Csak mi nem engedjük meg az alábbi helyzetet vagy más szülők sem, hozzánk hasonlóan?
Kis, vidéki településen élünk, viszonylag egy csendes utcában lakunk, több gyerek is van itt az utcában. A fiunk 4 éves lesz. És egyszerűen napi szinten látunk kint a fiunkhoz hasonló korú gyerekeket, szinte egész nap, de fél nap legalább teljesen egyedül, felügyelet nélkül az utcán. Jó, tény, hogy nem annyira forgalmas az utca, de azért ugyanúgy járnak autók, teherautók, motorok, kerékpárosok az utcában, csak nem annyi, mint egy forgalmas úton.
Viszont mi nem engedjük ki felügyelet nélkül egyedül a fiunkat játszani, ha ő kimegy, mi is kint vagyunk vele. Mert nem gondolnám, hogy egy 4-5 év körüli gyereket ki lehetne mindenféle féltés, bűntudat nélkül engedni. Én megmondom őszintén, hogy felelőtlennek tartom ezeket a szülőket, mert az, hogy kint vannak és legalább néha-néha ránéznének, vagy legalább a ház előtt játszanának, de nem, az egész utcában játszanak, tehát elhagyják a házat és van, hogy az utca másik végében játszanak, ahol tuti nem tud felügyelni rá a szülő.
A múltkor egy anyuka legalább 1 óra hosszán át kereste a gyerekét, az egész települést végig járva, a végére már igen csak kiborulva, de csak nem találta, csak nem találta a gyereket. Aztán kiderült, hogy itt az utcában egy szomszédhoz ment be a kisgyerek és ott volt, csak a szülő azt sem tudta, hogy hol a gyereke.
Ti sem engeditek hasonló korú gyereketek ki egyedül az utcára, ha ilyen helyen éltek vagy mi vagyunk túl "féltős" szülők? Esetleg aki nem él ilyen helyen, de élne ilyen helyen, ő megengedné?
Nem tudom, hogy megengedném-e. Pontosan kellene ismernem a környéket a szomszédkutyától a csalánig. És a gyermekemet meg még jobban. Van olyan, aki 5 évesen "megbízható" volt és van olyan, amelyik nem.
Nem vagytok túl féltős szülők, ezt mindenki érzi. Ezzel együtt úgy tűnik, te már eldöntötted, hogy a többi szülő rossz. Ezzel vigyázni kell.
Mi mondjuk budapesten a belvarosban lakunk.es csak 5honapos a fiam.tehat a ketdes nalam igencsak elneleti.eltem videken is,de en se itt sem ott nem engednem ki.annyi mindent hallani,hogy elraboljak stb.de ha nem is ezt nezem annyi baj tortenhet...
ma egyebkent a keletinel voltam egy boltba..anyuka bent nezelodik,kunt az utcan visit,rangatja egymast vagy 4-5 gyerek a legkisebb kb.masfel eves volt es kb.evenkent nagyobbak...az elado szolt mar az anyukanak h hahoooo a gyerekekre ra kene nezni...annyira gaz volt.ket lepes aztan viszi is oket a kocsi,busz...
Köszönöm a válaszaitok először is, de még jöhet több válasz is.
Kedves első.
Én nem magamból indulok ki és gondolom azt ezekről a szülőkről amit, hanem a gyerekek korából indulok ki és abból, hogy ez nem egy lakó-pihenő övezet, hanem egy rendes utca, csak gyérebb forgalommal. De attól még itt is vannak bizony felelőtlenül motorozó, autózó emberkék és úgy gondolom, hogy sosem lehet tudni. Mert ez mégiscsak egy úttesttel ellátott utca, ahol járművel járnak. Mert nem a járdán játszanak ám ezek a gyerekek, hanem sokszor az út közepén.
És abból kiindulva, hogy némely szülő tényleg sokszor azt sem tudja, hogy hol a gyereke, ezért az sem semmi szerintem.
És nyilván senkit nem szoktam leteremteni ezért, vagy nyilvánosan megszólni, mert az ő életük, én csak ezt gondolom magamban, illetve én nem így teszek.
Csak mivel sok szülőtől látom ezt, gondoltam, hogy biztos mi vagyunk túl szigorúak vagy féltősek.
Mert lehet hogy az adott gyerek mondjuk megbízható, de honnan tudja a szülő előre, hogy az autóval közlekedő személy is az lesz? És azért azt gondolom, hogy egy ilyen helyzetet egy nagyobb, már iskolás gyerek sokkal jobban el tud kerülni vagy kezelni, mint egy ovis.
Köszönöm mindenkinek a válaszát. De még nyugodtan írhat,aki szeretne.
Ahogy látom a többség szintén úgy gondolkozik, ahogy én, mi.
Igazából soha nem történt még nagy tragédia ebből, de sosem lehet tudni. És én ennek a lehetőségét sem szeretném megadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!