Mit csináljak, meddig mehet ez így? Az eddig jól evő 2 évesem szinte alig akar enni?
Nagyon aggódom érte. 22 hónapos és 1 vagy 2 hete szinte alig eszik. Most kezdett nemrég egyedül enni,akkor teljesen lelkes volt,engedte nekem is a kezdetekkor,hogy etessem,rendesen megette az adagját,stb. Már nagyon ügyesen eszik,de pár falatnál többet nem hajlandó magába lapátolni. Eddig kb így nézett ki egy nap: reggelire 2 dl kakaó,tízóraira egy joghurt vagy egy fél zsemle valamivel. Ebédre 1 merőkanál leves és némi második,kicsi husi krumplival,fél palacsinta,hasonlók. Uzsonna banán vagy vmi gyümölcs,mellé egy kis keksz. Vacsora egy virsli egy zsemle belével,vagy fél zsemle feltéttel,alvás előtt 2 dl kakaó.
Mostanában viszont nagyrészt ennyit eszik: reggeli 2 dl kakaó. Tízórai,ha hajlandó enni,akkor 5-6 kanál joghurt vagy puding. Ebéd: alig pár szem csirkemellcsík,3-4 kanál krumplipüré. Uzsonna megint vagy semmi,vagy fél banán,pár kanál joghurt. Vacsora: ma 3 falat főtt krumpli egy kis sonkával,2 szelet sonka magában,kenyeret nem hajlandó enni. A kakaóját megkapta,de estére már 2.5 dl-t adok neki,mert úgy vagyok vele,hogy legalább valami legyen a pocijában :( tény,hogy borzasztóan hisztis lett az elmúlt időkben,sokat változott,okosodott,de az evése elkeserít :( az az érzésem,hogy ezzel próbál manipulálni engem. Mindenre nem a válasz,az etetőszékben ordít,ha rendes székre ültetem az asztalhoz,akkor elmászkál. Fogalmam sincs mit tegyek,nagyon fájó pont ez nekem,mert a kedvében szeretnék járni (kedvenceit csinálom,külön neki főzök),de nem ér semmit az egész. Nem akarom ezer féle dologgal kínálgatni,2 lehetőség van (amit mi eszünk és amit neki dobok össze),ha ezek nem kellenek,akkor nem erőltetem. De meddig mehet ez így? Nem kéne valami vitamint adnom neki,ha már kajával nem igazán visz be a szervezetébe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!