Mi a véleményetek a mostani elvárásokról gyermeknevelés terén?
Nem tűzszításnak szánom, érdekelne, hogy a mai kisgyermekes anyukák mennyire tudnak ezzel "együtt élni".
Arra gondolok, hogy régen anyukám pl. egy-egy hazugságért simán lekevert egy pofont. Ma nem tehetjük meg ugyanezt, mert az már bántalmazás. Vagy pl. a gyerek sokadszori kérlelés, magyarázás után sem fogad szót, és épp nem tudjuk a sarokba állítani, mert az utcán, játszótéren, boltban vagyunk, nem kiabálhatunk vele, nem üthetünk a fenekére...Anno kisgyerekként, ha pl. kiszöktem, anyu a hajamnál fogva rángatott haza, ha hisztiztem a boltban, rácsapott a fenekemre. Nem volt rossz anya, sőt, neki köszönhetem, hogy ember lettem. Csak sokszor már úgy érzem, hogy az én hisztis királylányom megérdemelné, hogy rácsapjak a kezére, pl. mikor késsel szaladgál, fogalmam sincs milyen indíttatásból, vagy épp a kályhából piszkálja ki a parazsat. Tudja, hogy nem szabad, mégis...
Ti hogy vagytok ezzel? Mennyire fogadjátok el ezeket?
Ketszer kaptam pofont, egyszer verest anyukamtol. Akkor is es most is ugy erzem igazsagtalanul, sot ma mar azt is tudom, hogy maskent is lehetett volna intezni. Nem rossz a kapcsolatom anyuval, de nem ertek egyet a nevelesi modszereivel, es eddig be is valt az ellenkezoje.
A "nem utok ra, csak megbeszelem vele" tipusu szulok koze tartozom, de nem azok koze akiket itt emlegetnek. Az hogy nem alkalmazok testi fenyitest, az nem azt jelenti, hogy csak mondom-mondom-mondom, hogy ne csinald, nem szabad, gyere onnan. Mutatok es tanitok, elvezetem onnan, megmutatom, hogy mi tortenhet ha azt csinalja (pl a sutot egy eves korara megtanulta, hogy forro, ma mar ha hallja hogy bekapcsolom, mar mutatja, hogy vigyazz meleg) es tarsai.
Azt megertem, hogy ha el szakad a cerna (mondjuk eletveszelyes dolgot muvel a gyerek) es ijedtunkben, vagy duhunkben megleggyintjuk (nem agyonverni:)) de utana bocsanatot kell kerni, es megmondani, hogy anya merges/megijedt es nem volt helyes.
En mondjuk latok jo es rossz peldat is mindket esetnel. Nalunk ez jon, nem konnyu, faradsagos munka, de biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!