a szülő azt sem tudta, hogy hol a gyereke.
Ti sem engeditek hasonló korú gyereketek ki egyedül az utcára, ha ilyen helyen éltek vagy mi vagyunk túl "féltős" szülők? Esetleg aki nem él ilyen helyen, de élne ilyen helyen, ő megengedné?
Én falun nőttem fel. Mindenki ismer mundenkit. Csak attól kellett félni,hogy ha nem érek haza időben lesz-e bünti?
Mondjuk ez még a kőkorban volt.
Nem engedném ki őket felügyelet nélkül.
Kertvárosi részben lakunk, óriási - kb 1500nm a telkünk ahol a házunk van. VAn hinta csúszda, meg egy csomó minden. Körbe kerítés- addig lehet menni a kicsiknek. :))
Ha a kertben játszanak akkor is 90%-ban kint vagyok velük.
Az utcában nagyon jóban vagyunk a szomszéddal, fiammal egyidős a lánya, sokat szoktak együtt játszani, egy iksolába is mennek. Ettől függetlenül ő is mindig, vagy az én fiam is mindig megkérdezi, hogy átmehet-e, vagy jöhet-e... szülő mindig tudja ki hol van. Nálunk 3gyerek van (6,4,2évesek) náluk 2 (6,2évesek) Az utcán nemigen szoktak játszani, csak a kertekben, vagy bent a házban. Sokszor bandázik az 5gyerek is együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!