Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a mostani...

Mi a véleményetek a mostani elvárásokról gyermeknevelés terén?

Figyelt kérdés

Nem tűzszításnak szánom, érdekelne, hogy a mai kisgyermekes anyukák mennyire tudnak ezzel "együtt élni".

Arra gondolok, hogy régen anyukám pl. egy-egy hazugságért simán lekevert egy pofont. Ma nem tehetjük meg ugyanezt, mert az már bántalmazás. Vagy pl. a gyerek sokadszori kérlelés, magyarázás után sem fogad szót, és épp nem tudjuk a sarokba állítani, mert az utcán, játszótéren, boltban vagyunk, nem kiabálhatunk vele, nem üthetünk a fenekére...Anno kisgyerekként, ha pl. kiszöktem, anyu a hajamnál fogva rángatott haza, ha hisztiztem a boltban, rácsapott a fenekemre. Nem volt rossz anya, sőt, neki köszönhetem, hogy ember lettem. Csak sokszor már úgy érzem, hogy az én hisztis királylányom megérdemelné, hogy rácsapjak a kezére, pl. mikor késsel szaladgál, fogalmam sincs milyen indíttatásból, vagy épp a kályhából piszkálja ki a parazsat. Tudja, hogy nem szabad, mégis...

Ti hogy vagytok ezzel? Mennyire fogadjátok el ezeket?

2014. júl. 9. 18:24
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
68%
Nekem ma kapott a popsijára 3-mat.Bedühödött egy butaságon,és elkezdett csapkodni,verte magát és torok hangon üvöltött.Mondtam,ha nem fejezi be,hozom a fakanalat.Nem fejezte be.Hoztam,elmagyaráztam,hogy ezt nem tűröm,és ezért meg ezért most ez a büntetés.Én ettől még szeretem,de ez nem megengedhető.Aztán kapott 3-mat amit szinte meg sem érezhetett,mert sosem verném meg úgy hogy fájjon,de érezte a dolog súlyosságát.Utána megbeszéltük,és megöleltük egymást.Muszáj az ilyet leállítani,mert mi van ha egyszer az ovis társa fejét veri agyon és nem a szobabútort???? Nálam egyenlőre ez vált be,sajnos szép szóval nem érek semmit,ha "rohamot kap".
2014. júl. 10. 11:09
 22/23 anonim ***** válasza:
34%

Ketszer kaptam pofont, egyszer verest anyukamtol. Akkor is es most is ugy erzem igazsagtalanul, sot ma mar azt is tudom, hogy maskent is lehetett volna intezni. Nem rossz a kapcsolatom anyuval, de nem ertek egyet a nevelesi modszereivel, es eddig be is valt az ellenkezoje.

A "nem utok ra, csak megbeszelem vele" tipusu szulok koze tartozom, de nem azok koze akiket itt emlegetnek. Az hogy nem alkalmazok testi fenyitest, az nem azt jelenti, hogy csak mondom-mondom-mondom, hogy ne csinald, nem szabad, gyere onnan. Mutatok es tanitok, elvezetem onnan, megmutatom, hogy mi tortenhet ha azt csinalja (pl a sutot egy eves korara megtanulta, hogy forro, ma mar ha hallja hogy bekapcsolom, mar mutatja, hogy vigyazz meleg) es tarsai.

Azt megertem, hogy ha el szakad a cerna (mondjuk eletveszelyes dolgot muvel a gyerek) es ijedtunkben, vagy duhunkben megleggyintjuk (nem agyonverni:)) de utana bocsanatot kell kerni, es megmondani, hogy anya merges/megijedt es nem volt helyes.

En mondjuk latok jo es rossz peldat is mindket esetnel. Nalunk ez jon, nem konnyu, faradsagos munka, de biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz:)

2014. júl. 10. 15:11
 23/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Jó olvasni, hogy mennyire következetesek vagytok!
2014. júl. 11. 07:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!