Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti éheztetnétek a gyereket,...

Ti éheztetnétek a gyereket, hogy megegye a zöldségeket? Paprikát, paradicsomot. A család véleménye az, hogy amíg meg nem eszi, nem szabad más kaját adni neki.

Figyelt kérdés
2014. jún. 6. 11:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

A keresztfiam 5 éves, és nem eszik semmilyen zöldséget, gyümölcsöt. A szülei ahelyett, hogy játékosan megszerettették volna vele, erőszakkal beletömték, sőt, még olyan is volt, hogy a szemem láttára felpofozták azért, mert ételt hagyott a tányéron. Azt érték el vele, minden alkalommal sírva ül az asztalhoz, megeszi az ételt, aztán kihányja. Persze az anyja szerint nincs ezzel semmi gond.

Nyilván sokkal rosszabb ez a helyzet, mint amit te írtál, de a lényeg ugyanaz. Azzal, hogy beleerőltetjük a gyerekekbe az ételt, éppen az ellenkezőjét érjük el annak, amit szeretnénk!

2014. jún. 6. 13:15
 12/22 anonim ***** válasza:

Nem, dehogyis!!! Majd megszereti!

Fiam 5 éves és zöldségek közül csak az uborkát eszi meg (uborkasaláta formájában). Szerintem életében nem evett egy falat paprikát, vagy paradicsomot sem nyersen, szendvics mellé, max. ha lecsót tettem elé.

Nem erőltetjük, majd szeretni fogja felnőtt korában.

A gyümölcsöket szereti!

2014. jún. 6. 13:28
 13/22 gabszem ***** válasza:
jesszus. Nem tragédia. majd később lehet hoyg megszereti. Kislányom a paradicsomot eszi meg, más zöldséget nem nyersen. A gyümikkel nincs gond. 2 éves
2014. jún. 6. 13:47
 14/22 anonim ***** válasza:

Mért olyan fontos hogy egyen paprikát meg paradicsomot? Ha eszik gyümölcsöt, akkor nem tök mindegy hogy eszik-e paprikát meg paradicsomot? Az én lányom semmilyen zöldséget nem eszik meg nyersen, de még sosem jutott eszembe emiatt éheztetni. Gyümölcsöket szokott enni.

Paradicsomot próbáljátok leves, vagy mártás formában adni neki! De erőltetni nem kell semmit, mert akkor csak megutálja.

2014. jún. 6. 14:20
 15/22 anonim ***** válasza:
A paradicsomot es az uborkat a mai napig nem eszem meg, pedig a leggyakrabban fogyasztott zöldsegek között mindkettö ott van. Eszek helyette sok masikat. Regen utaltam szinte mindet, de a legjobban azt, amikor megprobaltak rameröltetni. lehet, hogy a paradicsomot es az ubrokat ezert sem tudom meg a mai napig sem megenni, pedig probaltam megszeretni.
2014. jún. 6. 14:41
 16/22 anonim ***** válasza:
26 eves vagyok,egyiket sem eszem meg, a toltott paprikatol egyenesen a hideg raz. Es? Minden mast szeretek.
2014. jún. 6. 14:49
 17/22 anonim ***** válasza:
Nekem a kisfiam a masik veglet. Sem tesztat, sem kenyeret es sem a krumplit nem eszi meg (egyedul a rizst). 4 eves es utoljara a krumplit a baba koraba ette meg. De soha nem eroltettem. Neha trukkosen elrejtek egy kis fott krumplit egy-egy kajaba amirol nem tud de ennyi. Tegnapelott is tettem neki sultkrumplit a rantott hal melle, hatha megtorik a jeg, de otthagyta. Tegnap bolognai spagetti volt. Mi a ferjemmel spagettivel ettuk a fiam meg magara. Azt allaitja nem szereti es kesz. A pizzarol leeszi a zoldsegeket, sajtot... a tobbit meg otthagyja. Az oviba mar nem is csinaljak neki meg a szendvicset hanem csak a felvagottat meg a zoldseget adjak neki oda. :) Meg semmi baja nem lett a 4 ev alatt. Majdcsak eljon az ido, hogy o is megeszi addig marad a rizs.
2014. jún. 6. 15:47
 18/22 A kérdező kommentje:

Csak az a baj, hogy semmilyen más zöldséget sem eszik meg. Gyümölcsből sem mindegyiket, abból is csak keveset.

Mindannyian aggódunk, hogy vitaminhiányos lesz. Meg a rostok sincsenek meg.

Jó, lehet mondani, hogy van a kenyérben, zabkásában rost, de mégsem ugyanaz, a zöldségben lévőre is szüksége lenne, annyi gabonát meg nem lehet enni, hogy meglegyen a megfelelő adag.

Vitamintablettát is lehet bevenni, kap is, de mégiscsak jobb lenne a zöldség, gyümölcs.

A főtt zöldségben, főzelékben meg már alig van valami.

Én azért hajlanék rá, hogy kiéheztetem őkelmét, csak sajnálom is szegényt.

2014. jún. 6. 19:18
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem de mi azt csináltuk,mivel a fiam hihetetlenül válogatós lett,azóta,hogy először kapott antibiotikumot ugyanis addig mindent megevett 1 éves koráig,jó a káposztát nem,alapjáraton én is válogatós vagyok de főztem neki mindenfélét és még megkóstolni is hajlandó voltam.Nála csináltuk,hogy ha nem akart ebédelni akkor nem kapott mást,így vacsorára megéhezett felkínáltuk az ebédet ha nagyon nem akarta ehetett mást a lényeg az volt rendes ennivaló legyen,persze a legtöbb esetben értelmetlen hiszti volt pl krumpli+husi,nyafogott meg minden csak megkóstolta és kiürítette a tányért.Szerintem azért az ember tudja mi az amit tényleg nem jön be és mi azt csak hisztiből nem eszik,ezenkívül az Ő szervezetük nagyon tudja mi kell neki. Nem erőltetném ha eszik amúgy rendes ételt akkor meg pláne nem.
2014. jún. 6. 20:26
 20/22 anonim ***** válasza:
Vegyél neki rendes vitamint olyat ami nem kemikáliával van vele,hanem természetes pl Flavon kids, Flavon Green ez pl zöldséges, hidd el ebből elég vitamint visz be a szervezetbe.
2014. jún. 6. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!