Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért van ez? Aggódik más is...

Miért van ez? Aggódik más is azon, h pl. rákos lesz és nem tudja felnevelni a gyerekét?

Figyelt kérdés
Minden 3. ember a Földön élete során rákos lesz, hallottam valahol. Napi szinten ez megy a tévében, napozni, enni sem lehet semmit, és ha visszagodolok, mi gyerekkorunkban és a szüleink sem foglalkoztak még az egészséges életmóddal. Lehet jobban félek egy kicsit az átlagembernél a ráktól, de tényleg már lisztet, meg cukrot sem lehet enni és tényleg nincs olyan akinek ne lenne rákos a családjában. Minden nap ezt hallom, látom és aggódok. Ez olyan, mint a középkorban, amikor a szomszédasszonyod rád fogta, h boszorkány vagy és már vittek is máglyára, vagy mint a zsidók a táborokban, napi szinten attól féltek, h viszik őket a gázkamrába. Nyugodtan küldjetek el a francba, h hülye vagyok, de egyszerűen napi szinten eszembe jut, h mi van, ha nem tudom felnevelni és magamat sajnálom, mert az ő élete megy tovább, de arról én már lemaradok. Más is szokott gondolni ilyesmire, vagy csak élitek az életeteket és amikor beüt a ménkű, akkor azt mondjátok, h sosem gondoltam volna, h velem ez megtörténhet?!
2014. júl. 20. 22:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%
En is sokat gondolok ezekre a dolgokra, foleg az utan, hogy egy ismerosom meghalt fiatalon, hatrahagyva egy 2 es egy 4 eves gyereket...
2014. júl. 20. 22:49
 2/13 anonim ***** válasza:

Észrevettétek, h ha meghal vki és megkérdezik, miben, 99%, h rák a válasz?

Én eléggé félek tőle. Nem magától a haláltól, hanem nem rákban akarok meghalni. :((((

Régen nem volt ennyi rákos, sőt. Pedig ők aztán ettek mindent. De mondjuk egy falun levágott disznó, meg a kertben megtermelt zöldség, gyümölcs nem volt tele mindenfélével.

De ezen ne gondolkodj, m még a végén bevonzod a dolgot. :S

Nekem egyébként nem az a parám, h meghalok és a gyerekem félárva marad, hanem h előbb hal meg, mint én! :(

2014. júl. 20. 22:53
 3/13 anonim ***** válasza:

3:"Régen nem volt ennyi rákos, sőt."

Régen mennyi volt az átlagéletkor? Hány nő halt bele a szülésbe? Hány gyerek halt meg egy éves kora előtt?

2014. júl. 20. 23:01
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Becsulom az oszintesegedet, szerintem sokan gondolnak ilyesmire, csak nem beszeln2k rola. Pl. Ez a lemaradok az eleterol...nekem is eszembe jutott mar ez, tehat ha mi idegenek vagyunk egymasnak, megis ugyanaz eszunkbe jut, akkor valoszinuleg az emberiseg nagy reszenek is.
2014. júl. 20. 23:02
 5/13 anonim ***** válasza:
Én is félek ettől. De leginkább attól, hogy az autista 4 éves kislányommal mi lenne utána. Hozzám áll a legközelebb ezen a vilàgon. Ki szeretné utána annyira, mint én?? Nyilván az apukája, de az azért nem ugyanaz. Sosem akarok meghalni, imádok élni!! :) őszintén remélem, hogy láthatom, ahogy felnő, és megbizonyosodhatok róla, hogy szép és jó élet vár rá. :) addig nem halok meg. :)) próbálom ezt szugerálni magamba. :)
2014. júl. 20. 23:07
 6/13 anonim ***** válasza:
Nekem is eszembe szokott jutni...szerintem ez akkor nem normális, ha valaki állandóan ezen rágódik...a napi szint egy kicsit soknak tűnik...
2014. júl. 20. 23:08
 7/13 anonim válasza:
Ne gyötörd magad ilyenekkel, a rákon kívül annyi borzalom van még, hogy igazából bármelyik pillanatban történhet veled valami. Azzal segítesz inkább magadon és a családodon szerintem, hogy mindent elkövetsz annak érdekében, hogy a megelőzhető dolgokat kiküszöbölöd (odafigyelsz a családod és a saját étkezésére, sportolásra, ésszerűen napozol, vigyázol közlekedéskor stb stb stb). Ha mindig azon gondolkodnék, mennyi minden rossz dolog történhet velem és a családommal azt hiszem begolyóznék... :)
2014. júl. 20. 23:12
 8/13 anonim ***** válasza:

Nekem is sokszor megfordul a fejemben. Nem is magától a haláltól félek - persze attól is - hanem a ráktól...

Nagyapám mindenfelé áttétes daganatokkal küzdött, amibe belehalt, anyám nagybátyjának vastagbél rákja volt/van, ki kellett vezetni neki, anyámnak 2 anyajegyét is leműtötték, mert elváltozás volt, azok is rosszindulatúak voltak... párom nagyapja most épp ebben szenved, lassan nem túlzás, de haldoklik... én nagyon félek ettől :(

2014. júl. 21. 08:20
 9/13 A kérdező kommentje:
Pont azért kérdeztem, mert nem akarok begolyózni. És én is gondolok arra is, h ha ővele valami történne, azt sem élném túl! Nagyon hamar megvan a baj, de ha még fel is nő, akkor is lehet h diszkóbalesete lesz, vagy ilyesmi. Csak ezt azért nem írtam, mert szerintem ez természetes érzés, h ha gyereked születik, akkor egy életen át aggódsz érte, meg szerintem akkor kezdesz el gondolkodni a saját életed fontosságán is, amikor gyereked születik, addig nem aggódsz. Csak olyan durva, mert nagyon ledöbbentem, amikor megláttam először a TV-ben azt a reklámot, h "Dóri-ház". Rákbeteg gyerekek hospis háza és abban a reklámban azt mondják, h naponta 5 család tudja meg a végzetes hírt. Annyira durva, én sosem gondoltam volna, h ilyen sok a gyerek kisbeteg is! És lehet, h hülye vagyok, ahogy az első válaszoló írja, de pont azért tettem fel itt ismeretleneknek a kérdést, h kiadjam magamból és ne golyózzak be!
2014. júl. 21. 08:22
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem szabad ilyenre gondolni,csak pozitívan és nem igaz,hogy nem lehet lisztet vagy cukrot enni,hatalmas marhaság,ha mindent benyelsz amit hallasz eléggé megkeseredett ember leszel.ne nézz annyi tévét ne olvass annyi hírt,és máris megkönnyíted az életed.Az önsajnálat semmire nem jó,pláne ha még csak beteg sem vagy.A gondolatokkal sok mindenre képes vagy simán megbetegíted és meggyógyítod magad.
2014. júl. 21. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!