Ti éheztetnétek a gyereket, hogy megegye a zöldségeket? Paprikát, paradicsomot. A család véleménye az, hogy amíg meg nem eszi, nem szabad más kaját adni neki.
Szerintem ha főzve pl. főzelékben megeszi a zöldséget, az is teljesen jó. Add akkor neki azt a gyümölcsöt amit szeret!
Ti meg gyakran egyetek előtte nyersen zöldséget, hátha megkívánja. + próbáld mindig másképp tálalni, másképp felszelni neki őket.
Én ezért nem éheztetném, inkább mással próbálkoznék. Azt hülyeség csinálni hogy 1 napig nem kap semmit mást csak zöldséget, mert azzal még jól sem lakik.
Semmiféle erőszaknak nem vagyok a híve. Nevelési kérdésekben pláne. Nagyon frusztráló, ha egy gyerek nem eszik normálisan, de nem az erőszak a megoldás, hanem a türelem.
Meg kell próbálni alternatívát kínálni a vitaminra, a család eközben egyen paradicsomot, paprikát a közös étkezések alatt, előbb utóbb, ha a gyerek látja, ki fogja próbálni. Van savanyúkáposzta, vannak gyümölcsök, rakott zöldséges húsok, főzelék stb. Próbálkozni kell, de nem szabad az evés örömét elvenni. Rosszul evő gyereket nassoltatni viszont szerintem nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!